نقض حقوق بشر در ایران بمدت بیش از سه دهه به طور مستمر ادامه دارد. با بیش از 2000 اعدام در زمان روحانی، رژیم ایران اولین اعدام کننده در جهان به نسبت جمعیت است.
عفو بین الملل در 23 ژوئیه 2015 گزارش کرد: مقامات ایرانی تقریبا 694 نفر را بین اول ژانویه تا اول ژوئیه 2015 اعدام کرده اند که این یک جهش بی سابقه در تعداد اعدام در کشور به حساب می آید .
رژیم ایران دارای بیشترین تعداد اعدام نوجوانان است. اعدام اقلیتهای نژادی و مذهبی به شکل تاسف آوری افزایش یافته است . تعدادی از کشیش های مسیحی به دلیل دفاع از اعتقاداتشان زندانی شده اند . نقض حقوق اقلیتها، حقوق زنان و حقوق شهروندی و (ایجاد) بنیادهای ضددمکراتیک در قانون اساسی و قوانین موضوعی کشور نهادینه شده است.
در تابستان 1988، بدنبال یک فتوای مذهبی خمینی، طی چند ماه 30 هزار زندانی سیاسی که اکثرا وابسته به سازمان مجاهدین خلق ایران بودند بخاطر آنکه حاضر نشدند عقاید سیاسی خود را نفی کنند، قتل عام شدند. سازمانهای مدافع حقوق بشر آنرا جنایت علیه بشریت توصیف کردند. کسانی که مسئول این قتل عام بودند همچنان دارای مناصب کلیدی هستند. مصطفی پورمحمدی و ابراهیم رییسی دو عضو کمیته مرگی که توسط خمینی برای آن قتل عام تشکیل داده بود به ترتیب وزیر دادگستری روحانی و دادستان کل کشور هستند.
در 5 اوت سال 2015 کمیساریای عالی سازمان ملل برای حقوق بشر نگرانی خود را در مورد وضعیت حقوق بشر، به ویژه اعدام ها در ایران ابراز داشت، و گفت: "استفاده رژیم ایران از مجازات اعدام به مدت طولانی مشکل ساز بوده است"
ما ضمن محکوم کردن اعدامها، از دولت ایتالیا میخواهیم که هرگونه مذاکره و معامله با رژیم ایران را مشروط به توقف اعدامها و رعایت حقوق بشر نماید
ما از دولت میخواهیم که در مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل، رژیم ایران را برای توقف اعدامها و رعایت حقوق بشر تحت فشار قرار دهد.
ما حمله موشکی علیه کمپ لیبرتی را که در 29 اکتبر صورت گرفت و منجر به کشته شدن 24 نفر از ساکنان بی دفاع و مجروح شدن دهها نفر گردید بشدت محکوم نموده و از ایالات متحده امریکا و سازمان ملل که قبلا بارها کتبا متعهد به تامین امنیت و حفاظت اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در کمپ لیبرتی شده بودند میخواهیم که اقدامات فوری را برای پایان دادن به محاصره ضد بشری اعمال شده بر لیبرتی اتخاذ نموده و حفاظت آنرا تضمین کند و کمپ لیبرتی را بعنوان یک کمپ پناهندگی برسمیت بشناسند.