تحولات یمن - بررسی قطع رابطه دیپلماتیک یمن با رژیم ایران

ریاض یاسین وزیر خارجه یمن تاکید کرد: دولت یمن موضوع قطع رابطه دیپلماتیک با رژیم ایران را بررسی خواهد کرد.

وی هشدار داد در صورتیکه رژیم ایران بخواهد به اَعمال تحریک آمیز ادامه دهد دولت یمن نیز اقدامات لازم را انجام خواهد داد. از سوی دیگر هیات یمن در سازمان ملل در نامه ای به شورای امنیت اعلام کرد: چنانچه رژیم ایران اجازه بازرسی کشتی اعزامی اش را ندهد مسئولیت هر حادثه ای که پییش بیاید بر عهده رژیم ایران  خواهد بود.
جف راتکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت کشتیهای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس حضور دارند تا جهت واکنش در برابر هر گونه پیش آمد احتمالی آمادگی داشته باشند.  

درهمین حال فرماندهی ائتلاف منطقه ای اعلام کرد به آتش بس اعلام شده برای رساندن کمک های انسانی ملتزم خواهد ماند و همچنان خویشتنداری خواهد کرد.
احمد عسیری سخنگوی ائتلاف عربی  نیز در مصاحبه ای با الجزیره ضمن هشدار به رژیم ایران گفت: ممنوعیت دریایی همچنان برقرار است و فقط کشتی هایی که از دولت یمن یا فرماندهی ائتلاف اجازه ورود گرفته اند می توانند به آبهای منطقه ای یمن وارد شوند.

شبکه خبری سی ان ان از کاخ سفید گزارش کرد باراک اوباما روز چهارشنبه در کاخ سفید از محمد بن نایف ولیعهد و محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان سعودی استقبال کرد.
باراک اوباما در این ملاقات گفت عربستان سعودی نه تنها در حفظ ثبات این منطقه بلکه در حفاظت از مردم آمریکا نقش حیاتی داشته است. رئیس جمهور آمریکا گفت او قصد دارد با مقامات عربستان در مورد ناآرامی های فعلی در یمن گفتگو کند.
سی ان ان افزود، این ملاقات برای دیدار اوباما با ملک سلمان برنامه ریزی شده بود ولی او دیدار خود از واشینگتن را برای نشان دادن عدم رضایت عربستان از سیاستهای دولت اوباما در رابطه با رژیم ایران، لغو کرد.

آسوشیتدپرس درمورد ملاقات اوباما با ولیعهد عربستان سعودی در کاخ سفید گزارش داد:عربستان جزو قویترین منتقدان تعامل باراک اوباما با رژیم ایران بوده است و نگرانی ریاض صرفا به جاه طلبی های اتمی رژیم ایران محدود نمیشود بلکه این نگرانی شامل دخالتهای آن در کشورهای خاورمیانه نیز میشود.
آسوشیتدپرس گفت انتظار میرود کاخ سفید کمکهای نظامی بیشتری از جمله مانورها نظامی مشترک و هماهنگی در مورد سیستم موشک بالستیکی به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ارائه دهد.