وی گفت: ”مسأله هسته یی سؤال کردند، میکنند بعضیها که چرا فلانی درباره مسأله هسته یی موضع نگرفته است. جواب این است که جایی برای موضعگیری وجود نداشته. مسئولین ما، مسئولین هسته یی، مباشرین کار به ما دارن میگن هنوز کاری انجام نگرفته، هیچ چیز الزام آوری بین دو طرف نگذشته، چه موضعگیری.
اگر از من بپرسند شما موافقید یا مخالف، میگم نه موافقم نه مخالف، چون اتفاقی هنوز نیفتاده، هنوز کاری نشده. همه مشکل بر سر آن جزئیاتی است که بناست بنشینند، یکایک آنها را بحث کنند. این را خود مسئولین هم گفتند، هم به ما گفتند، هم در مصاحبه هاشون به مردم این را گفتند. همه مشکل بعد از اینه، ممکن است طرف مخالف، یک طرف لجوج، بد عهد، بد معامله، اهل دبه در آوردن، اهل چک و چانه کردن، اهل از پشت خنجر زدن و اهل این جور کارها و سیاه کاری هاست، ممکنه سر جزئیات بخواد کشور ما را، بخواد ملت ما را، مذاکرهکنندگان ما را در یک دایرهیی محصور کنه. ما هنوز هیچی در اختیار نداریم. هیچ چیز الزامی بهوجود نیامده است. اینکه حالا تبریک میگن، به بنده تبریک میگن، به دیگران تبریک میگن بیمعنی است، چه تبریکی. آنچه تاکنون انجام گرفته است، نه اصل توافق را و مذاکره منتهی به توافق را تضمین میکنه، نه محتوای توافق را تضمین میکنه، هیچکدام را“.
خامنه ای، ضمن حمایت از تیم مذاکره کننده رژیم در مقابل حملات دلواپسان نظام، تلاش کرد از جزئیات توافق شده فاصله بگیرد و جای دبه وچانه زنی و کش دادن را هم باقی گذاشت.
وی ادامه داد: ”بنده هیچوقت به مذاکره با آمریکا خوشبین نبودم، نه از باب یک توهم، بلکه از باب تجربه. تجربه کردیم، حالا اگر یه روزی شماها انشاء الله، ما که نخواهیم بود در آن روز قاعدتا. شماها انشاء الله در جریان حوادث، جزئیات و یادداشتها و نوشتههای این روزها قرار بگیرید، خواهید دید که این تجربه ما از کجا حاصل شده، تجربه کردیم، لاکن با وجود اینکه من خوشبین نبودم به مذاکره با آمریکا، با این مذاکرات موردی مخالفت نکردم، موافقت کردم.از مذاکره کنندگان هم با همه وجود حمایت کردم، الآن هم حمایت میکنم. از رسیدن به یک توافقی که منافع ملت ایران را تامین کنه و عزت ملت ایران را حفظ کنه، صددرصد من حمایت میکنم و استقبال میکنم، این را همه بدونین. اگر کسی بگوید که ما مثلاً با توافق یا با رسیدن به یک نقطه مخالفیم نه، خلاف حق و خلاف واقع گفته است. بنده اگر یک توافقی انجام بگیرد که این توافق توافقی باشد که منافع ملت را، منافع کشور را تامین بکنه، بنده کاملاً با آن موافقت خواهم کرد. این یک نکته. البته این را هم گفتیم که توافق نکردن بهتر از توافق بد
نکته بعدی این است که بنده در جزئیات مذاکره دخالتی نکردم، باز هم نمیکنم. من دخالتهای کلی، مسایل کلان، خطوط اصلی، چارچوبهای مهم، خط قرمز ها، اینها را به مسئولین کشور همواره گفتم. عمدتاً به رئیس جمهور محترم، با ایشون جلسات مرتب ما داریم و موارد معدودی هم به وزیر محترم خارجی. خطوط اصلی و کلی، جزئیات کار، خصوصیات کوچک که تأثیری در تامین آن خطوط کلان نداره اینها مورد توجه نیست، اینها در اختیار آنهاست میتوانند بروند کار کنند. اینی که حالا گفته بشه که جزئیات این مذاکرات تحت نظر رهبری است، این حرف دقیقی نیست. البته بنده احساس مسئولیت میکنم نسبت به این مسأله به هیچوجه بی تفاوت نیستم.
لاکن در عین حال جدا دغدغه دارم. این دغدغه ناشی از این هست که طرف مقابل بهشدت اهل فریب و دروغ و نقض عهد و حرکت بر خلاف حرکت صحیح است. طرف مقابل اینجوریه. یک نمونهاش در همین قضیه اتفاق افتاد. بعد از آن که مذاکره کنندگان ما مذاکره شان تمام شد، بعد از چند ساعت بیانیه کاخ سفید منتشر شد در تبیین این مذاکرات، این بیانیه یی آنها منتشر کردند که اسمش را می گذارند فکت شیت، این در اغلب موارد خلاف واقع است.
آنها گفتن که ممکنه بعد از اینکه این مذاکرات انجام گرفت رهبری برای آبروداری یک اظهار مخالفتی بکنه، ”کافر همه را به کیش خود پندارد“.
به اعتقاد بنده، مبالغه نباید کرد، عجله هم نباید کرد، باید ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد البته مسئولین من به خود مسئولین هم این رو گفته ام همین چند روز، مسئولین باید بیایند مردم رو و به خصوص نخبگان رو از جزییات واقعیات مطلع کنند.
بنشینند، بحث کنند حالا ممکنه بگند آقا ما سه ماه بیشتر زمان نداریم، خوب حالا سه ماه بشه 4ماه آسمان که به زمین نمیاد، چه اشکالی داره، کما اینکه آنها در یک برهه دیگری هفت ماه زمان رو عقب انداختن،
ما در هیچ موضوع دیگری فعلاً با آمریکا مذاکره نداریم، هیچ، این را همه بدانند، نه در مسائل منطقه نه در مسائل گوناگون داخلی نه در مسائل بین المللی، فقط موضوع مورد بحث و مورد مذاکره امروز مسائل هسته ای است حالا این یک تجربه ای خواهد شد اگر طرف مقابل از کج تابی های معمولی خودش دست برداشت یک تجربه ای برای ما میشه که خیلی خوب میشود در یک موضوع دیگر هم مذاکره کرد با اینها.
هنوز هیچ کار نشده است و خود طرفین میگند که الزامی وجود ندارد، هیمن حالا که توانسته اند این مقدار حرکت را بکنند، شما دیدید رئیسجمهور آمریکا تو تلویزیون ظاهر شد با چه ژشتی؟
تحریمها به طور کامل یکجا بایستی لغو بشود. اینی که بیان بگند تحریمها شش ماه دیگه لغو میشه، یکی میگه شش ماه، یکیشیون میگه نه ممکنه یکسال هم طول بکشه، یکی دیگه میگه ممکنه از یکسال هم بیشتر بشه.
در همان روز توافق بایستی تحریمها بهطور کامل لغو بشود، این باید اتفاق بیفتد. اگر قرار باشد که لغو تحریمها باز متوقف بشود در یک فرایند دیگری، پس چرا اصلاً مذاکره کردیم ما؟
نکته بعدی که به مسئولین محترم تذکر دادیم به شما هم عرض میکنیم، این است که به هیچوجه اجازه داده نشود که به بهانه نظارت، به حریم امنیتی و دفاعی کشور، اینها نفوذ کنند، مطلقاً، مسئولین نظامی کشور به هیچوجه معذور نیستند که به بهانه نظارت و به بهانه بازرسی و این حرفها، بیگانگان را در حریم و حصار امنیتی و دفاعی کشور راه بدهند، یا توسعه دفاعی کشور را متوقف کنند.
تذکر بعدی این است که هیچ شیوه نظارتی غیرمتعارف را که جمهوری اسلامی را به یک کشور اختصاصی از لحاظ نظارت تبدیل میکند، به هیچوجه مورد قبول نیست. همین نظارتهای متعارفی که در همه دنیا معمول هست، اینجا هم همون نظارتهاست و نه بیشتر“.