شخصیتهای شرکتکننده در این کنفرانس که با عنوان ده سال تلاش برای حقوق بشر و دموکراسی، ده سال دفاع از مقاومت برای دموکراسی در ایران» برگزار شد، از جمله عبارت بودند از:
ریتا زوسموت رئیس پیشین مجلس فدرال آلمان و رئیس گروه مشورتی کمیتة آلمانی همبستگی برای ایران آزاد
اوتو برنهارد، رئیس کمیتة آلمانی همبستگی برای ایران آزاد و عضو هیأترئیسة بنیاد کنراد آدنائر
مارتین پاتسلت، عضو کمیسیون حقوق بشر مجلس فدرال آلمان از حزب دموکراتمسیحی
کارین هالش، عضو هیئترئیسة مجلس برلین از حزب سوسیالدموکرات
دکتر گابریله هیلر، نمایندة مجلس برلین از حزب چپ، رئیس کمیسیون اروپایی
کشیش مارتین فوگل، نمایندة کلیسای پروتستان در دولتهای ایالتی برلین و براندنبورگ
کلاوس برسر، سردبیر پیشین تلویزیون کانال دو آلمان
لئو داتسنبرگ، نماینده پیشین مجلس، عضو هیئترئیسه کمیتة آلمانی همبستگی برای ایران آزاد
هیله گوزه یاکوب-رولف دبیر کمیتة همبستگی برای ایران آزاد و رئیس افتخاری سندیکای مددکاران اجتماعی آلمان
کریستیان سیمرمن که مدیریت این کنفرانس را بر عهده داشت در سخنان افتتاحیة خود، گفت:
من از اتفاقاتی که طی سالهای اخیر در لیبرتی رخ داده است، بسیار شگفتزده هستم. از این گذرگاه موقت حقیقتاً یک محیط سبز ساخته شده است. این فقط نشاندهنده این است که ساکنان آن تسلیم نخواهند شد. بلکه از هر ساعت و هر زمان زندگیشان استفاده میکنند تا شرایط زندگیشان را بهرغم فشار بهبود ببخشند وضعیت حقوق بشر در خاور نزدیک و خاورمیانه یک فاجعه است. نباید فراموش کرد که این نتیجة بیش از 40 سال بنیادگرایی اسلامی است».
وی ضمن محکومکردن سفر مقامهای آلمانی به ایران تحت حاکمیت فاشیسم مذهبی و تلاش برای استمالت از رژیم آخوندی، خواستار برقراری رابطه و گفتگو با اپوزیسیون دموکراتیک رژیم ایران شد.
سخنران بعدی کنفرانس برلین اوتو برنهارد رئیس کمیتة آلمانی همبستگی برای ایران آزاد با ذکر تاریخچهیی از شکلگیری و فعالیتهای این کمیته در دفاع از حقوق مجاهدان اشرفی، گفت: « در این 10 سال خیلی چیزها را بهحرکت در آوردیم و موفقیتهایی داشتیم وظایفی که اکنون در پیش روی ماست بویژه در ارتباط با بهبود وضعیت ساکنان لیبرتی کمتر نشده است».
اوتو برنهارد سپس بر لزوم حمایت از برنامة 10 مادهیی مریم رجوی برای آیندة ایران تأکید کرد و مفاد آنرا برشمرد. وی اضافه کرد:
(تحقق) این (برنامه) هدف مقاومت ایران و همچنین هدف کمیتة همبستگی ما برای ایران آزاد است. ما از ابتدا بر این باور بودیم که اگر کسی می خواهد برای ایران کاری انجام بدهد، باید اپوزیسیون ایران را تقویت کند.
اتوبرنهارد در ادامه به بررسی نقض گسترده حقوق بشر و اعدامهای فزاینده در ایران تحت حاکمیت آخوندها پرداخت و گفت که رژیم ایران رکوردار اعدام در جهان به نسبت جمعیت است. توافق اتمی نباید به آن رژیم فرصت نقض بیشتر حقوق بشر و گسترش مداخلاتش در کشورهای منطقه را بدهد. و افزود:
ما همچنان برای موضوع حقوق بشر در ایران و موضوع (ساکنان) کمپ لیبرتی مبارزةمان را ادامه خواهیم داد و هدف ما محققشدن یک ایران دموکراتیک با برنامة 10 مادهیی خانم رجوی است.
در ادامة این کنفرانس جواد دبیران ، پیام رئیسجمهور برگزیدة مقاومت به کنفرانس ده سال دفاع از مقاومت برای دموکراسی در ایران» را قرائت کرد.
خانم مریم رجوی در این پیام گفت: ده سال پس از تأسیس کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد، تاریخ و وجدان جمعی مردم آلمان قضاوت میکند که آیا مماشات با دیکتاتوری مذهبی ایران صحیح بود، که آن را برای سد کردن راه آزادی و پیشرفت جامعه ایران و درخون فرو بردن خاورمیانه تشجیع کرد، یا سیاست پیشتازانه کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد که آینده ایران و از جمله شکوفایی حقیقی روابط آلمان و ایران را در حمایت از مقاومت مردم ایران یافت؟
آیا امتیازدادن به آخوندها و چشم بستن به توحش و بربریت این رژیم، صحیح بود که اقتصاد ایران را به ویرانی کشاند و امروز حتی پس از لغو تحریمها، توان جذب سرمایهگذاریهای خارجی را هم از کف داده، یا دفاع مجدانه این کمیته، از برقراری آزادی و دموکراسی در ایران، به مثابه یگانه راه صلح و ثبات در تمام منطقه؟
کوشش این کمیته در دفاع از مجاهدان اشرف و لیبرتی در برابر هجومهای مستمر عوامل رژیم ایران و از جمله شش قتل عام در سالهای اخیر، و مبارزة مستمر این کمیته، برای حقوق بشر و آزادی ایران، الگوی یک مبارزة شجاعانه در شرایطی است که مصالح دراز مدت دو ملت آلمان و ایران، پای منافع حقیر سیاست مماشات ذبح میشد.
حکومتهایی مثل رژیم آخوندها، هر قدر هم که قساوت به خرج بدهند و خون بریزند، رفتنی هستند. اما آنچه همیشه باقی است، دوستی ملتهای آلمان و ایران است.
در کنفرانس بهمناسبت دهمین سالگرد تأسیس کمیتة آلمانی همبستگی برای ایران آزاد پروفسور ریتا زوسموت رئیس پیشین مجلس فدرال آلمان سخنان خود را با تقدیر از بنیانگذاران این کمیته از جمله اینگرید هولتس هوتر فقید شروع کرد، و گفت: (امروز) که دهمین سال تأسیس کمیته را گرامی میگیریم، نباید افراد از جامعة مدنی را که از ما حمایت کردند فراموش کنیم.
کسانی که مدت زیادی است پا در این مسیر گذاشتهاند، بهطور خاص شایان قدردانی هستند، زیرا آنها پایداری کردند و صحنه را ترک نکردند.
ریتا زوسموت در ادامة سخنرانی خود به برگزاری کنفرانس روز جهانی زن در برلین اشاره کرده و گفت:
ما در ماه مارس امسال در مورد آنچه که اینجا درخصوص برابری زن و مرد مطرح شد، به همیاری آحاد مردم اعم از زن و مرد رسیدیم و آنرا در کادر یک شبکه از جنبش زنان آوردیم، شبکهیی که محدود به زنان ایران و آلمان نمیشود بلکه یک تشکل جهانی است. در این شبکه زنانی از هند، کشورهای منطقة آسیا، از آفریقا، آمریکا و اروپا نیز حضور دارند. این شبکهیی است که ما بهصورت مبرم به آن نیاز داریم.
.... من خواستار این بودم که در توافق اتمی موضوع رعایت حقوق بشر بهعنوان مبنای توافق قرار بگیرد.
برای من مسئلة حقوق بشر جزء کانونیترین مسائل جامعة بشری است.
ما همچنین نسبت به کسانی که قبلاً در کمپ اشرف بودند و اکنون در کمپ لیبرتی هستند، تعهد داریم. واقعیت این است که آنها توان بسیار زیادی از خودشان نشان میدهند.
امیدوارم صدای ما در کمپ لیبرتی نیز شنیده شود، همینطور صدای رئیسجمهور (برگزیدة) شما، آنجاییکه گفته میشود: شما بیهوده زندگی نکردید و بیهوده رنجها را بر خودتان هموار نکردید، بلکه شما برای چیزی مبارزه کردهاید که همة ما باید برای آن مبارزه کنیم.
خانم زوسموت در ادامة سخنان خود از پایداری و عزم اشرفیها قدردانی کرد، و گفت: من از (اشرفیها) خیلی آموختم. اینکه دلیل حیات ما چیست؟ در زندگی برای ما چه چیزی اهمیت دارد و چه چیزی بیاهمیت است؟ میخواهم بگویم که (شما) محبت و عشق را منعکس کنید و نه نفرت و نابودی.
وی با اشاره به محاصرة ضد انسانی و محدودیتهای اعمالشده بر اشرفیها، گفت: وقتی میبینیم ساکنان کمپ با دست خالی، بدون تجهیزات و ابزار چگونه این محیط را ساختهاند، باید بگوییم که آنجا مکانی است که در آن یک تحول فرهنگی بهطور مستمر در جریان است. کسانی که در اشرف خودکفا بودند و آنجا را به سرزمین شکوفاییها تبدیل کرده بودند یک انرژی فوقالعاده ایجاد کردهاند. به همین دلیل در قدم اول به خودم فراخوان میدهم که باید ایستادگی کنیم.
ما تسلیم نخواهیم شد. این پیام ما به کمپ لیبرتی و به (مردم) ایران است.
مارتین پاتسلت عضو کمیسیون حقوق بشر مجلس فدرال آلمان یکی دیگر از سخنرانان کنفرانس برلین بود؛ وی گفت:
ما که اکنون در این کمیتة همبستگی در آلمان، آن هم بهمدت 10 سال، در کنار شما ایستادهایم، نه فقط به خاطر شما بلکه (نیاز) خود ما نیز بوده است.
من در مقابل مردم ایران سر تعظیم فرود میآوردم، نه فقط بهطور سمبلیک، بلکه با همة احساساتم در برابر کسانی که زندگی خود را وقف دیگران کردند، هنوز در زندانها هستند و مورد ضرب و شتم قرار میگیرند
رژیم دیکتاتوری آخوندها در ایران، با پشتیبانی از اسد، عملاً داعش را تقویت میکند و بدینوسیله خطر بزرگی را برای صلح و آرامش همة ما ایجاد کرده و گسترش میدهد. حرکتی که با این سرعت رشد کرده و توسط رژیم آخوندها حمایت میشود، خطرناک است و تأثیر مستقیمی روی ما دارد.
و میخواهم دوباره در همین رابطه تأکید کنم که این فقط همبستگی نیست که ما را بهسمت شما میکشاند، بلکه این به نفع خودمان هم هست که بگوییم باید در کنار هم بایستیم و آنهایی را حمایت کنیم که تضمینی برای ما هستند. تضمینی برای یک ایران جدید و این که در ایران هم مناسبات اجتماعی که باعث درد و رنج مردم است تغییر کند.
اگر انسانهایی نباشند که این وضعیت را تغییر بدهند، اگر انسانهایی نباشند که برای آن فدا و مبارزه کنند وضعیت هیچگاه تغییر نخواهد کرد. به همین دلیل هم ما در کنار شما میایستیم
من نمیخواهم قیمت آزادی و خوشبختی من با خون بقیة انسانها خریداری شود. با اعدامهایی که همچنان در کشور شما همهروزه اجرا میشود.
ما به همبستگی نیاز داریم و فقط این میتواند آیندة ما را تضمین کند».
هیله گوزه یاکوب-رولف در شروع سخنرانی خود به ذکر وجوهی از محاصرة ضد انسانی علیه اشرفیها در لیبرتی و توطئههای وزارت اطلاعات حکومت آخوندی پرداخت، و گفت:
بازیگرانی که خود را خانواده ساکنان معرفی میکنند میخواهند وارد کمپ شوند. این در حالی است که همه میدانند، به بستگان واقعی ساکنان لیبرتی، هیچگاه ویزا داده نمیشود.
هیله گوزه یاکوب-رولف در ادامة سخنان خود بر لزوم استمرار تلاشها در حمایت از اشرفیها و لغو محاصرة ضد انسانی علیه آنها تأکید کرد.
کارین هالش عضو هیئترئیسة مجلس برلین از حزب سوسیالدموکرات در سخنرانی خود در کنفرانس برلین، ضمن تبریک به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد، به تاثیراتی که از پایداریهای مقاومت ایران در برابر سرکوب و جنایات رژیم پذیرفته اشاره کرد و گفت: همة ما باید فعالتر وارد شویم تا هر چه زودتر در ایران حقوق بشر بهسرعت و بهصورتی مؤثر بهاجرا در آید و دوران شکنجه، ترور، اعدام و قانون ارتجاعی مذهبی پایان پذیرد.
من میخواهم همبستگی خودم را بهطور خاص به ساکنان کمپ لیبرتی نثار کنم. من گفتگوهای زیادی از جمله در مورد زنانی داشتهام که هنوز در آن کمپ بسر میبرند و باید بهطور روزمره با شرایط دشوار دست و پنجه نرم کنند.
از اینجا به همة آنها سلام و درود میفرستم و میخواهم به آنها پشتگرمی بدهم. ما در طرف شما ایستادهایم. همة ما مسئولیت سنگینی بر عهده داریم که باید آنرا جدی بگیریم.