جلسه بزرگ نمایندگان کشورهای عربی و اسلامی با حضور رئیس جمهور برگزیده مقاومت

اورسورواز – یکشنبه 24 خرداد 94

محمد العریبی - وزیر خارجه پیشین مصر
خانم مریم رجوی،
ما از مصر  آمده ایم من و هیات مصری که افتخار همراهی با آنان را دارم . ما از خانم مریم رجوی تشکر می کنیم چرا که ایشان با صداقت تمام وبا یک تحلیل استراتژیک عالی خطوط استراتژیک را ترسیم نمودند. من بعنوان کسی که سالهای طولانی عمرم را در سیاست گذرانده ام فکر می کنم که شما از یک توانایی و بینشی در ترسیم این خطوط برخوردار هستید که بایستی ما در مرحله بعدی بر اساس آنها حرکت کنیم . فکر می کنم که ما همگی اتفاق نظر داریم که منطقه کشورهای عربی در دریایی با امواجی متلاطم سیر می کند و چیزی نمانده که در یک هرج و مرج سراسری غرق شود اما الحمدالله مردم مصر در 30 ژوئن توانستند به این آشوب سراسری نقطه پایانی بگذارند و پایه های یک نظام جدید را پی ریزی کنند. ما باید بین دو موضوع تفاوت قائل شویم. موضوع اول تروریسم و موضوع دوم بنیادگرایی مذهبی است.
آقایان و خانم ها،
با تروریسم جز با اسلحه نمی توان مقابله کرد اما با بنیادگرایی مذهبی بله، با اندیشه و تلاش و رشد اجتماعی و اقتصادی و تفکر روشن و موضع مذهبی روشنگرانه باید مقابله کرد. من فکر می کنم که مصر در همین راستا بموازات یکدیگر و به درستی دارد حرکت می کند . عملیات طوفان قاطع همانطور که خانم مریم رجوی گفتند شروع یک نظام جدید عربی بود. حاصل این نظام جدید عربی، یک نیروی عربی مشترک بود که بزودی شکل خواهد گرفت . همانطور که خانم مریم رجوی گفتند اعراب عملا ابتکار عمل را بدست گرفته تا بر علیه کانون بنیادگرایی و هرج و مرج در یمن دست به اقدام بزنند ویک هسته قوی و محکم  تشکیل شد از طرف چندین کشور عربی برهبری عربستان سعودی و مصر و امارات و اردن تا با این کانون که امنیت و ثبات عربستان را مورد تهدید قرار می داد مقابله کنند همچنین با مشارکت مراکش، بحرین و کویت. مهم این است که  کشورهای عربی سرانجام به این نتیجه رسیدند که منطقه بایستی یکدست باشد و هیچ کشوری نبایستی در منطقه باشد که امنیت سایر کشورها را مورد تعرض قرار دهد و این امری مهم در مرحله کنونی است که ما در آن بسر می بریم. از شما بخاطر شنیدن سخنانم تشکر می کنم و از خانم مریم رجوی  تشکر می کنم که هر سال ما را فرامی خواند برای شرکت در چنین گردهمایی بین المللی و منطقه ای و عربی. تا با افکار و نگرانی هاآشنا شویم وتلاش کنیم که راه حل هایی بیابیم که بنظر من مشکل و دشوار خواهند بود اما باید تلاش مان را بکنیم و از خودمان دفاع کنیم و این امر محقق خواهد شد در برابر گروههایی که هدف شان کشتن زندگی در این منطقه است در حالیکه ابتدایی ترین حقوق بشر، حق زندگی می باشد و من فکر می کنم که موفق خواهیم شد. بسیار از شما متشکرم و از خانم مریم رجوی بخاطر برپایی این گردهمایی تشکر می کنم.  


ربیحه ذیاب - عضو پارلمان فلسطین، وزیر پیشین زنان
 باسلام بر شما،
 خانم مریم رجوی
خانم ها وآقایان
خوشحالم که امروز در این اجتماع عربی وبرخی کشورهای دیگرصحبت می کنم. ما از فلسطین آمده ایم تا بگوئیم ما با مظلومین هستیم. ما درکنار کسانی هستیم که در رنج هستند با کسانی هستیم که از خانه وکاشانه شان کوچ داده شده اند با کسانی هستیم که هزار هزار کشته میشوند.
من به عنوان یک زن به شما میگویم در میان مردم فلسطین بیش از همه، زنان دررنج وعذابند چرا که همه تبعات اشغال اسرائیل و اقدامات سرکوبگرانه را بر دوش می کشند. این مایه افتخار ماست که نزدیک به یک قرن است که زنان فلسطینی همچنان مقاوم هستند و مردم فلسطینی همچنان پایدار است و ما باخواست خدا اینچنین خواهیم ماند.
علاوه بر همه اینها زنان فلسطینی در مبارزه هم شرکت دارند و در ساختن ارگانهای کشور آینده شرکت دارند. چه بخواهند و یا نخواهند این را شهید یاسر عرفات رحمت  الله علیه همیشه تکرار می کرد. ما می گوییم که ما در کنار همه مظلومان هستیم و به خوبی می دانیم. ما خیلی از مطالبی را که خانم رجوی ایراد کردند خیلی خوب درک می کنیم. ما معنی هرج و مرج گسترده در منطقه را می دانیم،
همان وضعیتی که امروز در یمن و سوریه شاهد آن هستیم و در خیابانهای ویران شده می بینیم.
امیدواریم این وضع در یمن و در تمامی منطقه عربی و درسوریه به پایان برسد.
ما مردم را دوست داریم و ما حمایت می کنیم علیرغم اوضاعی که داریم و ما از تمامی طرفهایی که خواستار آزادی و شرافت خود و عدالت انسانی و حقوق بشر هستند حمایت می کنیم. در کنار آنها خواهیم بود و ما درد و رنج بسیاری کشیده ایم.
ای خواهران وبرادران، ما تقریبا یک صد سال است که نه موشک داریم و نه تانک و نه نفت و نه  چیز دیگری. ما اراده فلسطینی را داریم و ایمان ما به حقانیت و اتحادمان که توانسته ایم با آنها در برابر اشغالگری  سرائیلی بایستیم ما انشاء الله این وحدت را تقویت خواهیم کرد و این اتحاد را محقق می کنیم تا اینکه بتوایم به آینده بپردازیم و ما بعنوان مردم فلسطین و من بعنوان یک زن فلسطینی که همه سختیها را چشیده است. ابدا به چیزی کمتر از یک کشور فلسطین  دارای مرزهای مشخص و حاکمیت روشن و دارای پایتخت که همان بیت المقدس است رضایت نخواهیم داد. چه بخواهند و یا نخواهند.

نخست وزیر سید احمد غزالی
خانم رئیس جمهور مریم رجوی، اجازه بدهید به شما و به اعضای شورای ملی مقاومت ایران و به تمامی مجاهدین در داخل ایران و خارج کشور در عراق و اروپا درود بفرستم و برای آنها پیروزی عاجل را به یاری خدا آرزو کنم. وقتی که شاهد حضور عربها (که تبدیل به یک عادت شده) در باره مسئله ایران و مقاومت ایران هستم خیلی خوشحال می شوم که همه شاهد آن هستیم که تعداد عربها در این تجمعات هر ساله افزایش می یابد. این مسئله خیلی مرا خوشحال می سازد. این مسئله بیانگر آگاهی مردم مان در کشورهایمان نسبت به ارتباط تنگاتنگ بین مسائل داخلی کشورهایمان با مسئله مقاومت ایران است. چرا من این را می گویم؟ چونکه مسئله ایران به همه ما ربط دارد. چونکه یک عامل اساسی وجود دارد. حاکمیت رژیم ایران و رژیم آخوندی خطرناکترین عامل نسبت به ثبات کشورهایمان بشمار می رود. یک رژیم دیکتاتوری مذهبی وجود دارد که از دین برای ماندن بر سر حاکمیت و برای تحمیل خود نه تنها بر مردم ایران بلکه بر همه خلقهای عرب و مسلمان سوء استفاده می کند. هدف اول رژیم آخوندی که افشا شده است توسعه طلبی است. نه تنها در یک جامعه مشخصی بلکه در تمامی جوامع و کشورهای عربی و مسلمان. رژیم آخوندی بنا به هویت تمامی رژیمهای دیکتاتوری تلاش می کند از طریق بی ثبات کردن رژیمها در همه کشورهای عربی و مسلمان گسترش یابد. از سال 1997 دولت کلینتون شروع به اجرای سیاست مماشات نمود. از همین سال دولت آمریکا چشم امید داشت که به  رژیم آخوندی از طریق ایجاد یک چیزی بنام میانه روی پایان دهد. هنوز هم در باره همین طرح صحبت می کنند. در حالیکه هیچ امیدی به میانه روی وجود ندارد.
اسلام از بنیادگرایی بیزار است و آن را دوست ندارد. ثانیا وقتی که از بنیادگرایی مذهبی صحبت می کنیم،  می شنویم که برخی از غربی ها اصطلاح بنیادگرایی مدره را بکار می گیرند. چنین چیزی اصلا غیر ممکن است. استفاده از دین برای اهداف سیاسی فی نفسه یک بنیادگرایی است. استفاده دین چه در سوریه و چه در ایران در هر کشوری باشد خود فی نفسه بنیادگرایی است. من بعنوان یک مسلمان معتقدم آنچه در ایران جریان داشته و آنچه را که اپوزیسیون و یا مقاومت ایران انجام داده باید مورد توجه ما بعنوان عربها و مسلمانان قرار بگیرد.

بسام حموش -سفیر پیشین اردن در ایران
سلام خانم مریم رجوی
من  در سال 1993عضو پارلمان بودم و در دو دولت  وزیر بودم و در سال 2000 سفیر اردن در ایران شدم. من فکر می کنم  که در جهان دو دولت (مذهبی) وجود دارد دولت مذهبی در واتیکان و حکومت مذهبی درایران اما دولت مذهبی واتیکان در مورد صلح و آشتی و عشق و محبت و مسائل عام اجتماعی صحبت میکند اما حکومت آخوندی ایران دارای قدرت و ارتش و امکانات و سرزمین وسیعی است. نفت دارد و زمین های مشرف به دریا و خلقی بزرگ نزدیک به 80 میلیون که آن را زیر سلطه خود گرفته و از این رو حکومت آخوندی خطرناکترین حکومت درجهان است.  وقتی که رژیمی مدعی  تشیع است  وفراخوان شیعه علیه سنی وسنی علیه شیعه می دهد من بیاد می آورم و برادران عراقی نیز بیشتر از من می دانند درخانواده های عراقی نیمی از آنها شیعه هستند و نیمی دیگر سنی. وهیچ گونه مشکلی بین آنها ایجاد نشده اما این رژیم ایران است که این فضای مخرب را در عراق ایجاد کرده است  رژیم ایران است که فضا را در سوریه فاسد می کند و رژیم ایران است و با صراحت تمام
می گویم.
ما در اردن مسلمان ومسیحی داریم، شیعه نداریم، علیرغم اینها سفیر رژیم ایران در عمان برای ایجاد یک تشکیلات مسلح کمک کرد و البته افراد این تشکیلات مسلح دستگیر شدند او سپس می خواست که با پول، مردم را شیعه کند.
ما برای کمک و یاری آمده ایم، اپوزیسیون ایران متحد است چرا که دسته بندی و انشعاب درآن وجود ندارد، این اعتراضاتی که درداخل صورت می گیرد، از مشهد می شنویم از  این مکان وآن مکان می شنویم باید اینها هم صدا باشند وفعال باشند. رژیم ایران بیشتر از داخل وحشت دارد تا از خارج.  باید به مجاهدین خلق خوشامد بگوییم و این البته منتّی بر آنها نیست بلکه برای ما مفید است . به زبان مصلحت وعلاوه بر زبان برادری، ما منافع داریم، چرا که رژیم ایران شروع به اذیت وآزار ما کرده  و اگر مجاهدین خلق در ایران به حاکمیت برسند وکسانی که با آنها دراپوزیسیون ایران هستند، ایران کشوری خواهد شد که به لحاظ داخلی مردم خودش را دوست خواهد داشت وبه مردمش خدمت می کند طمع ورزیهای خارجی ندارد
اسلام از رژیم آخوندها بیزار است آنها از دین سوء استفاده میکنند و دین از آنها بیزار است. من فکر می کنم که باید با برادرانمان در ایران اعلام همبستگی کنیم. خانم مریم رجوی من به شما احترام زیادی می گذارم و سخن را چنین به پایان می رسانم وقتی که صاحب اولین دختر شدم او را مریم نامیدم چونکه قران کریم این اسم را 33 بار یاد کرده است. درود بسیار بر شما.

دکتر ولید فارس - دبیرکل پارلمانی گروه آتلانتیک برای مقابله با تروریسم
خانم رئیس جمهور، از شما متشکرم  بخاطر این دعوت و بخاطر این برنامه ریزی تاریخی. گردهمایی رهبری مقاومت یا انقلاب ایران با نمایندگانی از جوامع مدنی در جهان عرب و خاورمیانه فی نفسه یک دستاورد قابل شکرگذاری است من آنچه را که آقای سفیر گفتند تأیید می کنم و بایستی که  این جلسه به یک ارگان  تبدیل گردد و یا هماهنگی و یک اتحاد. من در اینجا علاوه بر یک کار آکادیمیک، یک ائتلاف ارگانهای غیر دولتی خاورمیانه ای در ایالات متحده را نمایندگی می کنم. اما من به عنوان فرستاده ناظر گروه پارلمانی آتلانتیک برای مقابله با تروریسم هستم  فقط به عنوان ناظر. ما شاهد سه تغییر بزرگ هستیم. در منطقه و در جهان در رابطه با ایران . مهم این است که ما این مسئله را نه تنها برای جهان بلکه برای مردم منطقه توضیح بدهیم. اولا بدون شک یک تغییر در داخل جامعه ایران وجود دارد که همه بر سر آن متفق القول هستند. آنچه که دیروز دیدیم، صد هزار انسان در پاریس و نه در تهران، که رژیم موفق به انجام چنین چیزی در ایران و بطور مشخص در تهران نشده است. و با  این همه تنوع و این همه هیئت. دو میلیون و یا یک میلیون و 800 هزار ایرانی علیه رژیم آخوندی در تهران در  سال 2009دست به تظاهرات زدند. این هم یک تغییر بزرگ است. ما در یک فاز جدیدی بسر می بریم. الان چیزی در حال به و قوع پیوستن است. این ائتلافی که برخی از کشورهای عربی تشکیل داده اند برای مقابله با حمله رژیم ایران در یمن ، این فی نفسه یک تغییر بزرگی است. این یک زلزله است. یک تغییراتی هم در سطح بین المللی انجام شده. دیروز شنیدید_ چه آمریکا را دوست داشته باشیم یا نباشیم- یک هیئت بزرگی از آمریکا وجود داشت که شبیه  آن را من در هیچ کنفرانسی از اپوزیسیونهای خاورمیانه ای ندیده ام و برخی از آنها در اینجا هستند. برخی از اعضای کنگره دیروز آمدند و حرفی را زدند که هیچ رهبر عربی در موضوع حمایت از مقاومت ایرانی نمی زند. این یک تغییر مهم است. یک اکثریت قاطعی در کنگره آمریکا از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات وجود دارد که خانم رئیس جمهور اپوزیسیون و مقاومت  ایران را نماینده واقعی مردم ایران می دانند باید روی این  تغییرات بزرگ حساب کنیم و با یک سازمانکار  جدید به آن پاسخ داده و با آن برخورد کنیم. راه حل چیست؟ راه حل همانطور که دیروز شنیدیم و همانطور که از خانم رئیس جمهور شنیدیم اولا: حمایت قوی از مقاومت ایران است. این نقطه شروع و نقطه انتهای تغییر در منطقه است. ثانیا : مقاومت در برابر دخالتهایی است که رژیم آخوندی در منطقه در عراق و سوریه و لبنان و یمن و بحرین و شرق عربستان می کند و تلاشهایی که از مراکش تا مصر و غیره گرفته تا نفوذ در شاخ آفریقا. حرف زیاد است اما وقت خیلی کم است. باید اولا یک ائتلاف عربی خاورمیانه ای وجود داشته باشد کشورهای در برگیرنده این ائتلاف باید به سمت حمایت از این مقاومت علیه رژیم(ایران) تلاش کنند و در این ائتلاف به صورت رسمی  نمایندگان مقاومت شرکت کنند و این باید صورت گیرد.
و من از تمامی کشورهای عربی که شروع به رهاشدن از نفوذ رژیم ایران کرده اند می خواهم به اپوزیسیون ایران جایگاه والایی بدهند و اگر آنها ارتباطاتشان با رژیم آخوندی قطع شده باشد باید که سفارتخانه آن را به شورای ملی مقاومت تحویل دهند.تا آنها مسئول آن باشند. متشکرم و همیشه موفق باشید.