کنفرانس در پارلمان انگلستان - محکومیت موج اعدامها و نقض حقوق بشر در ایران

ظهر روز سه‌شنبه ۲۴ شهریور ۹۴94، کنفرانسی در پارلمان انگلستان در لندن، توسط کمیتة پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران و با حضور نمایندگان ارشد هر دو مجلس از تمامی احزاب اصلی این کشور پیرامون وضعیت وخامت‌بار حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت آخوندها و برای بررسی اصول یک سیاست قاطع و صحیح در قبال رژیم برگزار شد.

شماری از نمایندگان مجلسین انگلستان که در کنفرانس پارلمانی لندن به سخنرانی پرداختند، عبارت بودند از:
نمایندگان پارلمان انگلستان:
دیوید جونز وزیر پیشین ولز در کابینة دیوید کامرون و رئیس کمیتة بین‌المللی پارلمانی دفاع از لیبرتی،
جیم فیتزپاتریک معاون پیشین وزیر و نمایندة ارشد حزب کارگر در مجلس عوام
استیو مک‌کیب نمایندة ارشد از حزب کارگر
سر راجر گیل معاون پیشین حزب محافظه‌کار و نمایندة برجستة محافظه‌کار مجلس عوام انگلستان
و اعضای مجلس اعیان انگلستان:
لرد تونی کلارک رهبر پیشین حزب کارگر انگلستان، بارونس هریس معاون سخنگوی مجلس اعیان ، لرد مگینس، لرد آلتون، لرد رانبیر سینگ سوری، و همچنین پرفسور بیل باورینگ به نمایندگی از طرف کمیته حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز

نمایندگان برجستة مجلسین انگلستان در این کنفرانس پارلمانی به ریاست لرد تونی کلارک رهبر پیشین حزب کارگر، ضمن محکومیت جنایات وحشیانة رژیم آخوندی علیه مردم ایران، از جمله موج فزایندة اعدام‌ها و سرکوب تمامی اقشار مردم و با اشاره به مداخله‌جویی‌های تروریستی رژیم در سراسر منطقه، سیاست مماشات و استمالت از رژیم را رد کردند و به اعمال قاطعیت علیه آن و حمایت از اپوزیسیون سازمان‌یافتة مردم ایران فراخوان دادند.
آنها در سخنرانی‌هایشان خواهان لغو محاصرة ظالمانه علیه اشرفی‌ها در لیبرتی شدند و تأکید کردند، آمریکا و ملل متحد و انگلستان، باید امنیت و حفاظت ساکنان لیبرتی را تضمین کنند. لیبرتی باید به‌عنوان یک کمپ پناهندگی تحت نظارت ملل متحد اعلام شود و سازمان ملل باید فوراً به وظایف خود در این رابطه عمل کند.
در کنفرانس پارلمانی لندن، دیوید جونز وزیر پیشین ولز در کابینة دیوید کامرون و رئیس کمیتة بین‌المللی پارلمانی دفاع از لیبرتی پیام رئیس‌جمهور برگزیدة مقاومت را قرائت کرد.
خانم رجوی در پیام خود، با اشاره به اعدامهای روزمره و سرکوب وحشیانه رژیم آخوندها درایران و محاصره لیبرتی و رفتار ضد انسانی عوامل رژیم ولایت فقیه علیه مجاهدان اشرفی، گفت: «تجربه ثابت کرده است که اثرات نقض حقوق بشر توسط آخوندهای حاکم و دست‌اندازی آن‌ها به کشورهای منطقه، در قلمرو ایران و خاورمیانه محدود نمی‌شود. بلکه خطری است گسترش‌یابنده علیه اروپا و تمام جهان. به همین دلیل مبارزه مشترک ما برای حقوق بشر و آزادی مردم ایران نیز یک جنبش کلیدی در دفاع از امنیت و صلح در منطقه و تمام جهان و به‌خصوص مقابله با بنیادگرایی اسلامی و تروریسم آن است. ما بریتانیا، اروپا و همة جهان را فرا می‌خوانیم که در کنار حقوق بشر و آزادی و مقاومت ایران بایستند و ارادة ایرانیان را برای تغییر رژیم محترم بشمارند.
دیوید جونز در سخنانی که در این کنفرانس ایراد کرد ، با یادآوری سیاست های توصیه شده توسط کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران پیرامون سیاست در قبال ایران، که تاکنون مورد حمایت بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس از تمام احزاب اصلی هردو مجلس قرار گرفته، گفت، ”دولت ما، در رو در رویی با افراطگرایی اسلامی و بنیادگرایی، باید با اپوزیسیون دمکراتیک ایران، شورای ملی مقاومت ایران، مراوده کند، و از طرح ده ماده ای رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، خانم مریم رجوی، یک زن مسلمان مترقی، که  به یک ایران دمکراتیک و غیر اتمی با یک حکومت مبتنی بر جدایی دین از دولت، برابری زن و مرد و حذف کلیه تبعیض های مذهبی و قومی فراخوان می دهد، کاملا حمایت کند.“
لرد تونی کلارک رئیس پیشین حزب کارگر انگلستان در سخنان خود، با بررسی نمونه هایی از نقض حقوق بشر در ایران توسط رژیم آخوندی و تشدید اعدامها در دوران آخوند روحانی گفت:
از زمانی که روحانی رئیس جمهور رژیم شده، طی دو سال بیش از ۲۰۰۰ اعدام صورت گرفته است که بیشتر از دوره مشابه در ۲۵ سال گذشته است. قربانیان شامل مخالفان سیاسی مانند غلامرضا خسروی یک هوادار سازمان مجاهدین خلق ایران است
لرد کلارک با یادآوری اقدامات رژیم آخوندی برای گسترش دخالتهایش در کشورهای منطقه و صدور تروریسم به کشورهای همجوار، و دستگیری شماری از تروریستهای رژیم در کشورهای کویت و بحرین، به اعدام 30 هزار زندانی سیاسی در سال 67 اشاره کرد و گفت همان اعضای هیأت مرگ، هم‌اکنون در رژیم و در دولت روحانی در قدرتند.
وی ابراز امیداوری کرد که با حمایت نسل جوان از مقاومت ایران آزادی ایران هرچه زودتر فراخواهد رسید.
بارونس هاریس معاون سخنگوی مجلس اعیان انگلستان ، فراخوان دیگر نمایندگان مجلسین عوام و اعیان در باره کمپ لیبرتی را تکرار کرد و گفت: این مسئولیت سازمان ملل، امریکا و دولت انگلستان است که امنیت ساکنان لیبرتی را تضمین کنند. سازمان ملل متحد وظایفی دارد که باید همین الان آنرا انجام بدهد و اطمینان پیدا کند که حفاظت ساکنان لیبرتی تامین شده است.
جیمز فیتزپاتریک نماینده پارلمان انگلستان و وزیر پیشین در دولتهای حزب کارگر انگلستان، نقض حقوق بشر توسط منجمله اعدامهای فزاینده و استمرار اعدام نوجوانان را محکوم و تاکید کرد که چنین جنایاتی در قرن حاضر مطلقا پذیرفته نیست. وی بر لزوم حمایت از اپوزیسیون ایران و شورای ملی مقاومت تاکید کرد و خواستار اعلام لیبرتی بعنوان یک کمپ پناهندگی از سوی سازمان ملل شد.
وی تاکید کرد که جامعه جهانی باید شورای ملی مقاومت ، آلترناتیو دمکراتیک رژیم آخوندها ، را به رسمیت بشناسد.
استیو مکیب نماینده ارشد پارلمان انگلستان از حزب کارگر طی سخنانی، با یادآوری خدمت بزرگ مقاومت ایران به جامعه جهانی با افشای برنامه مخفی اتمی رژیم و افشای نقض گسترده حقوق بشر توسط رژیم آخوندی ، گفت: ”ما به لطف افشاگریهای اعضای شجاع سازمان مجاهدین خلق ایران و فعالان در ایران، از جنایات این رژیم، اعدامهای در ملاء عام و آنچه که در ایران بوقوع می پیوندد کاملا مطلعیم. دولت ما باید اکنون به آنها کمک کند تا  بر سرکوب رژیم در داخل و کارزار ایجاد  رعب و وحشت توسط رژیم  علیه آنهاییکه جرأت می کند با مستبدان حاکم بر این ایران  مخالفت کنند غلبه کنند.“
سر راجر گیل معاون پیشین حزب محافظه‌کار و نمایندة برجستة محافظه‌کار مجلس عوام انگلستان در سخنان خود بر حمایت گروه پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران از مقاومت ایران تاکید کرد و گفت : حضور نمایندگان هر دو مجلس انگلستان در این جلسه،  بیانگر حمایت قوی پارلمان انگلستان از مقاومت ایران است.
وی تاکید کرد:  ما بطور کامل از مقاومت ایران حمایت می کنیم و از هر فرصتی در هردو مجلس برای پیشبرد اهداف و آرمان مقاومت ایران استفاده خواهیم کرد.
لرد مگینس عضو مجلس اعیان انگلستان به حمایت سالیان خود از مقاومت ایران اشاره کرد و گفت که این همه سال پایداری و (استمرار مبارزة) مجاهدین شگفت انگیز است. وی بر لزوم تضمین امنیت لیبرتی تأکید کرد و گفت که در این راستا، خودم آماده‌ام به لیبرتی بروم. ما باید خودمان وضعیت را با چشمان خودمان ببینیم و ارزیابی کنیم.
لرد آلتون عضو برجسته مجلس اعیان و لرد سوری سخنرانان دیگر این جلسه بودند که در سخنان خود، ضمن محکوم کردن نقض حقوق بشر بویژه اعدامهای فزاینده در ایران ، یکبار دیگر بر حمایت خود از مقاومت ایران تاکید کردند.
پروفسور بیل باورینگ به نمایندگی از کمیته حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز سخنران دیگر این جلسه پارلمانی بود. وی با بررسی فعالیتهایی که کانون وکلای انگلستان و ولز در دفاع از حقوق مجاهدان اشرفی در لیبرتی بعمل آورده به تحولات در عراق و سوریه و دخالتهای رژیم آخوندی و موقعیت کمپ لیبرتی اشاره کرد و  تاکید کرد که وکلای انگلستان و ولز همچنان به حمایت پرقدرت خود از مقاومت ایران و حقوق ساکنان لیبرتی ادامه خواهد داد
در این جلسه شماری از نمایندگان انجمن‌ها و جوامع ایرانیان و انجمن‌های جوانان ایرانی در انگلستان نیز سخنرانی کردند.