دراین اجلاس استماع اکثریت جمهوریخواه سنا و اعضای ارشد آن با توافق اتمی و فقدان قاطعیت برای برچیدن کامل برنامه اتمی و بساط غنی سازی رژیم، به شدت مخالفت کردند.
آنها شکافهای موجود در توافق را که محتمل است به رژیم آخوندی امکان تقلب و فریبکاری بدهد و هرگونه اعتماد به حکومت آخوندی را که دارای سابقه طولانی در پنهانکاری اتمی است، به باد حمله گرفتند.
سناتورها از هر دو حزب بر لزوم بازرسیهای شدید و سرزده از تمامی مراکز اتمی و نظامی رژیم تاکید کردند تا راه هرگونه تقلب و پنهانکاری اتمی رژیم بسته شود.
جان کری و دو وزیر دیگر دولت اوباما این جلسه از توافق اتمی دفاع کردند و توضیح دادند که در توافق تدابیری اتخاذ شده است که با اعمال بازرسیهای سخت و الزامی که رژیم راه فراری از آنها ندارد، جلوی دستیابی رژیم به بمب گرفته می شود.
وجان کری در پاسخ به سئوالهای مکرر سناتورها دربارة شکافهای توافق از جمله گفت، تحت توافق اتمی آنچنان محدودیتهای سختی (بر رژیم ایران) اعمال میشود که حتی نمیتواند به فکر تولید بمب بیفتد.
با اینهمه، سناتورهای ارشد از هر دو حزب در این جلسه، از رویکرد اوباما در این مذاکرات نسبت به رژیم آخوندی، هرگونه اعتماد به رژیمی را که سابقه طولانی در تقلب و فریب دارد به شدت انتقاد کردند و ضمن انگشت گذاشتن بر نواقص توافق اتمی دراین رابط، لزوم جدیت و قاطعیت کامل در مراحل بعدی را خاطرنشان کردند و به ویژه بر لزوم اتخاذ سیاستی قاطع درقبال ملاخلات منطقه یی و سیاست صدور تروریسم رژیم اخوندی و تولید موشکهای بالیستیک تأکید کردند.
در شروع این استماع سناتور باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنا در سخنرانی خود گفت، هدف ما برچیدن برنامة اتمی رژیم ایران بود... هیچیک از شاهدان امروز و هیچ دانشمند و شاهد دیگری وجود ندارد که بتواند حتی یک دلیل برای پیشبرد این برنامه از موضع غیر نظامی ارائه کند.
وی از اینکه طبق توافق برای بازرسی از سایتهای رژیم یک زمان 24 روزه قائل شدهاند انتقاد کرد و نحوة صحیح نظارت بر برنامة اتمی رژیم را بازرسیهای هر زمان و هر مکان دانست.
سناتور کورکر سپس به مداخلات منطقهیی رژیم آخوندی پرداخت و گفت، هر بار به بغداد میرفتیم و با ژنرال اودیرنو دیدار میکردیم، وی بمبهای دستسازی را بههمراه داشت که تمامی آن توسط (رژیم) ایران ساخته شده بود.... آنها تلاش کردند سفیر (عربستان) را در واشینگتن بهقتل برسانند... اگر(حمایت رژیم) ایران نبود، بشار اسد دیگر در قدرت قرار نمیداشت.... هماکنون در سوریه و با حمایت (رژیم) ایران، افراد معلول و نقص عضو... میشوند.
سناتور کورکر سپس با تأکید بر اینکه رژیم یک حکومت حامی تروریسم است گفت، اگر ما در پی برچیدن برنامة اتمی (رژیم) ایران میبودیم، شرکایمان در منطقه واکنش (کنونی نسبت به توافق) را نمیداشتند.
سپس سناتور بن کاردین نایبرئیس دموکرات کمیتة روابط خارجی سنا گفت که روند بازبینی تصویبشده، این امر را بهرسمیت میشناسد که نمایندگان کنگره در اجرای هرگونه توافقی نقش داشته باشند.
وی تأکید کرد که اعضای کنگره باید به همة اطلاعات لازم دربارة توافق دسترسی یابند.
سناتور کاردین در ادامه اضافه کرد، برخی از تدابیر در نظر گرفتهشده در تفاهم لوزان برای محدود کردن رژیم، در توافق نهایی وین تقویت شدهاند.
وی گفت: هدف بهروشنی این است که از تبدیلشدن (رژیم) ایران به یک قدرت اتمی برای همیشه جلوگیری کنیم... ما میدانیم که با چه طرفی مواجهیم؛ این یک حکومت حامی تروریسم است و حقوق بشر را نقض میکند... اعتمادی به (رژیم) ایران وجود ندارد.
نایبرئیس کمیتة روابط خارجی سنای آمریکا با تأکید بر اهمیت تضمینهای مختلف برای نظارت بر فعالیتهای اتمی رژیم و پاسخگویی آن به ابعاد نظامی این برنامه گفت، (باید دریابیم که) آیا بهطور مؤثر از فعالیتهای مخفی (رژیم) ایران برای ساختن سلاح هستهیی جلوگیری کردهایم یا خیر؟ آیا توافق به آژانس دسترسیهای کافی به افراد، مکانها و اسناد را میدهد تا دربارة ابعاد نظامی (برنامة آنها) مطلع بشویم یا خیر؟
سپس جان کری وزیر خارجة آمریکا در سخنرانی افتتاحیة خود، بار دیگر تأکید کرد که توافق اتمی همة راههای دستیابی رژیم ایران به بمب را مسدود میکند. هدف مذاکرات برچیدن توانایی آنها برای تولید سلاح هستهیی است و این هدف را محقق کردیم.
وی با اشاره به محدودیتهای اعمالشده بر رژیم آخوندی تحت توافق اتمی از جمله پذیرش امضای پروتکل الحاقی قبل از رفع تحریمهای ملل متحد افزود، اگر (رژیم) ایران تبعیت نکند، ما بهسرعت مطلع خواهیم شد و قادر خواهیم بود متناسب با آن واکنش نشان بدهیم... هیچیک از گزینههایی که امروز در اختیار داریم، از روی میز برداشته نشده است... بسیاری از تدابیر این توافق... دائمی هستند و تا وقتی (رژیم) ایران عضو ان.پی.تی. باشد پابرجا باقی میماند.
جان کری همچنین گفت: من طرحهای گستردهیی دربارة اینکه ما چگونه سایر فعالیتهای (رژیم) ایران را پس خواهیم زد دارم؛ علیه تروریسم، کمک آن به خشونتهای فرقهیی در منطقه و غیره. همة اینها غیر قابل قبولند.... این توافق تضمین میکند که برنامة (اتمی رژیم) ایران برای همیشه تحت موشکافی شدیدی قرار خواهد داشت و ما از (فعالیتهای) آنها مطلع خواهیم بود.
ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در سخنرانی خود به محدودیتهای شدید تحمیلشده بر رژیم آخوندی در مذاکرات وین پرداخت و گفت، توافق هدف رئیسجمهور را برای راستیآزمایی برنامة اتمی (رژیم) ایران برآورده میکند... تدابیر (تفاهم) لوزان در توافق نهایی تقویت هم شدهاند. این بهمعنی محدود کردن تعداد، انواع و مکانهای سانتریفوژها، کاهش برنامة تحقیق و توسعه، کاهش شدید ذخایر اورانیوم (رژیم) ایران از 12000 هزار به 300 کیلوگرم اورانیوم هگزافلوراید غنیشده با غلظت پایین و ممنوعیت وارد کردن هرگونه مواد شکافتپذیر به فردو است... این توافق بر پایة اعتماد بنا نشده و التزامات بسیار قاطعی دارد که فعالیتهای (رژیم) ایران را محدود میکند و بازرسی، شفافیت و راستیآزمایی را تضمین میکند.
مونیز سپس با اشاره به سوابق مخفیکاری رژیم به یک نمونة آن در سایت کالا الکتریک پرداخت و گفت: در فوریة 2003 آژانس خواهان دسترسی به یک سایت مشکوک در تهران شد، اما به آن اجازه داده نشد. گفتگوها شش ماه بهدرازا کشید، اما بعد از آن هم نمونهبرداریهای محیطی آژانس، (وجود) فعالیتهای اتمی را نشان داد؛ هر چند (رژیم) ایران تلاش قابل توجهی برای پاککردن و پوشاندن شواهد بهعمل آورده بود.
سایت کالا الکتریک که وزیر انرژی آمریکا در این جلسة استماع به آن اشاره کرد، در 20 فوریة 2003 (اول اسفند 1381) در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشینگتن توسط مقاومت ایران افشا شد. همزمان با افشای این سایت توسط مقاومت ایران، مأموران آژانس در حال پرواز به تهران بودند؛ و وقتی برای بازدید از نطنز به آنجا رسیدند که برای روزهای 21 و 22 فوریه برنامهریزی شده بود، از افشاگری جدید مقاومت ایران مطلع شدند و دربارة آن از رژیم سئوال کردند.رژیم سپس در ماه مارس به آژانس اجازة بازدید از این سایت را داد، اما نگذاشت از آن نمونهبرداری کنند. آژانس تنها در اوت 2003 توانست دست به نمونهبرداری بزند و بهرغم پاکسازیهای صورتگرفته از سوی رژیم، رد اورانیوم بهشدت غنیشده را در آنجا پیدا کرد.
در ادامة جلسة استماع در کمیتة روابط خارجی سنا، جک لو وزیر خزانهداری آمریکا تأکید کرد: هیچگونه تغییر فوری در تحریمهای ملل متحد، اروپا یا آمریکا وجود نخواهد داشت. فقط در صورتی که (رژیم) ایران شروط اتمی لازم را برآورده کند، آمریکا تعلیق تحریمهای وابسته به اتمی... که کشورهای ثالث را از تجارت با (رژیم) ایران منع میکند، بهصورت مرحلهیی شروع خواهد کرد... اگر (رژیم) ایران التزاماتش را نقض کند...، ما قادر خواهیم بود بلادرنگ تحریمهای آمریکا و ملل متحد را مجدداً اعمال کنیم... ما تحریمهای قابل توجهی را که خارج از حوزة توافق اتمی است، حفظ میکنیم.... ما تحریمها (علیه) سپاه پاسداران و نیروی قدس (رژیم) ایران و هرگونه توابع یا مقامهای ارشد آنها را رفع نخواهیم کرد....
وزیر خزانهداری آمریکا اضافه کرد: (رژیم) ایران در یک شکاف بزرگ اقتصادی بهسر میبرد که خروج از آن، سالها زمان خواهد برد.... ما هرگونه تلاش (رژیم) ایران را جهت تأمین مالی حزبالله و یا بهکارگیری پول دریافتی از رفع تحریم برای حمایت از عوامل شبه نظامی شدیداً هدف قرار خواهیم داد.
پس از آن سناتورها، بازهم بر غیرقابل اعتماد بودن رژیم آخوندی تأکید کردند و از سه وزیر آمریکایی دربارة شکافها و نواقص توافق اتمی سئوال کردند.
سناتور مارکو روبیو کاندیدای ریاستجمهوری از حزب جمهوریخواه بر ضرورت برخورد با نقض حقوق بشر و تروریسم رژیم تأکید کرد و از اینکه توافق به هیچیک از این موضوعات نمیپردازد، انتقاد کرد.
وی گفت که مقامهای رژیم ایران قصد دارند به دستگیری و اعدام مردمشان... ادامه بدهند، هرج و مرج را در سراسر خاورمیانه گسترش بدهند و به کمک اسد برای قتل عام مردم سوریه ادامه بدهند...
سناتور رابرت منندز با انگشتگذاشتن بر «تاریخچة فریبکاریهای» رژیم آخوندی و نقض ان.پی.تی. از سوی این رژیم، از نواقص توافق اتیم انتقاد کرد. وی همچنین تدابیر لازم برای برقراری مجدد تحریمها در صورت نقض توافق از سوی رژیم را مورد تأکید قرار داد.
سناتور منندز از جان کری سئوال کرد: آیا رئیسجمهور حاضر است بهروشنی و بدون ابهام بگوید...، (رژیم) ایران تحت هیچ شرایطی اجازة دستیابی به سلاح هستهیی را نخواهد داشت؟
کری در پاسخ گفت که قطعاً چنین است و او اینرا قبلاً هم... گفته است.
جلسة چند ساعته استماع و سئوال و جوابها از وزرای آمریکایی و تاکید ات آنها درمورد لزوم قاطعیت در برابر رژیم آخوندی ازسوی تلویزیونهای مختلف آمریکایی و بین المللی به طور مستقیم گزارش می شد و درصدر خبرهای جهان قرار داشت.