تغییری تاریخی در قانون اساسی پاکستان

آصف‌علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان، قانونی را امضا کرد که از سویی اختیارات رئیس جمهور را محدود می‌کند و از سوی دیگر به پارلمان قدرت بیشتری می‌بخشد. قانون اساسی بدین ترتیب به دوران پیش از ریاست جمهوری ضیا الحق برمی‌گردد.
 
 آصف‌علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان، بخش بزرگی از اختیارات خود را به مجلس واگذار کرد.

روز دوشنبه (۱۹ آور یل / ۳۰ فروردین) اصلاحیه‌ای از قانون اساسی پاکستان به امضای رئیس جمهور رسید که بر اساس آن رئیس جمهوری دیگر قادر به برکناری نخست‌وزیر یا انحلال پارلمان نیست.
آصف‌علی زرداری بدین ترتیب اختیارات خود را به شدت کاهش داد و ماده‌ای را از قانون اساسی حذف کرد که پیش‌تر مورد سوء استفاده‌ی رئیسان جمهور نظامی پاکستان قرار می‌گرفت. ژنرال محمد ضیا الحق در سال ۱۹۷۷ با کودتای نظامی قدرت را در دست گرفت. پرویز مشرف، رئیس جمهور نظامی سابق، نیز ۷ سال پیش (۲۰۰۳) به همین ترتیب به قدرت رسید.
بر اساس اصلاحیه‌ی جدید، قوه‌ی مجریه زیر اختیار نخست وزیر خواهد بود و رئیس جمهور تنها نقشی تشریفاتی دارد. قانون اساسی پاکستان بدین ترتیب به نسخه‌ی ۱۹۷۳ بازگشت.
"روز تاریخی"

 نواز شریف، رهبر حزب "مسلم‌لیگ"، حزب اپوزیسیون دولت، نیز در مراسم امضای اصلاحیه‌ی قانون اساسی حضور داشت


بابر عوان، وزیر دادگستری پاکستان، که در هنگام امضای اصلاحیه در دفتر ریاست جمهوری حضور داشت، نوزدهم آوریل را "روزی تاریخی" خواند. به گفته‌ی او، «این نخستین بار در تاریخ پاکستان است که یک رئیس جمهور منتخب بر اساس موازین دمکراتیک، اختیارات خود را داوطلبانه به مجلس واگذار می‌کند.» یوسف‌رضا گیلانی نخست‌وزیر، و نواز شریف، رهبر اپوزیسیون، نیز در مراسم یادشده حضور داشتند.