پاول اینارسون فیزیکدان دانشگاه ایسلند گفت: ”دود حاصله نشانگر این است که مواد مذابی که دمای آن به 1300 درجه سانتیگراد می رسد, یخ دهانه آتشفشان را با قطر 200 متر آب کرده و بیرون می زند“. فعال شدن آتشفشان ایفلد که آخرین بار در سال 1821 آتشفشانی کرده, دانشمندان را غافلگیر کرده است. دانشمندان نمی توانند پیش بینی کنند که این آتشفشانی تا چه مدت ادامه دارد.
ابرهای خاکستری همچنانکه در تصویر دیده می شود, تقریبا آسمان تمام اروپا را در ارتفاع 6 هزار متری پوشانده و عمده فرودگاه های اروپا را تحت تاثیر قرار داده است. کمپانی های هواپیمایی روزانه حدود 150 میلیون یورو به خاطر تعطیل پروازها متحمل خسارت می شوند. لوفت هانزا که بزرگترین شرکت هوائی آلمان می باشد تمامی پروازهایش را تا ظهر شنبه کنسل کرده است. فرودگاه های اطریش نیز تعطیل شده و فرودگاه های سوئیس نیز برای پروازهای غیر نظامی بسته شدند. 25 فرودگاه در فرانسه تعطیل شده است.
اعتصابی که از چند روز پیش در سرویس حمل و نقل راه آهن فرانسه (SNCF) در جریان است مزید بر علت شده و حمل و نقل مسافرین را با اختلال جدی مواجه کرده است. صلیب سرخ خبر داد که در فرودگاه آمستردام 1500 تختخواب اضطراری برای مسافران در نظر گرفته شده است. خبرگزاری هلند خبر داد که قیمت هتل حدود سه برابر شده است. هتلهایی که کرایه آنها شبی 60 یورو بود به 200 یورو افزایش یافته است. فرودگاه لندن اساساً تعطیل شده است, قطارهای لندن به بروکسل و پاریس تماماً رزرو شده و پر می باشند.
شرکت کمک رسانی سوانح اتومبیل رانی ADAC در مونیخ گفت پروازهای این شرکت زیر 1000 پا می باشد و با ابرهای خاکستری برخوردی نخواهد داشت.
در فرودگاه های اروپا روزانه به طور متوسط 28000 هواپیما پرواز می کنند یا فرود می ایند که روز جمعه به 11000 مورد تقلیل یافته است. از 300 پرواز قاره ای که روزانه در اروپا فرود میایند, حدودا یک سوم آن صورت گرفت.
جامعه پروازهای هوائی AEA در بروکسل اعلام کرد که ضرر صنعت پروازهای هوائی اروپا 100 میلیون یورو در روز برآورد می گردد.
خبرهای مرتبط:
فعال شدن آتشفشان جنوب جزیره ایسلند
چگونه آتشفشان ایسلندی به انقلاب کبیر فرانسه راه برد
عکس: ابر خاکستر آتشفشان بر فراز کوههای یخبندان در ایسلند