تحولات پیرامون مذاکرات اتمی

خبرگزاری نیروی تروریستی قدس به نقل از یک مقام غربی گزارش داد "در مذاکرات وین، تمام کار پیش‌نویس توافق انجام شده است و تنها منتظر تصمیمات نهایی هستیم." صالحی رییس سازمان انرژی اتمی رژیم نیز بعد از دیدار با وزیر انرژی آمریکا اعلام کرد روز پنج شنبه آخرین روز بحث درباره موضوعات فنی است.

آسوشیتدپرس گزارش داد: دیپلوماتها گفتند کارشناسان بر سر اکثر سؤالات فنی به توافق رسیده بودند.
خبرگزاری رویتر گزارش داد: (رژیم) ایران و شش قدرت جهان به توافق.... نزدیکند، اما بر سر مسئلة تجارت تسلیحات و موشکی (رژیم) ایران هم‌چنان در بن‌بست به‌سر می‌برند... یک مقام ارشد غربی گفت، جای تردید بسیار است که مذاکرات روز پنجشنبه به پایان برسد.
تلویزیون انگلیسی زبان رژیم نیز به نقل از مقام‌های رژیم، دستیابی به توافق اتمی در روز پنج‌شنبه را نامحتمل دانست.
عراقچی، معاون وزیر خارجه رژیم، گفت: بازار شایعات زیاد است و ۹۰ درصد بحث‌هایی که رسانه‌های غربی مطرح می‌کنند صحت ندارد ولی هر موقع کار در مسیر صحیح به سرانجام رسید، اعلام خواهد شد.
هم‌چنین پاسدار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران رژیم تاکید کرد که این سپاه هیچ‌ گاه به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه بازرسی از اماکن نظامی را نخواهد داد.

وزیران خارجه کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان وارد وین شدند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کرد آماده بازگشت به وین است. وی گفت توافق اتمی به راحتی قابل دسترس است و موانع غیرقابل عبوری وجود ندارد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امورخارجه روسیه نیز گفت 95 درصد مسائل حل شده ولی مسائل باقیمانده سخت‌ترین قسمت مسائل است.  
خبرگزاری ایتارتاس روسیه روز پنج‌شنبه به نقل از یک منبع آگاه از توافق رژیم ایران و گروه 1+5 برای صادرات اورانیوم غنی‌شده رژیم ایران به روسیه خبر داد.
روزنامه دیلی تلگراف نیز نوشت: دیپلماتها در وین در حالی با پشت سر گذاشتن ضرب الاجل ها در حال بحث بر سر مسائل مهمند که‌ آمریکا و رژیم ایران قبلا مسئله محوری را حل و فصل کرده اند.

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری فرانسه باراک اوباما، با جان کری وزیر امورخارجه آمریکا و دیگر اعضای تیم مذاکره کننده این کشور که در وین به سر می‌برند گفت‌وگو کرد اما جزئیاتی از این گفت‌وگو تاکنون منتشر نشده است، اما بر اساس بیانیه کوتاه کاخ‌سفید، اوباما بر روی یک توافق خوب تأکید کرده است.
وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه گفت بحث بر سر موضوعات دشوار در مذاکرات همچنان ادامه دارد.
دیپلماتهای غربی گفته‌اند هدف طرفهای مذاکره این نیست که تا پایان ضرب‌الاجل ساعت ۰۲۳۰ بامداد جمعه به وقت ایران به توافق برسند ولی بعضی مسائل فنی هنوز باقی است.

به گزارش آسوشیتدپرس رئیس جمهور آمریکا در دیدار با سناتورهای دموکرات تأکید کرد که یک توافق ضعیف را امضا نخواهد کرد و سناتورها این اظهارات اوباما را مورد تشویق قرار دادند..
در این دیدار که پشت درهای بسته انجام شد، سناتورهای شرکت کننده در این ملاقات روز چهارشنبه گفتند باراک اوباما در این دیدار احتمال توافق اتمی با رژیم ایران را ضعیف نشان داد و از آنها خواست تا زمانی که توافق کامل نشده باشد از قضاوت در مورد آن خودداری کنند.
تلویزیون سی.ان.ان گفت: وقتی که باراک اوباما از میزان انتظارات میکاهد آن هم به همان شیوه ای که این کار را انجام داد, الزاماً پیام روشنی را به رژیم ایران میفرستد مبنی بر اینکه تیم اوباما در وین یعنی جان کری, موضع خود را تغییر نخواهد داد.  
سناتور دیک دوربن در یک مصاحبه با پولیتیکو در روز چهارشنبه گفت: ” اوباما گفت شانسی که او فکر میکند کمتر از ۵۰ – ۵۰ در این نقطه است و اینکه او با چیزی که فکر کند ضعیف یا غیر قابل اجرا باشد توافق نخواهد کرد ” سناتور دموکرات کریس کونز  به نقل از اوباما گفت: مطمئن نیست که رژیم ایران بعضی از شرایط سخت را قبول کند.
سناتور دموکرات کریس مورفی  نیز گفت اوباما میخواست بهطور روشن و واضحی نشان دهد که هیچ عجله‌ئی برای توافق اتمی ندارد و اگر توافق خوبی وجود نداشته باشد مذاکرات را ترک خواهد کرد.

وزیر خارجه رژیم در مقاله ای در فایننشیال تایمز نوشت: هنوز نمی‌توان دستیابی به توافق را تضمین کرد.
وی به طور تلویحی بستن راههای دستیابی به بمب اتمی مورد درخواست کشورهای ۱+۵ را قبول کرد و گفت: توافقی که در شرف دستیابی به آن هستیم بسیاری از این بهانهها را از بین خواهد برد, ولی حقیقت ماجرا این است که برای ساخت بمب تنها یک مسیر واقعی وجود دارد و آن قبل از هر چیز مستلزم اتخاذ یک تصمیم سیاسی است.

سناتور رابرت منندز در مصاحبه با تلویزیون سی.ان.ان تأکید کرد، که سنای این کشور به یک توافق بد رأی نخواهد داد و از اوباما به خاطر عمل نکردن به وعده‌هایش در شروع مذاکرات اتمی انتقاد کرد.
سناتور منندر گفت: «ما این مذاکرات را با این خواسته‌ها شروع کردیم که رژیم ایران نمیتواند قابلیت تسلیحات اتمی داشته باشد و باید بخشی از زیربنای غیرقانونی اتمی خود را منحل کرده و حق غنی‌سازی نداشته باشد».
سناتور منندز بر این اصل که حتی در صورت توافق رژیم نبایستی بعد از ده پانزده سال توان ساخت بمب اتمی را داشته باشد.