بحران آب در ۱۷استان کشور

با روند روبه رشد بحران آب در کشور اکنون کمتر رسانه حکومتی یافت می شود که در هراس از اعتراضات مردمی نسبت به بی برنامگی رژیم آخوندی، برای خروج از این بحران هشدار ندهد. متولیان رژیم آخوندی که خود مسبب اصلی بحران بی آبی در کشور می باشند، طی دو دهه گذشته با راه اندازی پروژه های ضد میهنی که تنها هدف چپاول اموال و دارایی های مردم را دارند، به یقین به بحران آب، خشک شدن دریاچه ها، تالاب ها، رودخانه ها، سدها و منابع طبیعی آب ضریب دو چندان زده اند. نمونتا سد سازی های غیر کارشناسی و غیرعلمی که جملگی در دست سپاه پاسداران می باشند، تنها قطره ای از ابعاد این فاجعه ملی را ترسیم می کند.

پیشتر نیز یک کارگزار حکومتی در مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب در سخنانی ( خبرگزاری حکومتی ایرنا ۲۵ بهمن ۱۳۹۴) به ابعاد این بحران این چنین اعتراف کرده بود: «برداشت تا ۴۰ درصد از ظرفیت آب مجاز است، اما ما در ایران بیش از ۷۵ درصد را مصرف کرده‌ ایم تا به این ترتیب از خط قرمز اکولوژی آبی عبور کرده‌ باشیم. طبق آخرین تقسیم‌ بندی فائو، سطح ١٠٠٠ تا ١٧٠٠ متر مکعب سرانه آب، نشان‌ دهنده تنش مزمن و موقتی است و بالای ١٧٠٠ متر مکعب سرانه آب به این معنا است که تنش آبی وجود ندارد. این درحالی است که سرانه آب کشور به ١٠٠٠ متر مکعب رسیده که در برخی از مناطق کشور این میزان به کمتر از ۳۰۰ متر مکعب رسیده و این به معنای ورود به مرحله تنش‌ حاد است».
در همین راستا روزگذشته مدیر مطالعات منابع آب در رژیم آخوندی با اعلام اینکه (خبرگزاری حکومتی مهر ۲۹ خرداد ۱۳۹۴) ۱۷ استان کشور با تنش آبی مواجه هستند و ۴ استان بوشهر، فارس، گلستان و هرمزگان با کمبود آب دست و پنجه نرم می کنند گفت: «۱۰ استان شامل ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، قزوین، ‌ کرمان، ‌ کرمانشاه، یزد و ‌کهگیلویه و بویراحمد با تنش شدید آبی مواجه هستند».  
وی در ادامه اشاره می کند: « ‌با توجه به اینکه شاخص دسترسی به منابع آب به کمبود آب، تنش شدید آبی، ‌تنش آبی قابل تحمل، نرمال و مرطوب تقسیم می شود، هیچ استانی در وضع قابل تحمل، ‌ نرمال و مرطوب قرار ندارد».
این گزارش می افزاید : «حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور هم‌ اکنون ۲۶ میلیارد و ۳۴۰ میلیون مترمکعب به ثبت رسیده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، معادل ۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. حجم آب ورودی به مخازن سدها نیز تاکنون، ۱۳ درصد در مقایسه با زمان مشابه سال آبی گذشته کاهش یافته است.
میزان آب خروجی از سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، ۱۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب گزارش شده؛ در حالی که آب خروجی از سدهای کشور در مدت مشابه سال آبی گذشته به میزان ۱۹ میلیارد و ۹۱۰ میلیون مترمکعب بود. بر این اساس، حجم آب خروجی از سدهای کشور در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، ۵.۶ درصد کاهش نشان می‌دهد».
۳۰ خرداد ۹۴