خشکسالی و روند روبه رشد خشک شدن تالاب ها، رودخانه ها دریاچه های تاریخی که اکنون به صنعتی مخرب در حاکمیت ولی فقیه تبدیل شده است، در حالی است که رژیم آخوندی همواره در رسانه های خود تلاش می کند تا دلائل بی برنامگی وعدم کارایی ستادهای بحران را تنها با کاهش « بارندگی » توجیه نماید. برای نمونه بحران خشکسالی دریاچه ارومیه بحدی است که رئیس دولت آخوندی نیز ضمن اعتراف، از وجود « آوارگان آب»در آینده نزدیک خبرداده است. وی در این رابطه می گوید : « با این اوصاف بحران بقدری جدی است که حتی رئیس جمهور رژیم نیز ضمن تائید آن (سایت حکومتی صائب نیوز 17 دی 1392) گفته است : «اگر ما نتوانیم دریاچه ارومیه را نجات دهیم، شما بدانید که میلیونها انسان در ایران باید خانه و زندگیشان را ترک کنند. تنها بحث آذربایجان غربی نیست، آنجا یک توفان، تمام نمک را منتشر میکند و زندگی مردم را مستأصل میکند و تمام کشاورزی اطراف استان را از بین خواهد برد».
همچنین بنابر یک ارزیابی کارشناسی مشاور وزیر نیرو و مدیر عامل شرکت مهندسی آبفا در رژیم آخوندی در سخنانی (سایت حکومتی انتخاب 8 خرداد 1394) با اشاره به ابعاد وخامت بحران گفت:« ۵۴۰ شهر کشور در زمان حاضر در مرحله تنش آبی قرار دارند».
براساس یک گزارش تحقیقی (دانشنامه ویکی پدیا) «میزان سرانه آب تجدید پذیرساﻻنه کشور از میزان حدود۱۳۰۰۰ متر مکعب در سال ۱۳۰۰ به حدود ۱۴۰۰ متر مکعب در سال ۱۳۹۲ تقلیل یافته و در صورت ادامه این روند، وضعیت در آینده به مراتب بدتر خواهد شد.
منابع آب تجدید پذیر کل ایران به ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بالغ میگردد. مطالعات و بررسیها نشان میدهد که در سال ۱۳۸۶ از کل منابع آب تجدیدشونده کشور حدود ۸۹/۵ میلیارد متر مکعب جهت مصارف بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن و خانگی برداشت میشده است که حدود ۸۳ میلیارد متر مکعب آن (۹۳ درصد) به بخش کشاورزی، ۵/۵ میلیارد متر مکعب (۶ درصد) به بخش خانگی و مابقی به بخش صنعت و نیازهای متفرقه دیگر اختصاص داشته است.»
9 خرداد 1394