علی محمد یک فعال تظاهرات در دیوانیه به البغدادیه گفت: «این یک انقلاب و یک نبرد علیه فاسدان است. وی افزود اکنون بیش از 20 هزار نفر از مردم در تظاهرات دیوانیه شرکت کرده اند و حرف ما به نخست وزیر عبادی این است که اسامی فاسدان مشخص شده است و آنها باید مورد محاکمه قرار گیرند. مدحت محمود باید برکنار شود. چون اینها باعث این وضعیت شده اند. خواسته امروز تظاهرات ما این است که آنهایی که اسامیشان در پرونده موصل آمده است و در رأس آنها نوری مالکی باید محاکمه شوند...».
به گزارش البغدادیه یکی از تظاهرکنندگان گفت: ما از حیدر عبادی می خواهیم مالکی را محاکمه کند مالکی در عراق میلیاردها دلار دزدیده است. همه این را مالکی در دست گرفته است این ها را از چشمان او بیرون می کشیم.
شمار زیادی از مردم شهرستان خالص امروز جمعه در مرکز این شهر در بزرگترین تظاهرات خود خواستار ارجاع فاسدان برای محاکمه به قضاییه شدند. به گزارش خبرگزاری المدی تظاهرکنندگان هشدار دادند که در صورت عدم اجرای خواسته هایشان جاده بین کرکوک و بغداد را خواهند بست.
یکی از تظاهرکنندگان در گفتگو با خبرگزاری المدی تاکید کرد: خواسته های تظاهر کنندگان در تحویل مسئولین دست اندرکار فساد و سرقت اموال عمومی به قضاییه خلاصه می شود
در شهر کوفه نیز خطیب جمعه اعلام کرد تظاهرات تا غلبه بر فساد و تحقق خواسته های مردم ادامه دارد.
تلویزیون الجزیره ۳۰ مرداد، گفت: آیتالله سیستانی نسبت به خطر تقسیم عراق در صورتیکه عبادی اصلاحات حقیقی در مبارزه با فساد را به پیش نبرد، هشدار داد.
درمیان شعله های فزاینده خشم و غضب مردم عراق علیه فساد و خواست مردم این کشور برای اصلاحات، به نظرمی رسد که و عده های عبادی برای بازگرداندن تظاهرکنندگان به خانه هایشان کافی نیست.
آیت الله سیستانی مقامات سیاسی را که در سالهای قبل بر عراق حکومت کرده اند، مسئؤل گسترش فساد دانست.
این اتهام سوالات بزرگی را درمورد مقامات سیاسی مطرح می کند که درگذشته خودشان را به مرجعیت نسبت می دادند، کسانی که هم اکنون به فساد متهم هستند.
اکنون پرسش باقی مانده در اذهان مردم عراق عراقی محاکمه چنین اشخاصی است که از سوی برخی درمنطقه حمایت می شوند و درعراق هم نفوذ داخلی و نظامی دارند.
سید احمد صافی نماینده مرجعیت عالی دینی آیت الله سیستانی در نماز جمعه کربلا اعلام کرد: جنگ اصلاحات که این روزها در آن قرار گرفته ایم یک جنگ سرنوشتساز است که آینده کشور را تعیین می کند و برای ما مردم عراق و دولت انتخاب دیگری بجز پیروزی در آن وجود ندارد…
بعد از سالها اختلافاندازی و تفرقهافکنی و سستی ارگانهای دولتی و فقدان امنیت و فساد چه توسط افراد و چه ارگانهای دولتی، امکان رسیدن به اصلاحات طی چند روز وجود ندارد اما در عین حال نبایستی در انجام اقدامات واقعی و سالم در این مسیر درنگ کرد. بایستی در اینجا بار دیگر بر ضرورت اقدام برای اصلاح ارگان قضاییه تأکید کنیم تا مانند سالهای گذشته دوباره فریبکاری را در رویارویی با چهره های فساد بنیان نگذارد. … ضروری است دولت لوایحش را برای انجام اصلاحات به مجلس نمایندگان ارائه کند و مورد تصویب قرار گیرد تا هیچ شکافی برای برگشتهای بعدی وجود نداشته باشد. ما بار دیگر تأکید می کنیم که مقامات در روسای سه قوه مقننه و قضاییه و مجریه هیچ انتخاب دیگری بجز اقدام برای اصلاحات ضروری در مقابل خود ندارند. بایستی اصلاحات با برداشتن گامهای لازم برای حسابرسی از فاسدین بزرگ و دزدان اموال عمومی صورت گیرد و بایستی کسانی که برای اجرای این ماموریت تعیین شده اند در مقابل خطراتی که از این فاسدین و پیروان آنها ناشی می شود حفاظت شوند.
شیخ علی حاتم سلیمان، امیر عشایر دلیم در مصاحبه با تلویزیون اسکای نیوز خواستار محاکمه و اعدام مالکی شد. اسکای نیوز پرسید: مالکی به عراق برگشته و گفته می شود که فشارهای سیاسی زیادی برای حذف نام او از لیست متهمین سقوط موصل صورت خواهد گرفت، آیا این عملی است؟ شیخ علی حاتم سلیمان امیر عشایر دلیم عراق در پاسخ گفت: «اگر مالکی از لیست حذف شود پس گناهکار کیست؟ چه کسی نهادهای امنیتی را اداره میکرد و چه کسی فرمانده کل قوا بود؟ ما همه میدانیم که مالکی به تهران رفت تا رژیم ایران فشار بر احزاب شیعی در بغداد را برای بیرون بردن مالکی از این ورطه افزایش دهد. ما بعنوان مردم و عشایر در غرب عراق خواهان اعدام مالکی هستیم و اگر این محقق نشود، فکر میکنم صلحی در عراق نخواهد بود». شیخ علی حاتم افزود: ما در مقابل یک تبلیغات شیطانی رژیم ایران در عراق با ۳۰ الی ۴۰ کانال تلویزیونی قرار داریم.
تلویزیون البغدادیه گزارش داد: هیأت سیاسی جریان صدر از مالکی خواست که خودش را به دستگاه قضایی معرفی کند و به اتهاماتش پاسخ بدهد.
همچنین خبرگزاری البغدادیه گزارش داد: رهبران اتحاد ملی پنجشنبهشب درخواست مالکی برای به عهده گرفتن ریاست بسیج رد کردند. یک منبع در اتحاد ملی گفت: «رهبران فراکسیونهای اتحاد ملی، اسم عمار حکیم را به جای مالکی برای رهبری اتحاد مطرح کردند، در مقابل مالکی موافقت خود را مشروط به قبول فرماندهی خودش بر بسیج کرد. اما رهبران اتحاد ملی درخواست مالکی را رد کردند».