بیانیه ۷ عضو کمیته مشورتی حقوق بشر سازمان ملل درباره اعدامهای فزاینده و نقض حقوق بشر در ایران

اعضای کمیته مشورتی حقوق بشر سازمان ملل متحد:
ژان زیگلر (Jean Zeigler)،
محمد بنانی (Mohamed Bennani)،
آلفرد انتوندوگورو کاروکورا (Alfred Ntunduguru Karokora)،
چانگروک سوح (Chnagrok Soh)،
وبلورا چیندو اوکافور (Oblora Chinedu Okafor)،
هدی الصعدا (Hoda Elsadda)
 آنتونیا ری یس پرادو (AnantoniaReyes Prado)

نقض حقوق بشر در ایران به مدت بیش از سه دهه لاینقطع ادامه دارد.رژیم ایران  با بیش از 1800اعدام در زمان روحانی ، اولین اعدام کننده در جهان به نسبت تعداد جمعیت است.
عفو بین الملل در 23ژوئیه 2015 گزارش کرد: مقامات ایرانی تقریبا 694تن را بین اول ژانویه تا 15ژوییه 2015 اعدام کرده اند که این یک جهش بی سابقه در تعداد اعدام در کشور به حساب می آید.
عفو بین الملل گفت: این تعداد اعدام، معادل بیش از سه اعدام در هر روز است و تعداد اعدام سرسام آور در ایران برای نیمه اول سال جاری یک تصویر شوم از دستگاه برنامه ریزی دولتی در قتل و کشتار قضایی در ابعاد وسیع را به نمایش میگذارد“.
رژیم ایران بیشترین تعداد اعدام نوجوانان را دارا است. اعدام اقلیتهای نژادی و مذهبی به شکل تاسف آوری افزایش یافته است. تعدادی از کشیشهای مسیحی به دلیل دفاع از اعتقاداتشان زندانی شده اند. نقض حقوق اقلیتها، حقوق زنان، حقوق شهروندی و بنیادهای ضددمکراتیک در قانون اساسی و قوانین موضوعة  این رژیم،  نهادینه شده است.
ایران بزرگترین زندان روزنامه نگاران در خاورمیانه است و درحال حاضر، دهها روزنامه نگار در ایران در بازداشت هستند. رژیم ایران همچنین یکی از بزرگترین مشتریان تجهیزات سانسور و فیلترینگ اینترنت  است و حوالی پنج میلیون وبسایت در موضوعاتی مانند هنر، مسائل اجتماعی و اخبار را مسدود کرده است و محتویات وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی را سانسور میکند.
در تابستان1988، با اجرای یک حکم مذهبی خمینی، طی چند ماه 30هزار زندانی سیاسی به خاطر آنکه حاضر نشدند عقاید سیاسی خود را نفی کنند، قتل عام شدند.
 سازمان های مدافع حقوق بشر این قتل عام را جنایت علیه بشریت توصیف کردند.
کسانی که مسئول این قتل عام بودند از جمله وزیر دادگستری کنونی دارای مناصب کلیدی در دولت حسن روحانی هستند.
در 5 اوت سال 2015 کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد نگرانی خود را در مورد وضعیت حقوق بشر، به ویژه اعدام ها در ایران ابراز کرد، و گفت: "استفاده رژیم ایران از مجازات اعدام به مدت طولانی مشکل ساز بوده است“.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، زید رعد الحسین افزود: " صدور حکم اعدام برای فردی که بخاطر  استفاده مسالمت آمیز از آزادی بیان، مذهب یا عقیده، نقض آشکار قوانین بین المللی حقوق بشر“است و تنها خشم را برمی انگیزد. .
پناهندگان ایرانی در خارج از کشور با انواع توطئه ها و اقدامات سرکوبگرانه رژیم ایران مواجه هستند. اشرفیها در لیبرتی، محل استقرار پناهندگان ایرانی در عراق که طبق کنوانسیون چهارم ژنو افراد محافظت شده هستند،  با حملات متعدد در سال های اخیر به دستور رژیم ایران مواجه شده‌اند،. لیبرتی در حال حاضر در محاصره است.
 143نفر از اشرفیها ، از سال2009 به قتل رسیده اند  و یا به دلیل محاصره پزشکی تحمیلی درگذشته اند.
ما امضا کنندگان این بیانیه در نگرانی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل شریک هستیم و حمایت خود را از درخواست تجدید نظر پنجم اوت2015 کمیسر عالی در مورد بکار گیری مجازات اعدام توسط رژیم ایران اعلام می کنیم.
ما به بکارگیری تمامی وسایل قانونی بین المللی برای متوقف کردن اعدامها در ایران فرا خوان می دهیم
ما به تمامی کشورهای عضو سازمان ملل فراخوان میدهیم که به حقوق بشر احترام بگذارند و رابطه با رژیم ایران را به برآوردن این خواسته مشروط کنند بکنند