دور بعدی مذاکرات اتمی رژیم و کشورهای 1+5 و چالشهای پیش روی رژیم

عراقچی، معاون وزیر خارجه رژیم در جلسه کمیسیون سیاست خارجی مجلس ارتجاع، درباره ادامه مذاکرات اتمی گفت: هنوز مذاکرات سختی در پیش داریم و در ضمائم هنوز اختلافات باقی مانده است. صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم نیز گفت: طرف مقابل روی یک سری از مسائل که بر سر آنها تفاهم کرده‌ایم دبه می‌کند.

در همین حال، یک روزنامه جناح خامنه‌ای در سرمقاله خود نوشت: مذاکرات اتمی دوباره به فاز پنهان بازگشته است. بر اساس چارچوبی که بنا بود اصلاح شود و نشد، متنی در حال نوشته شدن است که سهم ملت از جزئیات آن بیش از یک عکس محو و مبهم گرفته شده با تلفن همراه از اتاق مذاکرات نیست.
گزارشی درباره دور بعدی مذاکرات اتمی رژیم و کشورهای 1+5 و چالشهای پیش روی رژیم :
منبع:  خانه ملت، خبرگزاری مهر و وطن امروز 20/2/94

گزارش:
دور بعدی مذاکرات هسته ای رژیم و کشورهای 1+5 از روز سه شنبه22اردیبهشت تا جمعه 25اردیبهشت94 در سطح معاونان و کارشناسان در وین برگزار می‌شود. دستور این مذاکرات،  توافق بر روی موارد اختلافی خواهد بود.
دور قبلی این مذاکرات درسطح کارشناسی و معاونین و وزیران خارجه رژیم و آمریکا و همچنین ظریف و موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تاریخ 7اردیبهشت تا15اردیبهشت  در نیویورک برگذار شد، مقامات رژیم از 200 ساعت مذاکره در نیویورک اسم می برند. عباس عراقچی معاون وزیر خارجه رژیم، درمورد مذاکرات نیویورک گفت: هنوز موضوعات و مباحث اختلافی زیادی میان دو طرف وجود دارد که باید مورد توافق قرار گیرد.
در حالی این مذاکرات در جریان بود، سنای امریکا طرح نظارت بر توافق هسته ای رژیم و امریکا را با اکثریت مطلق تصویب کرد و برای رای گیری به مجلس نمایندگان فرستاد.
رسانه حکومتی ایسنا در همین باره نوشت:  مذاکرات ایران و 1+5 برای نگارش متن توافق جامع هسته‌ای در حالی در جریان است که تصویب طرح نظارت بر توافق هسته‌ای از سوی سنای آمریکا چالش‌ها و دست‌اندازها بر سر رسیدن به توافق را بیش از پیش افزایش خواهد داد.
با تصویب این طرح دولت اوباما نمی‌تواند تا 30 روز بعد از توافق، مجاز به لغو یا تعلیق تحریم‌های ایران باشد. در صورتی که این طرح در کنگره آمریکا به تصویب نهایی برسد، به کاخ سفید رفته و رئیس جمهور باید آن را امضا کند و در آن صورت به قانون تبدیل می‌شود. در چنین شرایطی کاخ سفید ملزم خواهد شد در نهایت 5 روز تقویمی پس از رسیدن به توافق آن را با تمام ضمائمش به کمیته‌ مربوطه در سنا و کنگره ارائه کند.
ایسنا افزود: بر اساس این طرح در صورتی که کنگره پس از بررسی، توافق جامع را رد کند رئیس جمهور آمریکا 12 روز وقت دارد برای بررسی وتوی تصمیم کنگره اقدام کند و در این مدت حق کاهش و یا توقف اجرای تحریم‌های ایران به هر نحو را نخواهد داشت.
این در شرایطی است که هم ولی فقیه ارتجاع و هم روحانی تاکید کرده اند که بلافاصله بعد از توافق هسته ای، تحریمهای رژیم باید بلافاصله حذف شود.
به نوشته رسانه های حکومتی، کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ارتجاع  قرار است سناریوهای مختلفی را برای برخورد با مصوبه اخیر سنا مورد بررسی قرار دهد. علاوه بر این قرار است طرحی دو فوریتی در این زمینه ارائه شود.
در چنین وضعیتی،  مقامات وزارت خارجه رژیم و تیم مذاکره کننده هسته‌ای درباره مصوبه اخیر سنا سکوت کرده و موضعی اتخاذ نکرده اند.