در آستانة سفر آخوند روحانی به پاریس، یکصد نماینده مجلس ملی فرانسه از احزاب مختلف شامل حزب حاکم سوسیالیست، حزب جمهوریخواه (حزب اصلی اپوزیسیون) و همچنین حزب رادیکال، حزب میانه، ائتلاف چپ و حزب سبزها، با امضای بیانیهیی که متن کامل آن در روزنامة فیگارو نیز درج شده، از دولت فرانسه خواستند، روابط خود را با رژیم ایران به توقف اعدامها و آزادی زندانیان سیاسی مشروط کند.
روزنامة فیگارو در شماره روز پنجشنبه 12 نوامبر خود این بیانیه را با این عنوان درج کرده است:
«در آستانة سفر رئیسجمهور رژیم ایران به فرانسه، 100 پارلمانتر خواهان توقف اعدامها در ایران شدند».
فیگارو همچنین با عنوان «تظاهرات در پاریس» توقف اعدامها در ایران؛ برگزاری تظاهرات نه به روحانی در روز دوشنبه 16 نوامبر در میدان تروکادرو پاریس را اعلام کرده است.
متن کامل بیانیة پارلمانترهای فرانسوی به این شرح است:
تشدید بحران خاورمیانه و توسعة بنیادگرایی اسلامی که افراطگراییهای تروریستی داعش در سوریه و عراق شاخص آن است، نیاز به یک پاسخ بینالمللی مشخص و قاطع دارد. فرانسه نقش خود را تماماً ایفا میکند و خواهد کرد.
بهدنبال مذاکرات بر سر توافق بینالمللی در مورد برنامة اتمی (رژیم) ایران که با استقبال از موضع قاطع فرانسه از آن حمایت کردیم، بسیاری در این چارچوب در مورد نقشی که (رژیم) ایران ممکن است در حل و فصل این بحران ایفا کند، سئوال مطرح میکنند.
واقعیت این است که (رژیم) ایران نه تنها راه حل بحران نیست، بلکه بطور وسیعی منشأ آن است و از زمان استقرار «جمهوری اسلامی» در ایران توسط خمینی، این رژیم بیش از سه دهه پیش، اولین سرچشمة بیثباتی در منطقه بوده است. حمایت آن از بشار اسد در سوریه، از حزب الله در لبنان، از شبه نظامیان حوثی در یمن، مواضعش در بحران خاورمیانه و مسأله فلسطین و دخالتش در عراق تحت دولت مالکی نمونههایی از آن هستند؛ اما متأسفانه اینها نه همة نمونهها، و نه آخرین آنها هستند.
واقعیت این است که حکومت مذهبی حاکم بر ایران از سی سال پیش تغییری نکرده است و (به دلیل) ماهیتش به تغذیه بنیادگرایی در منطقه ادامه میدهد. وحشیگریهای داعش نباید این واقعیت تاریخی را مخدوش کند یا بهفراموشی بسپارد.
واقعیت این است که وضعیت حقوق بشر در ایران بیوقفه وخیمتر شده و امروز سازمان ملل و سازمانهای غیر دولتی مثل عفو بینالملل آنرا محکوم میکنند. بیلان ریاستجمهوری روحانی که او را مدره معرفی میکنند، تا به امروز از مرز ۲۰۰۰ اعدام گذشته است.
در این شرایط امضاءکنندگان این فراخوان:
1. یادآوری میکنند که رژیم حاکم بر تهران منشأ بحران در منطقه است و نه راهحل و خلع ید از آن در سوریه و عراق شرط غیر قابل اجتناب برای حذف پایدار بنیادگرایی اسلامی و افراطگرایی از این منطقة حساس جهان است.
2. معتقدند که یک ایران آزاد و دموکراتیک، شرط پایهیی ثبات در منطقه است و بدینمنظور ضروری است از مقاومت ایران حمایت شود که برنامه دهمادهیی آن برای تغییر رژیم، ارائهشده توسط مریم رجوی رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، خواستار یک ایران دموکراتیک، غیر اتمی، مبتنی بر جدایی دین از دولت، برابری زن و مرد و همزیستی مسالمتآمیز با همسایگان است.
3. دولت فرانسه را فرا میخوانند که توسعة روابط دیپلماتیک و تجاری خود را با (رژیم) ایران به بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور، همراه با توقف اعدام، آزادی زندانیان سیاسی و احترام به آزادیهای دموکراتیک مشروط کند.
4. خواستار آن هستند که حفاظت مخالفان ایرانی پناهنده در کمپ لیبرتی در عراق توسط ارگانهای بینالمللی تأمین و تضمین شود و بهطور خاص محاصرة ضد انسانی، از جمله محاصرة پزشکی کمپ که بایستی بهعنوان کمپ پناهندگی سازمان ملل بهرسمیت شناخته شود، تماماً برداشته شود.
پارلمانترهای فرانسه که عمده آنها از حزب حاکم سوسیالیست، و از حزب اپوزیسیون جمهوریخواهاند، بر حمایت از مقاومت ایران و برنامه دهمادهیی ارائه شده از سوی مریم رجوی رئیس جمهور شورای ملی مقاومت برای تغییر رژیم تأکید کردند و ایران آزاد و دمکراتیک را یک شرط پایهیی ثبات در منطقه توصیف کردند.
پارلمانترهای فرانسه، خواستار تأمین و تضمین حفاظت مجاهدان آزادی در کمپ لیبرتی، لغو محاصره پزشکی آن و بهرسمیت شناختن این کمپ بهعنوان کمپ پناهندگی سازمان ملل شدند
روزنامه فیگارو، در شماره روز پنجشنبه ۲۱ ابان خود متن کامل بیانیهیی را درج کرد که در آن یکصد پارلمانتر فرانسوی در آستانه سفر آخوند روحانی به پاریس، دولت این کشور را به اتخاذ سیاستی فراخواندهاند که حقوق بشر ایران، خلع ید رژیم از کشورهای منطقه، حمایت از برنامه مقاومت ایران برای برقراری آزادی و دمکراسی و حفاظت از مجاهدان آزادی در لیبر تی عناصر اصلی آن محسوب میشود.
این بیانیه توسط نمایندگانی از احزاب گوناگون شامل حزب حاکم سوسیالیست، حزب اصلی مخالف، حزب جمهوریخواه همچنین حزب رادیکال، حزب میانه، ائتلاف چپ و حزب سبزها امضا شده است.
متن کامل بیانیه پارلمانترهای فرانسوی مندرج در روزنامه فیگارو به این شرح است:
بیانیه پارلمانترها
تشدید بحران خاورمیانه و توسعه بنیادگرایی اسلامی که افراطگراییهای تروریستی داعش در سوریه و عراق شاخص آن است، نیاز به یک پاسخ بینالمللی مشخص و قاطع دارد. فرانسه نقش خود را تماما ایفا میکند و خواهد کرد.
درپی مذاکرات بر سر توافق بینالمللی در مورد برنامه هستهیی ایران که ما از آن حمایت کردیم و از موضع قاطع فرانسه استقبال کردیم، بسیاری در این چارچوب در مورد نقشی که ایران ممکن است در حل و فصل این بحران ایفا کند، سوال مطرح میکنند.
واقعیت این است که ایران نه تنها راه حل بحران نیست بلکه بهطور وسیعی منشأ آن است و از زمان استقرار «جمهوری اسلامی» در ایران توسط خمینی، از بیش سه دهه پیش، اولین سرچشمه بیثباتی در منطقه بوده است. حمایت آن از بشار اسد در سوریه، از حزب الله در لبنان، از شبه نظامیان حوثی در یمن، موضعش در قبال درگیری میان اسرائیل و فلسطین، دخالتش در عراق تحت (حاکمیت) دولت مالکی نمونههای آن است، اما متأسفانه اینها تنها نمونهها و آخرین آنها نیستند.
واقعیت این است که حکومت مذهبی حاکم بر ایران از سی سال پیش تغییری نکرده است و (به دلیل) ماهیتش به تغذیه بنیادگرایی در منطقه ادامه میدهد. وحشیگری داعش نباید این واقعیت تاریخی را مخدوش کند یا به فراموشی بسپارد.
واقعیت این است که وضعیت حقوق بشر در ایران بی وقفه وخیم تر شده است و امروز سازمان ملل و سازمانهای غیر دولتی مثل عفو بین الملل آنرا محکوم میکنند. بیلان ریاست جمهوری روحانی که او را میانهرو معرفی میکنند تا امروز از مرز 2000 اعدام گذشته است.
در این شرایط امضاء کنندگان فراخوان زیر:
5. یادآوری میکنند که رژیم حاکم بر تهران منشأ بحران در منطقه است و نه راه حل و خلع ید از آن در سوریه و عراق شرط غیر قابل اجتناب برای حذف پایدار بنیادگرایی اسلامی و افراطگرایی از این منطقه حساس جهان است.
6. معتقدند که ایران آزاد و دمکراتیک یک شرط پایهیی ثبات در منطقه است و برای
این منظور لازم است از مقاومت ایران حمایت شود که برنامه ده ماده آن برای تغییر رژیم که توسط مریم رجوی پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران ارائه شده است، خواستار یک ایران دمکراتیک، غیر هستهیی، مبتنی بر جدایی دین از دولت، برابری زن و مرد و همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان است.
7. دولت فرانسه را فرامیخوانند که توسعه روابط دیپمالتیک و تجاری خود با ایران را مشروط به بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور، همراه با توقف اعدام، آزادی زندانیان سیاسی و احترام به آزادیهای دمکراتیک نماید.
8. خواستار آن میباشند که حفاظت مخالفان ایرانی پناهنده در کمپ لیبرتی در عراق توسط ارگانهای بینالمللی تأمین و تضمین شود و بهطور خاص محاصره ضد انسانی ازجمله محاصره پزشکی کمپ که باید به عنوان کمپ پناهندگی سازمان ملل بهرسمیت شناخته شود تماما برداشته شود.