عفو بین الملل خواستار تحقیق در باره شکنجه زندانیان سنی توسط مأموران امنیتی مالکی شد

بیانیه عفو بین الملل درباره شکنجه زندانیان سنی در عراق توسط مأموران امنیتی دولت مالکی در یک زندان مخفی

عفو بین الملل از دولت عراق خواسته درباره اتهامات مبنی بر اینکه نیروهای امنیتی صدها زندانی سنی را در یک زندان مخفی شکنجه کرده اند، تحقیق کند.

بازرسان وزارت حقوق بشر عراق روز یکشنبه گفتند که بیش از 100 زندانی از 431 زندانی این اسارتگاه به وسیله شوک الکتریکی، خفگی با نایلکس و کتک و ضرب و شتم شکنجه شده اند.

عفو بین الملل نسبت به ادعای بی اطلاعی نخست وزیر عراق نوری مالکی از بدرفتاری در این زندان، که وی عهد کرده بود آنرا ببندد، ابراز نگرانی کرد.

حصیبه حاج سهرویی، معاون مدیر بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین الملل، گفت “وجود زندان سری نشان می دهد که واحدهای نظامی در عراق مجازند حقوق بشر را نقض کنند بدون اینکه حسابرسی شوند.”

“ادعای نخست وزیر مالکی مبنی براینکه از این بدرفتاریها مطلع نبود نمی تواند مقامات را از مسئولیت و وظایفشان در تضمین امنیت زندانیان مبرا کند.”

نیروهای عراقی در ماه اکتبر در استان نینوا در بخشی از یک عملیات علیه جنگجویانی که گفته شده سنی هستند، این زندانیان را دستگیر کرده بودند.

طبق گزارشات نیروهای امنیتی عراق حکم داشتند این مردان را به بغداد منتقل کنند، جاییکه آنها در یک بازداشتگاه سری در فرودگاه قدیمی المثنی در انزوا در بازداشت بودند. این فرودگاه توسط تیپ بغداد اداره می شود - یک نیروی ویژه که تحت کنترل مستقیم دفتر نخست وزیر می باشد.

در ماه مارس پس از اینکه بستگان این مردان مفقود نگرانی خود را ابراز کردند محل بازداشتگاه آنها افشا شد.

حصیبه حاج سهرویی گفت، “دولت مالکی بارها قول داده درباره موارد شکنجه و دیگر نقض های شدید حقوق بشر توسط نیروهای امینتی عراق تحقیق کند، ولی نتیجه چنین تحقیقاتی هرگز معلوم نشده است”.

“این یک فرهنگ گسترده معافیت از مجازات را تشویق کرده است ولی این بار عراق باید درباره اتهامات شکنجه به طور کامل تحقیق کند و مسئولان انجام هرگونه بدرفتاری را به دست عدالت بسپرد”.

مقامات عراقی گفته اند که 75 زندانی قبلا از این زندان سری آزاد شده اند، حال آنکه 275 تن به زندانهای عادی منتقل شده اند.

در سال2005، 168 زندانی در شرایط بسیار وحشتناکی در یک بازداشتگاه سری عراق در منطقه الجدیریای بغداد کشف شدند. نتایج تحقیقات انجام شده کمی پس از این واقعه هرگز معلوم نشد و هیچکس در ارتباط با بدرفتاری  و شکنجه ها در این زندان تحت تعقیب قرار نگرفت. .

http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/iraq-urged-investigate-secret-prison-allegations-2010-04-19