به علائم این شکاف فرمانده سپاه پاسدان، پاسدار جعفری، طی سخنانی اینگونه اعتراف کرده است: «جمهوری اسلامی با دخالت بیگانگان در امور داخلی کشورهای دیگر مثل سوریه مخالف است. رفیق شمالی مان که الان به سوریه آمده و کمک نظامی میکند، به دنبال منافع خودش است و ممکن است مثل ما دنبال ماندن اسد نباشد ولی به هرحال الان آمده و یا بخاطر رودربایستی یا هرچیز دیگر به مقاومت کمک میکند».
پاسدار جعفری در ادامه به قمار استراتژیک خامنه ای برای حفظ بشار اسد تاکید کرد (خبرگزاری سپاه پاسداران فارس 12 آبان 1394) و افزود: “برخی متوجه نیستند و میگویند حالا بشار نباشد یک نفر دیگر. بشار اسد با تمام وجود معتقد به جبهه مقاومت و ایستادگی در برابر استکبار و غرب است و و بعد از او کسی را در آنجا سراغ نداریم. برای همین است که دشمن میگویند شما با رفتن اسد موافقت کنید تا در ازای آن هرچه بخواهید بدهیم و هر کس دیگری که میخواهید باشد.
این سخنان به خوبی ابعاد شکاف میان سیاست های راهبردی روسیه و رژیم آخوندی در ایران را در رابطه با سرنوشت بشار اسد و آینده سوریه را به نمایش می گذارد. پیشتر نیز بسیاری از خبرگزاری های بین المللی از موافقت مشروط روسیه طی کنفرانس وین 1 (کنفرانس چهارجانبه میان آمریکا، روسیه، ترکیه و عربستان) خبرداده بودند.
همچنین یک سایت حکومتی در مطلبی تحت عنوان «بشار اسد باید برود» مواضع روسیه در رابطه با کنار گذاشت بشار اسد از قدرت را با نقل قول از وزیرخارجه روسیه ( کنفرانس وین 2) اینگونه منتشر کرده بود: لاوروف، وزیر خارجه روسیه در این باره گفت: «سرنوشت اسد و دیگر جنبه های تحولات سوریه باید توسط مردم این کشور تعیین و مشخص شود». ( سایت حکومتی جام نیوز 9 آبان 1394)