کارشناسان در تهران می گویند فهرستی که ۱+۵ به ایران داده، در واقع یک فهرست توافق شده میان تیم ایرانی و ۱+۵ بوده است. عباس عراقچی هفته گذشته این موضوع را تأیید کرد که یک توافق درباره پی ام دی میان ایران و ۱+۵ وجود داشته و فهرست ۲۳ دانشمند و مقام دفاعی ایران هم در همین راستا از سوی تیم ایرانی دریافت و به تهران آورده شده است. این در حالی است که ظاهراً تیم مذاکره کننده اختیاری برای این توافق نداشته است».
این گزارش( سایت حکومتی نسیم آنلاین ۱۱ خرداد ۹۴) در ادامه به ابعاد درخواست آژانس بین المللی انرژی اتمی در پی ارائه لیست ۲۳ نفر می افزاید: « علاوه بر این، برخی منابع در تهران به «ایران هسته ای» گفتند موضوع، به بازجویی از ۲۳ دانشمند و مقام دفاعی ختم نمی شود و ۱+۵ خواستار دیدار از ۵ مکان نظامی در تهران هم شده است.
شنیده های «ایران هسته ای» حکایت از آن دارد که فقط یکی از این مکان ها در پارچین قرار دارد.
آژانس در آخرین گزارش خود نوشته است علاوه بر افراد و مکان ها، خواستار دسترسی به اسناد و تجهیزات نظامی ایران هم هست. دیپلمات ها در تهران می گویند، از دید ایران اگر بنا بر استقرار یک رژیم بازرسی ویژه در ایران باشد، تهران ترجیح می دهد اساساً توافق نکند».
این مواضع درحالی بیان می شود که خبرگزاری آسوشیتدپرس (۹ خرداد ۹۴) در گزارشی با اشاره به بحران موجود و در خواست آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر بازدید از سایت های نظامی رژیم و لیست ۲۳ نفره نوشت: «آمریکا میگوید چنین دسترسی باید تضمین شده باشد در غیراین صورت توافق نهایی در کار نخواهد بود. گزارش روز جمعه آژانس اتمی سازمان ملل اعلام کرد اساساً کار بر روی تحقیقات چندساله آن، از فعالیتهای گذشته ایران متوقف شده است. موضوعات حل ناشده از جمله بر سر سرعت لغو تحریمهای بین المللی آمریکا وسایر کشورها علیه ایران، که بزرگترین خواسته تهران است و چگونگی بازگشت اقدامات تنبیهی به جای خود، اگر تهران درحال تقلب گیر بیافتد، میباشد».
۱۲ خرداد ۹۴