لزوم قاطعیت در قبال جاه‌طلبی‌های هسته‌یی و منطقه‌یی رژیم ایران

مذاکرات اتمی با دیکتاتوری آخوندی هم چنان موضوع مجادلات گسترده یی در سطح بین المللی و به ویژه در آمریکاست.

اوباما در مصاحبه یی با رادیو سراسری آمریکا ان پی آر، در پاسخ به برخی از منتقدان معامله با رژیمی با ماهیت حکومت آخوندی، گفت: " اینکه ما میخواهیم رژیم ایران سلاح های اتمی نداشته باشد، دقیقا به این دلیل است که نمی توانیم روی تغییر ماهیت این رژیم حساب کنیم “.
وی گفت: " اگر رژیم ایران ناگهان تغییر ماهیت میداد تا به آلمان یا سوئد یا فرانسه تبدل شود، در آن صورت مباحثاتی که درباره زیرساختهای هسته ای آنها داشتیم فرق می کرد “.
در پاسخ به اظهارات اوباما، جان بینر رئیس کنگره آمریکا هشدار گفت همین اظهارات اوباما تایید می کند که به رغم  معامله صورت گرفته، رژیم ایران می تواند به سلاح اتمی دست یابد و روشن است که این " معامله " یک تهدید مستقیم به صلح و امنیت در منطقه و جهان است.

رئیس و سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به مصاحبه اوباما رئیس جمهور امریکا با رادیوی ان پی آر، رادیوی سراسری این کشور درباره بیانیه توافق در مذاکرات لوزان با رژیم آخوندی گفت: پس از بازدید از شرکایمان در خاورمیانه، نگرانیهای من در مورد تلاش رژیم ایران برای دامن زدن به ناآرامی، خشونت وحشیانه و ترور تنها افزایش یافته است. در عراق، شما عناصر رژیم ایران را دارید که در خیابانها در تکریت گشت زنی می کنند. سعودی ها حوثی ها در یمن را دیدند و گفتند دیگر بس است.
ساده لوحانه است که بگوییم رژیم ایران با  استفاده از برنامه هسته ای خود، و همچنین بکار گیری هر امداد اقتصادی، برای بی ثبات کردن منطقه ادامه نخواهد داد.
وی گفت: ْ«رژیم ایران همواره یک چشمداشت جاه طلبانة دراز مدت در منطقه و در حقیقت در کل جهان برای صدور انقلاب خود داشته است».
جان بینر با یادآوری خطر دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته ای گفت: پس از طفره رفتن های مکرر از پاسخگویی به بازرسان بین المللی تا این تاریخ، کسی نباید این توهم را داشته باشد که این رژیم تن به بازرسیها و تأییدیه های (بازرسان بین المللی) خواهد داد.

از سوی دیگر روزنامه نیویورک تایمز خبر داد: سناتور باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا مشغول مذاکرات فشرده یی در مورد چگونگی برخورد با توافق اتمی رژیم ایران است. وی دنبال یک اتحاد دو حزبی در کنگره است که اوباما را ملزم می کند هرگونه توافق اتمی با رژیم ایران را برای تأیید به کنگره بدهد.
سناتور باب کورکر گفت: ” رای دادن به لایحه بررسی توافق اتمی با رژیم ایران توسط کنگره، تاثیر مثبتی بر روی مذاکرات خواهد داشت “.
نیویورک تایمز - 18 فروردین 94

در همین حال به نوشته هیل نشریة کنگره، حامیان لایحة مورد اشارة سناتور کورکر بر این باورند، تاکنون از آرای مثبت 66 سناتور برای تصویب آن برخوردارند؛ میزان آرای لازم برای دور زدن وتوی اوباما، 67 رأی است.
لایحة کورکر-منندز تا به‌حال از حمایت چندین سناتور دموکرات نیز برخوردار شده است؛ سناتور چاک شومر که از وی به‌عنوان رهبر آتی دموکرات‌ها در سنای آمریکا نام برده می‌شود، روز دوشنبه حمایت خود را از لایحة مذکور اعلام کرد. هیل این حمایت را یک پیشرفت عمده‌یی برای لایحة تأیید توافق اتمی توسط کنگره دانست.
انتظار می‌رود این لایحه روز 25 فروردین در کمیتة روابط خارجی مجلس سنا تصویب شود تا متعاقباً در میان کلیة اعضای سنا بر سر آن رأی‌گیری صورت گیرد.
علاوه بر این  سناتور دموکرات  بن کاردین در مورد توافق اتمی با رژیم ایران اظهار داشت: این کنگره آمریکا بود که تحریم بر رژیم ایران را اعمال کرد در نتیجه، باید در تایید این توافق اتمی با این رژیم نقش خود را ایفا کند.
سناتور کاردین گفت: تنها کنگره است که می تواند تحریمها را بطور دائمی لغو کند و کنگره حق دارد هر توافقی را مورد بررسی قرار دهد.
تلویزیون سی ان ان - 18فروردین 94

در یک اظهار نظر پیرامون بیانیه توافق لوزان و تعهدات رژیم آخوندی به کشورهای 1+5، ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه امریکا در کنفرانس خبری خود، بر ضرورت تعطیلی سایت اراک تاکید کرد و گفت: پلوتونیوم تولید شده در رآکتور آب سنگین اراک طی سالهای فعالیت آن، به بیرون از ایـران فرستاده خواهد شد. طبق توافق جامع، رژیم ایران حدود 13000 سانتریفیوژ را از جایی که هستند خارج خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: هدف نهایی این است که رژیم ایران دیگر تروریسم را حمایت نکند، به نقض وحشتناک حقوق بشر پایان دهد و آمریکای‌هایی که در بازداشت دارد را آزاد کند.