جواد ظریف: «آمریکاییها اومدند، اونچه که خودشون مایلند، ممکنه بعضیهاش در متن باشه، بعضیهاش هم تناقض آشکار داره با متن، مثل اونچه که درباره تعلیق تحریمها گفتند...
بیانیه مطبوعاتی که الزامآور نیست، ما گفتیم یک توافق خواهیم داشت، این چرکنویسی که شروع کردیم ما به تدوینش که بسیار چیز مهمی هم هست، ولی این سند حقوقی نیست، این نهایتاً، ببینید آمریکاییها هم اشتباه نمیگند، ما نهایتاُ یک توافق بینالمللی خواهیم داشت. در نهایت، یعنی کی، یعنی روز 10تیر حداکثر، یک توافق بینالمللی خواهیم داشت که این توافق، حالا هنوز هم تصمیم نگرفتیم حالا این توافق رو امضا میکنیم، یا اینکه این توافق رو صادر میکنیم، ولی در این همه توافق کردند که یک قطعنامهای تحت ماده 41فصل هفتم منشور ملل متحد در شورای امنیت صادر میشه که تمام قطعنامههای قبلی رو لغو میکنه و این توافق رو ـ چه کار میکنه ـ تأیید میکنه. اونوقت چه میشه این توافق، اونوقت این توافق میشه یک توافق بینالمللی».
تلویزیون رژیم - 15 فروردین 94
در همین حال، با گذشت سه روز از عقبنشینی های تحمیلی رژیم در راستای تن دادن به خوردن زهر اتمی، شقه و شکاف میان باندهای حکومتی و از جمله در میان باندهای حامی ولیفقیه ارتجاع بارز شده است.
بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت مجلس رژیم با اعلام اینکه ظریف به مجلس احضار می شود گفت: تناقضات بیانیه مشترک نگران کننده است و تیم مذاکره کننده در مورد ابهامات باید پاسخگو باشد.
بروجردی افزود: یکی از اشتباهاتی که تیم مذاکره کننده انجام داده توافق در خصوص پذیرش پروتکل الحاقی است که از نظر مجلس بی اعتبار بوده و مجلس ظریف را به دلیل نقض قانون به مجلس احضار خواهد کرد.
کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع گفت: بر اساس یک بند بیانیه، نظام تا 30 سال دیگر نمیتواند غنیسازی صنعتی داشته باشد. این بیانیه در واقع نوعی توافقنامه است، چرا که نظام تعهداتی را در آن پذیرفته است. در این توافق ساختار و محل نگهداری و نصب سانتریفیوژها نیز باید از بین برود.
این عضو مجلس ارتجاع افزود: قلب آب سنگین اراک باید منهدم یا از کشور خارج شود و تا 30 و 40 سال آینده این سایت را ما به عنوان یک سایت متروکه میبینیم... در بعد نظارت نیز پذیرفته شده تا دوربینهای آژانس تاکنون به صورت آفلاین فعال بوده از این پس به صورت آنلاین تصاویر را به طور همزمان برای اسرائیل، انگلیس و فرانسه منتقل کند. این اقدام فوق پروتکل الحاقی است و حتی در پروتکل هم این موضوع نیامده است.
کوچکزاده، درجلسه علنی مجلس ارتجاع، در اعتراض به بیانیه لوزان پلاکاردی در دست داشت که روی آن نوشته بود، هرگونه قراردادی که موجب سلطه بیگانه گردد، ممنوع است.
رئیس کمیته اتمی مجلس ارتجاع در جلسه علنی روز یکشنبه گفت: آمریکاییها میخواهند که تعهدات نظام شفاف، واضح و غیرقابل برگشت باشد و در مقابل، تعهدات آنها مبهم، کلی و قابل برگشت باشد، نظام هرگز زیر بار این زیادهخواهیهای آمریکا نخواهد رفت.
علیرضا زاکانی عضو مجلس ارتجاع در یادداشتی درباره تفاهم نامه لوزان سوئیس نوشت: معتقدم میبایست تیم مذاکره کننده به سؤالات زیادی در خصوص دلایل عدم رعایت بسیاری از خطوط قرمز پاسخ داده و از بیان جملات کلیشه ای خودداری نمایند. وی 12مورد عبور از خط قرمزهای نظام آخوندی را در تفاهم نامه لوزان برشمر.
دلواپسان اتمی تحت عنوان «کمیته صیانت از منافع» در نامهیی خطاب به آخوند روحانی تأکید کردند، در مذاکرات 9 خط قرمز نظام رد شده است. بیانیه لوزان به منزله خداحافظی کامل با صنعت هستهیی است. دو مرحله ای نبودن توافق، لغو تحریمها، حفظ ظرفیت غنیسازی 190هزار سو، فعال بودن همه مراکز اتمی و وارد نشدن به مسائل نظامی از جمله خطوط قرمزی هستند که بیانیه لوزان آنها را نادیده گرفته است.
علی مطهری، عضو مجلس ارتجاع گفت:خامنه ای شخصا بر جزئیات تفاهمنامه لوزان نظارت داشته است. وی افزود: (نظام) با بیانیه لوزان وارد مرحله جدیدی شده و پذیرش پروتکل الحاقی در این بیانیه باید به تصویب مجلس برسد.
یک مهره رفسنجانی، واکنش نماینده ولی فقیه ارتجاع در کیهان درباره توافق لوزان را که گفته بود «امتیارات را دادهایم وتحریمها به جای خود باقی ماندهاند» «عبث» توصیف کرد و افزود: همه دلخوری شما از توافق اتمی آنست که بخشی از فرش غربستیزی را دارد از زیر پاهایتان بیرون میکشید».
احمد شیرزاد نماینده سابق مجلس رژیم طی یادداشتی در سالنامه نوروزی روزنامه حکومتی شرق نوشته است: در بین نخبگان سیاسی ایران گروهی به صراحت، مسیر ایده آل را مسیر کره شمالی میدانند؛ یعنی تلاش برای کسب فناوری هسته یی در چهارچوب مجاز بین المللی تا جایی که امکانپذیر است و سپس خروج ناگهانی از این مسیر، یعنی خروج از پیمان ان.پی.تی و تلاش برای انجام آزمایش هسته یی و نهایتاً تولید سلاح هسته یی در کمترین زمان ممکن!
ازسوی دیگر، به گفته یک عضو مجلس رژیم، علی لاریجانی در جلسه اعضای باند خود مذاکرات بیانیه مشترک لوزان را مثبت توصیف کرد و افزود: اگر نمایندگان ابهامی در خصوص بیانیه صادرشده دارند، ابهام خود را در جلسه مشترک با دولت مطرح کنند تا ابهاماتشان برطرف شود.
آخوند ابوتوترابی نایب رئیس مجلس ارتجاع نیز در جلسه علنی مجلس رژیم گفت، این تفاهمنامه در سایه حرکت در راهبردی که خامنهای تعریف کرده به دست آمده است.
آخوند مکارم شیرازی نیزگفت: قرارداد (ایدهآل) ما نیست، اما در شرایط فعلی تنها راه بوده است.... بر روی این مذاکرات سه ماه مطالعه صورت گرفته و اینگونه نبوده که وزیر خارجه رفته و این تفاهمنامه را امضا کند.