درباره بیانیة بیش از 220 نمایندة پارلمان اروپا درباره حمایت از حقوق بشر و تغییر دموکراتیک در ایران
در بیانیهیی که به امضای بیش از 220 نمایندة پارلمان اروپا رسیده و برای رئیس سیاست خارجی اتحادیة اروپا فدریکا موگرینی ارسال شده، قانونگذاران اروپایی نقض فاحش حقوق بشر در ایران را محکوم کردند و از رژیم ایران خواستار «پایاندادن به اعدام، آزادی زندانیان سیاسی، توقف سرکوب زنان و احترامگذاشتن به حقوق و آزادیهای مردم ایران» شدند.
نمایندگان اروپایی که همة گروههای سیاسی در پارلمان اروپا و تمامی 28 کشور عضو اتحادیة اروپا را نمایندگی میکنند اضافه کردند: «(رژیم) ایران باید به تمامی قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با برنامة هستهیی خود پایبند باشد، به تمام سئوالات اصلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی پاسخ دهد و در عین حال اجازة بازرسیهای سرزده را از سایتهای نظامی یا غیر نظامی خود اعم از اعلامشده یا اعلامنشده بدهد».
ژرارد دپره رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا در بروکسل، گفت: «ما بسیار نگران پروندة وحشتناک حقوق بشر در ایران، بازداشتهای اخیر فعالان سیاسی زن و افزایش ناگهانی اعدامها بهویژه پس از پیشنویس توافق هستهیی در آوریل هستیم». وی اضافه کرد «آنچه امروز در ایران اتفاق می افتد کاملاً با اصول دموکراتیک ما در اروپا ناهمخوان است؛ بنابراین هرگونه گسترش روابط با (رژیم) ایران باید به بهبود واضح و روشن وضعیت حقوق بشر مشروط بماند»
دپره گفت، بیانیة امضاء شده، برای خانم موگرینی ارسال شده و از وی خواستار اتخاذ یک سیاست قاطع در قبال (رژیم) ایران شده است.
نمایندگان پارلمان اروپا در یک ابراز بیاعتمادی نسبت به نقشی که رژیم ایران در خاورمیانه ایفا میکند، اعلام کردند: «(رژیم) ایران در قلب بحران این منطقه است و نه بخشی از راه حل. برای ریشهکنکردن بنیادگرایی و افراطگرایی در این منطقه، باید به نفوذ مخرب (رژیم) ایران و دخالتهای آن پایان داد».
قانونگذاران اروپایی بر حمایت از یک برنامة آلترانتو که توسط مریم رجوی، رهبر اپوزیسیون ، برای آیندة ایران ارائه شده تأکید کردند که خواستار «یک جمهوری دموکراتیک کثرتگرا بر اساس حق رأی همگانی، آزادی بیان، لغو شکنجه و مجازات اعدام، جدایی دین و دولت، یک ایران غیر هستهیی، یک سیستم قضایی مستقل، حقوق اقلیتها، همزیستی مسالمتآمیز در منطقه، برابری جنسیتی و تعهد به اعلامیة جهانی حقوق بشر است».
آنها همچنین به حفاظت از مخالفان ایرانی فراخوان دادند که در شرایط زندان در کمپی در عراق هستند.
(آنها گفتند): «حفاظت ساکنان کمپ لیبرتی باید توسط عراق، ایالات متحده و سازمان ملل متحد تضمین شود. کمپ لیبرتی باید بهعنوان کمپ پناهندگی بهرسمیت شناخته شود و محاصرة آن، بهخصوص محاصرة پزشکی، باید بهطور کامل برداشته شود».
امضا کنندگان این بیانیه شامل 4 نایبرئیس پارلمان اروپا و همچنین 16 رئیس کمیسیون و رئیس هیأتهای پارلمان اروپا هستند.
تاریخ: اول ژوئن 2015
ژرارد دپره، نمایندة پارلمان اروپا رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا
خبرگزاری اسپانیا- اول ژوئن 2015: بیش از 200 نمایندة پارلمان اروپا در بیانیهیی برای احترام به حقوق بشر، پایاندادن به اعدامها و توقف سرکوب زنان (در ایران) فراخوان دادند.
به گفتة سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشری، (رژیم) ایران دارای بالاترین تعداد آمار اعدام نسبت به جمعیت است.
گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی و رفع وضعیت منفی آزادی مطبوعات در کشور شد.
آنها همچنین از (حکومت) تهران خواستند به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با برنامة اتمیاش پایبند باشد و خواستار آن شدند که اجازة ورود کارشناسان آژانس بینالمللی اتمی به کشور برای انجام بازرسیها داده شود.
علاوه بر این ، نمایندگان درخواست خود را برای حفاظت از ساکنان کمپ لیبرتی مورد تأکید قرار دادند و اینکه این کمپ بهعنوان یک کمپ پناهندگی بهرسمیت شناخته شود.