نگاهی به روزنامه حکومتی (۱۷آبان ۹۴)

جنگ قدرت در رأس نظام آخوندی در مطالب روز یکشنبه روزنامه‌های حکومتی در زمینه‌های انتخابات نمایشی اسفندماه، برجام و مسائل منطقه به خوبی نمایان است. روزنامه متعلق به رفسنجانی به نام آرمان نوشت: هاشمی، روحانی، سیدحسن خمینی گام دوم اعتدال برای نوسازی سیاسی برمی‌دارند.
بهار نیز به نقل از هاشم هریسی از مهره‌های باند رفسنجانی ـ روحانی نیر در مطلبی نگرانی باند رقیب از ترکیب خبرگان تشریح کرد و گفت: خبرگان هراسی نکنیم.

روزنامه آفتاب یزد نیز به تلاش دلواپسان برای نفوذ در ستاد نظارت بر اجرای برجام خبر داد.
کیهان خامنه‌ای بحرانهای رژیم در سوریه را همتراز قیام مردم در سال88 دانست و نوشت: تغییر تاکتیک از «نه غزه نه لبنان» به «مقاومت بدون بشار اسد»!
سیاست روز، روزنامه دیگر باند خامنه‌ای نیز نوشت: آینده و سرنوشت سوریه را باید با نقش‌افرینی جمهوری اسلامی رقم زد. حمایت ایران از بشار اسد به معنی حمایت از مقاومت است. این دو در کنار هم می‌توانند مقابل دشمنان ایستادگی کنند.
از سوی دیگر، سبحانی سفیر پیشین در لبنان در روزنامه آرمان بر الگوی برجام برای حل مسائل منطقه تأکید کرد و نوشت: تنها راه‌حل و گزینه معقول در مورد سوریه راه‌حل سیاسی است بنابراین باید راه‌حل برد- برد برای آن از سوی همه کنشگران پیگیری شود.
روزنامه دیگر باند رفسنجانی روحانی به نام شرق نیز نوشت: تجربیات 300ساله ایران نشان می‌دهد که حفظ روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای تأثیرگذار جهان از جمله روسیه و غرب، بر رفتارهای غیرهمسو با منافع ما ترجیح دارد.
بایکوت نمایشگاه مطبوعات رژیم توسط باند خامنه‌ای به موضوعی تنش‌زا در میان باندهای رژیم تبدیل شده است.  روزنامه سپاه پاسداران به نام جوان درباره بازدید روحانی از این نمایشگاه نوشت: این بازدید، بازدید از "نمایشگاه تبعیض" است. تبعیضی که به حرمت انقلاب اسلامی هنوز با شفافیت کامل به عرصه رسانه‌ها کشیده نشده است، تا سلب اعتماد از مقولاتی مانند "تدبیر" و "امید" نشود.جایی که خالی نیست!
سفر مقامهای برخی از کشورها به تهران نیز با واکنشهای متضاد باندهای حکومتی را به دنبال داشت. روزنامه سپاه پاسداران به نام جوان نوشت: این سفر که در نگاه اول یک آمد و رفت دیپلوماتیک مقامات غربی به شمار می‌آید با نگرانی بسیاری همراه شده است که باید مهمترین آن را حول پرونده حقوق‌بشر ایران در سازمانهای بین‌المللی وابسته به آمریکاییها دانست.
روزنامه حمایت نیز در این رابطه به نقل از جواد لاریجانی نوشت: به هیچ عنوان به غربیها اعتماد نخواهیم کرد.
اما روزنامه دولت روحانی به نام ایران نوشت: به طور طبیعی این رفت و آمدهای دیپلوماتیک در دوران پسابرجام سیر صعودی خواهد پیمورد. اگرچه معدود افرادی هم به اصل یا خروجی سفرهای خارجی نگاه خوشبینانه‌یی نداشته باشند.
جدال بر سر نفوذ مورد ادعای خامنه‌ای هم‌چنان ادامه دارد. کیهان نوشت: تأکید قانون اساسی به‌عنوان بالاترین سند حقوقی کشور بر شعار «مرگ بر آمریکا»، این شعار را اصطلاحاً قابل دادخواهی هم می‌کند؛ ... هر کدام از دستگاههای اجرایی، قضایی و قانونگذاری کشور، خدای ناکرده به هر شیوه‌ای درصدد حذف و یا حتی تضعیف این شعار برآیند، متهم محسوب خواهند شد.
روزنامه جوان نیز با حمله به جناح رقیب نوشت: «امام انقلابی و اسلامی» را «امام لیبرال» و «امام ضد‌استکبار» را «امام همزیستی کننده با ظالم ترسیم می‌کنند و داستان می‌سرایند و خیره‌سرانه بر یک فریبکاری پای می‌فشارند. شعار آزادی بیان فکر و اندیشه می‌دهند ولی دیکتاتور مآبانه، شعارها و مناسبت 13آبان، روز مبارزه با استکبار را در رسانه‌های زنجیره‌یی فتنه، سانسور می‌کنند.
در زمینه بحرانهای اقتصادی و اجتماعی و تدابیر سرکوبگرانه رژیم نیز مطالبی منتشر کردند.
آرمان به نقل از معاون اجتماعی نیروی انتظامی اعلام کرد: گشت ارشاد در تهران 40 برابر شده است. وی گفت: در قم هم حجاب و عفاف رعایت نمی‌شود.
روزنامه سیاست روز نیز نوشت: اسیبهایی که با فقر عجین شده است. زندگی نوزادانی که با صدهزار تومان عوض می‌شود.
در زمینه فقر، روزنامه ابتکار به روستایی از توابع کجور مازندران اشاره کرد که مردم آن به طور کامل در فقر به سر می‌برند. صف طویل اهالی روستا برای برداشتن بیست لیتر آب از چشمه کوره ای که به زحمت می‌شد یا می‌شود از آن آب سالم برداشت. خانه‌های چوبی که توان محافظت از اهل خانه را در برابر سرما و گرما ندارند و چنان سست و بی اعتبار هستند که در برابر باد شدید مشکل است مقاومت کنند چه برسد به این که اگر زلزله‌ای خشم خود را به آن مردم اندکی نشان دهد، به زحمت این آلونک‌ها بتوانند خود را سر پا نگه دارند.
از این نمونه روستاها در گوشه و کنار کشور کم نیست. در استان‌های محروم کهگیلویه و بویر احمد و سیستان و کردستان و ایلام از این مشکلات و روستاهای مشکل دار بیشتر است.
روزنامه اعتماد در مورد رکود حاصل از مهار تورم توسط دولت آخوند روحانی نوشت:
کشورهای دیگر این مشکل را از طریق صادرات حل می‌کنند. ولی ایران به دلایل خاصی که آن نیز ریشه در تحریم‌ها و نیز کیفیت پایین تولیدات داخلی به دلیل ساختارهای نادرست کسب‌وکار دارد، قادر به حضور موثر در  بازارهای جهانی نیست، در نتیجه رکود عمیق و عمیق شد، به‌طوری که گفته می‌شود برخی صنایع کشور با ظرفیتی زیر ۴۰ درصد مشغول به کار هستند و تولیدات کارخانجات نیز انبار شده است.