دعوت از احمدی نژاد رسوایی بزرگ در زیمبابوه

حزب نخست وزیر زیمبابوه با اعتراض به دعوت احمدی نژاد به این کشور اعلام کرد که دولت با دعوت از مستبد تند خوی یک  حکومت نظامی به مردم زیمبابوه و ایرانیان توهین کرده است. حزب ام دی سی گفت, احمدی نژاد ارزش های حقوق بشر را نادیده می گیرد.

احمدی نژاد به زیمبابوه می رود
دیلی نیوز- زیمبابوه ـ هراره ـ حزب ام دی سی MDC متعلق به مورگان تسون گیرای, نخست وزیر زیمبابوه, روز جمعه دعوت از احمدی نژاد برای افتتاح نمایشگاه بازرگانی بین المللی زیمبابوه را, یک رسوایی سیاسی بزگ توصیف کرد.

 

به نوشته دیلی نیوز, احمدی نژاد, قرار است در تاریخ 23 آوریل یک نمایشگاه را در بولاوایو دومین شهر زیمبابوه افتتاح کند.

این خبر پس از این که سفیر جدید رژیم ایران در هراره, محمد پور نجف, استوارنامه خود را به رابرت موگابه رئیس جمهور زیمبابوه ارائه کرد, اعلام شد.

حزب ام دی سی MDCروز جمعه این اقدام را یک تصمیم یک جانبه توصیف کرد, وگفت زانوZanu با دعوت از مستبد تند خوی یک حکومت نظامی به مردم زیمبابوه و ایرانیان توهین کرده است.

ام دی سی MDC  در بیانیه ای که به روزنامه دیلی نیوز داد,”رسوایی دعوت از احمدی نژاد را محکوم کرد” . این بیانیه افزود: ”دعوت از احمدی نژاد قطعاً پیام اشتباهی در مورد نوع رابطه ای را که ما برقرار می کنیم می فرستد, آنهم در زمان شروع نگرش مردم آفریقا و بقیه جهان به ما, به عنوان کشوری که  برای اعاده دموکراسی و حکومت مناسب, تلاش می کند.


احمدی نژاد ارزش های حقوق بشر را نادیده می گیرد
حزب ام دی سی گفت, ”وی به عنوان یک جنگ طلب, پایمال کننده حقوق بشر, جلاد صدای مخالفان و کسی که مشروعیت وی به دنبال پیروزی در انتخابات جنجالی ریاست جمهوری سال گذشته در ماه ژوئن  زیر سئوال است, شهرت یافته است” . حزب ام دی سی گفت, احمدی نژاد ارزش های حقوق بشر را نادیده می گیرد.


این بیانیه افزود: ما از  دولت ائتلافی می خواهیم که از همکاری کشور صلح دوستمان با ظالمان دست بردارد” .

دیلی نیوز افزود: در ژوئن سال گذشته یکروز پس از جشن پیروزی احمدی نژاد, در میان تبریکات رهبر عالی ایران ... علی خامنه ای, میلیون ها تن تظاهرکننده در تهران و سراسر کشور علیه آنچه که آنرا انتخابات به سرقت رفته می نامیدند, به اعتراض بر آمدند. رهبر ایران درخواست ها برای انتخابات مجدد را رد کرد.

حزب ام دی سی گفت, درحالی که احمدی نژاد هفته آینده در زیمبابوه می خورد و می آشامد, 9 تن از فعالین اپوزیسیون  در ایران با حکم اعدام مواجهند, صرفاً به خاطر اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته.
حزب ام دی سی گفت,”به عنوان یک  حزب,  احساس می کنیم, یک کشور به واسطه دوستانش تعریف می  شود” .

” ما می خواهیم ثبت شود که با قضاوت در سابقه وی, احمدی نژاد  نه به عنوان یک دوست زیمبابوه, بلکه متحد آنهایی که یک جانبه وی را دعوت کردند به این کشور می آید”.

بیانیه ام دی سی افزود: در انتخاب دوستان ویژگی های آنها تعریف می شود و دعوت از مرد مستبد ایران, به یک اجتماع سرمایه گذاری به مانند دعوت از پشه برای درمان مالاریاست. به سلامتی هم نوشیدن بارهبران سیاسی مشکوک, نمونه  کاملی درتایید آن است که ما یک جمهوری ابله هستیم”.

ام دی سی گفت, گزارشات گسترده ای که از ایران در مورد قتل های خودسرانه از تظاهرات کنندگان و مدافعان حقوق بشر برای سرکوب مخالفان می رسد باعث  نگرانیست.

ام دی سی گفت, ”ما احساس می کنیم که احمدی نژاد مظهر نظامیست که ما آنرا پس زده ایم, از زمانی که قطار امیدهای زیمبابوه, ایستگاه را با تشکیل دولت ائتلافی در 13فوریه 2009 ترک کرد”.

توهین به مردم ایران و زیمبابوه
” بازدید احمدی نژاد نه تنها توهینی به مردم زیمبابوه بلکه توهینی آشکار به دموکراسی و مردم مظلوم ایران است”.

حزب ام دی سی گفت: این بازدید به تصویر کشورما  خدشه وارد می کند  و بدون شک پیامی منفی برای سرمایه گذارانی می فرستد که شک دارند سرمایه هاشان, - با وجود  آنهایی که از ناقضان حقوق بشر میهمان نوازی می کنند- در امان باشد”.

به نوشته دیلی نیوز, رابرت موگابه در تلافی تبلیغات منفی غرب علیه وی, به خصوص بعد از انتخابات ریاست جمهوری مورد منازعه سال 2002 در زیمبابوه و تصمیمی که در مورد اشغال زمین های کشاورزان سفید پوست گرفت, وی به سیاست ” نگاه به شرق”,  مبادرت کرد, و به ایجاد روابط خوب با رژیم ایران روی آورد.

شایان یادآوری است که ماه گذشته یک هیأت از زیمبابوه, به ریاست موتاسا, نماینده موگابه, به ایران آمده بود. شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی وابسته به وزارت نفت رژیم ایران «شانا»، روز نهم مارس به نقل از موتاسا، نماینده رییس جمهوری زیمبابوه که در راس هیاتی از تهران دیدن می کرد، گزارش داد رژیم ایران وعده داده است یکی پالایشگاه های زیمبابوه را بازسازی و خوراک آنرا تامین کند.

احمدی نژاد، تحت عنوان کمک های مالی و فنی به بعضی از کشورهای آفریقایی, سرمایه های ملی ایران را در زمینه هایی که هیچ سود اقتصادی برای ایران ندارد, به هدر می دهد. و در حالیکه اکثریت مردم ایران در زیر خط فقر زندگی می کنند, و ایران فاقد پالایشگاههای کافی برای تولید فراورده های نفتی است, اقدام به کمک یا مشارکت در بازسازی پالایشگاه های نفت در سوریه و سریلانکا و اکنون در زیمبابوه می نماید. همچنین طرح های خود روسازی و سیمان سازی در ونزوئلا، طرح خود رو سازی در سودان، کمک به دولت زیمبابوه برای ایجائ خط مونتاژ تراکتور و میلیون ها دلار کمک به کشور هایی چون گامبیا، کمور، نیکاراگوا، بولیوی، تانزانیا، آلبانی، کنگوی کینشاسا، اتیوپی، میانمار، کنیا، ساحل عاج و غیره...

برخی کارگزاران رژیم بارها شکایت کرده اند که این کشورعل از جمله تانزانیا، سودان، نیکاراگوئه و کره شمالی از پس دادن بدهی هایشان به ایران خود داری می کنند.

کارشناسان بر این عقیده اند که خامنه ای و گماشته اش, که از انزجار مردم در داخل و انزوای سیاسی در خارج رنج می برند, با به هدر دادن سرمایه های ملی و از کیسه مردم ایران در پی یارگیری از میان برخی کشورهای فقیر هستند, تا انزوای بین المللی خود را بپوشانند.