پیامدهای انتخابات عراق: بیانیه لیست العراقیه در مورد اقدامات غیرقانونی و خودسرانه ارگانهای تحت نظر مالکی

مهمترین خبر عراق، انتشار بیانیه لیست العراقیه خطاب به دولت مالکی در رابطه با اقدامات غیر قانونی و خودسرانه ارگانهای تحت نظر مالکی در واکنش به پیروزی لیست العراقیه بود. در بیانیه مهم لیست العراقیه که پس از کنفرانس مطبوعاتی کمیته هماهنگ کننده فراکسیون العراقیه روز 11 آوریل 2010 صادر شده آمده است:

العراقیه تعجبش را از تلاش برای نادیده گرفتن خواست مردم و اصرار بر هدف قرار دادن پروژه ملی که العراقیه با برنامه ها ، رهبری، حامیان و هوادارانش انرا نمایندگی می کند ابراز می دارد و بر نکات زیر تاکید می کند :
1 ـ توقف فوری موج دستگیری های کور و تروریسم دولتی و بدور از اقدامات اصولی و قانونی علیه همه شهروندان و ارعاب خانواده ها اعم از زن و کودک و افراد سالخورده.
2 ـ پایان دادن به موج حذف و کنار زدن کاندیداهای فراکسیون العراقیه و بخصوص کاندیداهای برنده بدون دلیل قانونی .
3- نتایج انتخابات بیانگر خواست مردم است و نادیده گرفتن  آن و ایجاد مانع در روند سیاسی به هیچ وجه مجاز نیست ،ما نسبت به این خط مشی که دموکراسی را در نطفه خفه می کند هشدار میدهیم و از قضائیه مستقل عراق می خواهیم تا استقلالش را حفظ کرده و به فشارهای موجود تسلیم نشود .
4- این دولت که یک دولت اجرایی است حق ندارد تصمیماتی صادر کند و یا اقداماتی اتخاذ نماید که از کادر اختیاراتش در این دوران فراتر برود بخصوص در رابطه با موسسات امنیتی و اقدامات آنها و با توجه به اینکه نقش نظارتی پارلمان نیز به پایان رسیده است .
5-”العراقیه“ همه فراکسیونهای سیاسی صرفنظر از نتایجی که در انتخابات بدست آوردند را به اتخاذ یک موضع متحد و ملی در مقابله با تروریسم، خشونت و قاتلین مردم عراق و برای منافع عمومی عراقیان و اهداف و خواسته های ملیشان که ”العراقیه“ آنها را اصولی غیر قابل گذشت دانسته و با تمام قوا برای دفاع از انها تلاش می کند ، فرا می خواند.

در همین حال دکتر ظافر العانی دبیرکل تجمع آینده ملی و از رهبران العراقیه طی یک اظهار نظر مطبوعاتی تصریح کرد که العراقیه با حساسیت و نگرانی تمام و بر اساس اطلاعات و شواهدی که از اقدامات تیم های مرگ در دست دارد، اعلام میکند که نیروهای ضد تروریسمی که مستقیماً به شخص نخست وزیر وصل هستند اقدام به بیرون کشیدن شهروندان از خانه هایشان کرده و با خونسردی و بدون هرگونه دلیل مشخص و مجوز قانونی و به وحشیانه ترین وجه آنان را از طریق شلیک به آنان در برابر چشمان خانواده هایشان به قتل می رسانند. این جنایات در ایام اخیر در اکثر استان ها و بطور خاص در مناطقی که در ابعاد بزرگ به لیست العراقیه رأی داده اند تکرار شده است. دکتر ظافرالعانی تصریح می کند همزمان شبه نظامیان حزبی از نفوذ دولتی شان در استان دیالی سوء استفاده کرده و از طریق صدور احکام دستگیری غیرقانونی در حق نیروهای ملی اقدام به تصفیه حساب سیاسی با آنان می کنند، به این امید که بر نتایج انتخابات تأثیر بگذارند و لیست العراقیه را از موضع حاکمیت که استحقاقش را از طریق اراده توده مردم جلب کرده بود کنار بزنند. دکتر ظافرالعانی با اشاره به کشیده شدن این دستگیرهای به استان دیالی تصریح می کند که لیست العراقیة این امر را با جدیت تمام پیگیری کرده و در افشای حقائق و به مراجع قضا کشاندن جانیان در هر پوش سیاسی که پشت شان را بپوشانند باشند، بخود تردید راه نخواهد داد.
هم چنین سخنگوی رسمی لیست العراقیه حیدر ملا با صدور یک بیانیه مطبوعاتی با عنوان دستگیریهای خودسرانه در دیالی را متوقف کنید، اعلام کرد: استان دیالی امروز شاهد یک بسیج سرکوبگرانه علیه کاندیداها و پارلمانترهای انتخاب شده لیست العراقیه و هوادران العراقیه که با ا کثریت قاطع آنها را به نمایندگی خود انتخاب نمودند ، می باشد. حمله به خانه ها و اعمال فشار علیه آنها به اتهامات واهی و باطل به یک پدیده مستمر تبدیل شده است و اگر متوقف نگردد عواقب خطرناکی را بدنبال خواهد داشت. ما ضمن هشدار نسبت به این اقدامات خودسرانه تأکید میکنیم که اگر این اعمال غیر انسانی و بی احترامی به اراده مردم عراق که نمایندگان خویش را انتخاب کرده اند،  متوقف نگردد، موضوع تحقیق و بررسی قا نونی قرارخواهد گرفت. دستگیریها از مرزهای قانونی بسیار تجاوز کرده است و پایه های پروسه سیاسی و دموکراسی در عراق را نشانه رفته است. ما همچنین هشدار میدهیم که حکومت کنونی یک حکومت اجرایی است و اختیارات صادر نمودن دستوراتی که امنیت و ثبات سیاسی کشور را بخطر بیندازد، ندارد.
رد پیشنهاد میزگرد بین لیستهای اول در انتخابات از سوی لیست العراقیه از خبرهای مهم دیگر امروز عراق بود. مصطفی الهیتی، عضو لیست العراقیه دعوت عمار حکیم برای تشکیل میزگرد را رد کرد و گفت: وقتی اراده مردم عراق نادیده گرفته می‌شود، ما پشت میزگرد نخواهیم نشست. وی که اظهاراتش از تلویزیون العراقیه پخش می شد, گفت مفهوم میزگرد این است که حقوق انتخاباتی بین تمام فراکسیونهای سیاسی مساوی است ولی این رخ نداده است و مردم عراق نشستن در استحقاق انتخابی یکسان را رد می‌کنند. استحقاق انتخابی به دست آمده و میزگرد بعد از موظف کردن نخست وزیری از لیست العراقیه باید برگزار شود. در تحولی دیگر، تلویزیون الشرقیه گزارش داد: لیست ائتلاف ملی با لیست ائتلاف دولت قانون برای بحث حول فعالیتهای سیاسی مرحله ما بعد از انتخابات بدون رسیدن به توافق حول ائتلاف بین دو لیست تشکیل جلسه داد. به گزارش این تلویزیون منابعی در درون لیست ائتلاف ملی توافق بین  ائتلاف ملی و دولت قانون را به دلیل موارد مورد اختلاف  که مانع ائتلاف بین دو لیست می شود ، بعید می دانند. ...