طبق گزارشهای ملل متحد و سازمانهای مدافع حقوق بشر، (رژیم) ایران بالاترین نرخ اعدام را نسبت به جمعیت در جهان دارد و وضعیت حقوق بشر در دوران ریاستجمهوری حسن روحانی وخیمتر شده است. خبرنگاران بدون مرز ایران را بزرگترین زندان خبرنگاران توصیف کرده و خانة آزادی، (رژیم) ایران را در 2014 حائز اولین رتبه در اعمال سانسور بر اینترنت دانسته است. شماری از زندانیان سیاسی از جمله زندانیان وابسته به اقلیتهای قومی و مذهبی اعدام شدند. جرم یکی از آنها صرفاً کمک به مجاهدین بود.
دخالتهای مخرب رژیم ایران در منطقه باعث نگرانی فزاینده است. فارن پالیسی در سپتامبر 2014 نوشت «شبه نظامیان عراق به خطر بزرگتری از داعش تبدیل میشوند» و «این گروهها نه تنها از حمایت و تواناییهای ساختاری (رژیم) ایران بهره میبرند بلکه بر اساس ایدئولوژی (حکومت) تهران حرکت میکنند. آنها به خامنهای و ایدئولوژی ولایت مطلقه فقیه، وفادارند». عفو بینالملل در اواخر 2014، جزییات فراوانی از جنایات جنگی شبه نظامیان شیعی را افشا کرد. اقدامات سرکوبگرانه و محاصرة پناهندگان ایرانی در کمپ لیبرتی همچنان ادامه دارد....
شرکت فعال نیروی تروریستی قدس و حزبالله و دیگر مزدوران (رژیم) ایران در دفاع از دیکتاتوری اسد که تاکنون منجر به کشتهشدن 200هزار نفر شده، خاورمیانه را با یکی از بزرگترین بحرانها مواجه کرده است. (رژیم) ایران همزمان از طریق شبه نظامیان حوثی سلطة خود را بر یمن گسترش داده است. مقامات رژیم و فرماندهان (نیروی تروریستی) قدس ضمن اذعان به دخالت در منطقه میگویند در 4 پایتخت عربی سلطه دارند و اگر در عراق و سوریه نجنگند، حکومت آنها در ایران بهخطر خواهد افتاد.
از سوی دیگر، بهرغم همة امتیازات 5+1، (رژیم) ایران از کنار گذاشتن برنامة تولید بمب اتمی طفره میرود و هدفش تحمیل هژمونی و سلطة بنیادگرایانة خود در منطقه است. تجربة 12سال مذاکره نشان میدهد تنها راه جلوگیری از منازعة نظامی، افزایش فشار روی (رژیم) ایران و تحریمهای بیشتر است.
با توجه به نکات فوق و با توجه به تهدیدات فزایندة بنیادگرایی اسلامی و تروریسم نشأتگرفته از آن و نقش رژیم ایران طی سه دهه در اشاعة آن، ما بر نکات زیر تأکید میکنیم:
1. در کلیه مراودات با (رژیم) ایران وضعیت حقوق بشر باید بهعنوان یک عامل در نظر گرفته شود. (رژیم) ایران باید به اعدام خاتمه دهد، زندانیان سیاسی را آزاد کند و به حقوق و آزادیهای مردم ایران احترام بگذارد.
2. (رژیم) ایران قلب بحران منطقه است ،نه بخشی از راه حل. این رژیم باید در عراق و سوریه خلع ید شود و این شرط ضروری برای ریشهکنشدن بنیادگرایی و افراطگرایی در منطقه است.
3. (رژیم) ایران باید کلیة قطعنامههای شورای امنیت ملل متحد دربارة اتمی را اجرا کند ، باید به کلیة سئوالات آژانس بینالمللی انرژی اتمی پاسخ بدهد و باید اجازة بازدید سرزده از همة سایتهای نظامی و غیر نظامی اعلام شده یا نشده را بدهد.
4. حفاظت ساکنان لیبرتی باید توسط عراق، آمریکا و ملل متحد تأمین و تضمین شود، بخشی از سلاحهای انفرادی آنها برای دفاع و حفاظت در مقابل شبه نظامیان (باید) بازگردانده شود، لیبرتی (باید) بهعنوان کمپ پناهندگی شناخته و محاصرة آن بهویژه محاصرة پزشکی (باید) بهطور کامل لغو شود.
5. ما در کنار مردم ایران، از برنامه 10 مادهیی خانم مریم رجوی، رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران حمایت میکنیم؛ (برنامهیی) که خواهان یک ایران دموکراتیک، غیر اتمی، مبتنی بر جدایی دین و دولت، احترام به حقوق و آزادیهای فردی، برابری جنسی و همزیستی مسالمتآمیز است.