14 آوریل 2010 - 25 فروردین 1389
سناتور جان مکین: به جای اینکه ایران طوری رفتار کند که یک عضو محترم جامعه بینالملل گردد، رهبران (رژیم) ایران با بیاعتنایی به نورمهای بینالمللی، حقوق بشر مردم خودشان را نقض میکنند، از گروههای تروریستی حمایت میکنند و ثبات منطقهیی و جهانی را تهدید میکنند. عدم پذیرش ایران برای باز و شفاف بودن در برنامه اتمیاش، امنیت همسایگانش و سایر کشورهای خاورمیانه را بهخطر انداخته است.
یک عزم مستحکم دو حزبی در این کمیته وجود دارد تا هر کاری بتوان کرد تا ایران را از کسب سلاح اتمی متوقف کنیم. پرزیدنت اوباما انرژی قابلتوجهی را برای تحقق این هدف اختصاص داده است زیرا به کلام خود او عواقب درازمدت یک ایران مسلح به سلاح اتمی، غیرقابل قبول است و او گفت از خود او نقل میکنم که هیچ گزینهیی را در ارتباط با ایران از روی میز برنمیدارد.
من از این نقطهنظر، حمایت میکنم و اگر ایران در صدد کسب سلاح اتمی باشد همه گزینهها ازجمله گزینه نظامی باید روی میز باشد. تصاحب یک سلاح اتمی توسط ایران، یک تهدید برای منطقه و امنیت جهانی خواهد بود.
دولت اوباما به طرق مختلف در صدد برآمده تا با حکومت ایران تعامل کند تا در صورتی که از نورمهای بینالمللی متابعت کند فواید در دسترس برای آنها و برای مردماش را روشن کند و همچنین عواقب تلاش برای کسب سلاح اتمی را هم برای آنها روشن کند.
[با توجه به] قطعنامههای شورای امنیت و قوانین متعدد آمریکا و دستورات اجرایی، آمریکا سعی کرده هم به طور بینالمللی و هم به طور یکجانبه، ایران را متقاعد سازد تا به التزاماتش در چارچوب پیمان ان.پی.تی و توافقهای ایمنی آن در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پایبند باشد
ما تلاش کردهایم و به این تلاش هم ادامه میدهیم تا حمایت جامعه بینالمللی از جمله روسیه، چین و سایر کشورها که معمولاً با ایران تجارت دارند را کسب کنیم. امید هست که این تلاشهای موزون و هماهنگ بینالمللی دیپلوماتیک و اقتصادی، ایران را وادار خواهند کرد تا ایران در عمل، عواقب رفتارش را فهم کند.
یکی از موضوعاتی که ما امروز مورد گفتگو قرار میدهیم این است که چه فعالیتهای فوقالعاده دیپلوماتیک و اقتصادی که بتواند مؤثر باشند باید صورت بگیرد تا از برنامه غنیسازی اورانیوم خود دست بردارد و همه التزاماتش به آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برآورده سازد.
فعالیتهای ایران در خارج ایران و در منطقه نیز عمیقاً دردسرساز بودهاند. ایران کماکان به تأمین حمایتهای مادی به عناصر خشونتآمیز، هم در عراق و هم در افغانستان ادامه داده است. این عناصر خشونتآمیز، مسئول کشته شدن اعضای در خدمت [ارتش] آمریکا در افغانستان و عراق میباشند.
رژیم ایران درعینحال کمکهای مالی و تسلیحاتی و سایر کمکها به سازمانهای تروریستی حزبالله در لبنان و حماس در غزه را ادامه داده است.
با توجه به نقض التزامات بینالمللی و ایفای نقشی منفی در منطقه، ایران با اینحال در رفتاری عمیقاً دردسرساز ، شهروندان خودش را هم هدف قرار داده است.
در شروع انتخابات ماه ژوئن گذشته که به طور وسیعی گفته شد در آن تقلب شده است، صدها هزار نفر از ایرانیها به خیابانها ریختند و در تظاهراتی غیرخشونتآمیز شرکت کردند اما رژیم ایران با بیرحمی تمام به آنها پاسخ داد.
نیروهای امنیت داخلی و گروههای وابسته به دولت با سلاح و چماق به جان اعتراض کنندگان افتادند. ایرانیهایی که بدون هیچ اتهام قانونی، بازداشت شدند، به طور گستردهیی مورد سوء رفتار و شکنجه قرارگرفتند. صدای شخصیتهای برجسته در حمایت از اصلاحات، خفه شدند که اغلب بیرحمانه مورد سرکوبی قرارگرفتند، محاکماتی نمایشی و غیرقانونی راه افتاد نه برای عدالت بلکه برای تهدید.…
اگرچه درحالی که ما روی ایران و جاه طلبی های هسته یی آن متمرکز می شویم, نباید از عملکرهای تهدید آمیز رژیم ایران درسایرپهنه ها غافل شویم, این دولتی است که گروه های افراطی را آموزش داده, مجهز کرده و تامین مالی می کند, تا که با شدت تمام دست به خرابکاری در میان همسایگان ایران دست بزند.
این دولتی است که به طور سیستماتیک دست به نقض حقوق بشر در رابطه با مردم ایران می زند, واین دولتی است که تجاوزکارانه تعادل قوا منطقه خاورمیانه رابرهم می زند, واز میان سایر دلایلی که حاکمان ایران نمی توانند سلاح هستهیی داشته باشند, سئوالی که به دراین جا به جواب آن نشتسه ایم این است که ما چگونه یکی از خطرناکترین رژیم های جهان را از دست یابی به خطرناکترین سلاح بازداریم,
من هیچوقت فکر نکردم که سیاست تعامل با ایران موفق می شود, اما می فهمم که چرا رئیس جمهور این سیاست را دنبال کردند, اکنون که ایران لجوجانه دنبال این امر است زمان آن فرارسیده است که در سیاست خارجی مان تیز برخورد کنیم..........
آسوشیتدپرس: مک کین گفت زمان کشیدن ماشه علیه رژیم ایران فرا رسیده است
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه شنبه قسمتی از سخنان مک کین را مخابره کرد و نوشت:
سناتور مک کین در آغاز استماع سنا گفت: آمریکا از جنگی که در حال شکل گیری است, عقب می نشیند در حالیکه رژیم ایران به تولید سلاح اتمی نزدیک تر می شود.
مک کین افزود: ایران به سلاح اتمی دست خواهد یافت مگر این که آمریکا شجاعانه تر عمل کند.
مک کین گفت آمریکا مثل کسی است که سلاحی را که ضامنش را کشیده به سمت کسی گرفته ولی شلیک نمی کند.