شب گذشته چند عملیات همزمان و جنایتکارانة تروریستی در نقاط مختلف پاریس صورت گرفت؛ به گفتة مطبوعات فرانسه، در این سلسلهتیراندازی، انفجار و گروگانگیری بیش از 128کشته شدند و 250 تن مجروح شدهاند که حال 99 تن از آنها بسیار وخیم است. البته این آمار همچنان رو به افزایش است.
باند وحشی داعش طی بیانیهیی به زبان فرانسه، این عملیات تروریستی را برعهده گرفت.
به گفتة خبرگزاری فرانسه در این عملیات تروریستی در مجموع 7 نقطه، بهطور خاص در مناطق 10 و 11 پاریس بهطور همزمان مورد حمله قرار گرفت. در شروع این عملیات تروریستی، در بیرون ورزشگاه استاد دو فرانس در منطقة سن دونی در حومة پاریس، حین دیدار دوستانة تیمهای فوتبال فرانسه و آلمان، انفجارهایی صورت گرفت؛ فرانسوا اولاند رئیسجمهور فرانسه که در این دیدار حضور داشت، بلافاصله برای شرکت در نشست اضطراری محل را ترک کرد. عملیات تروریستی دیگر بهصورت تیراندازی در خیابان یا تیراندازی به رستوران بود. اما بزرگترین حمله، تهاجم تروریستها به سالن کنسرت باتاکلان و گروگانگیری در این سالن حین یک کنسرت بود که طبق ارزیابیهای کنونی، حداقل 82 کشته بر جای گذاشته است.
با تهاجم پلیس به این سالن، سه تن از تروریستها خود را منفجر کردند و تروریست دیگر توسط پلیس از پای درآمد.
به گفتة رسانههای فرانسوی، در حملات و عملیات شب گذشته در مجموع 7 تا 8 تن از تروریستها کشته شدند؛ هویت یکی از تروریستها مشخص شده و تحقیقات برای تعیین هویت سایرین همچنان ادامه دارد. هنوز مشخص نیست که آیا تروریستهای دیگری توانستهاند از این عملیات جان سالم به در ببرند یا خیر؟
بلافاصله بعد از این حملات تروریستی و همزمان با ادامة گروگانگیری، فرانسوا اولاند رئیسجمهور فرانسه طی یک سخنرانی، برقراری «وضعیت اضطراری» در سراسر کشور و اجرای کنترل در مرزهای فرانسه را اعلام کرد. وی وقایع جمعهشب را «حملات تروریستی بیسابقه» و «فجایعی هولناک» توصیف کرد. فرانسوا اولاند گفت، از ارتش خواسته است برای تأمین امنیت وارد عمل شود.
وی گفت: تروریستها میخواهند ما را بترسانند... اما در برابر وحشت، یک ملت که میداند چهطور از خود دفاع کند و نیروهایش را بسیج کند، بار دیگر خواهد توانست تروریستها را به شکست بکشاند.
در همین حال دفتر ریاستجمهوری فرانسه اعلام کرد، ١٥٠٠ تن از افراد ارتش برای تقویت نیروهای انتظامی وارد عمل شدهاند.
در پی حملات تروریستی پاریس، کلیة مدارس، دانشگاهها و تأسیسات عمومی پایتخت فرانسه در روز شنبه تعطیل اعلام شد و از شهروندان خواسته شد، بهجز در شرایط بسیار ضروری، از خانة خود خارج نشوند.
شب شنبه و بعد از اتمام عملیات پلیس در محل سالن باتاکلون، رئیسجمهور، نخستوزیر، وزیر کشور، وزیر دادگستری، شهردار پاریس و شمار دیگری از مقامهای فرانسه در این محل حضور یافتند. فرانسوا اولاند اعلام کرد که مبارزه با تروریسم را سرسختانه دنبال خواهد کرد.
رئیسجمهور فرانسه همچنین روز شنبه بعد از برگزاری نشست شورای دفاعی کشور، طی سخنانی حملات تروریستی پاریس را سوءقصدهای بهشدت مرگبار و «عمل جنگی» توصیف کرد و گفت که حملهکنندگان، ارتش تروریستی داعش بودهاند.
وی گفت: این حملات در خارج فرانسه با همدستی افرادی در داخل کشور، برنامهریزی شدهاند.
فرانسوا اولاند همچنین سه روز عزای عمومی در فرانسه را اعلام کرد. وی گفت همة اقدامات برای تأمین امنیت و مقابله با تروریسم صورت خواهد گرفت.
پرچم فرانسه در کاخ الیزه بهحالت نیمهافراشته درآمد.
لوران فابیوس وزیر خارجة فرانسه که برای شرکت در اجلاس بینالمللی دربارة سوریه در وین به سر میبرد، گفت: باید بیش از پیش نبرد بینالمللی علیه تروریسم را هماهنگ کنیم... یکی از اهداف جلسة وین این است که ببینیم، چهطور میتوانیم هماهنگی بینالمللی نبرد علیه داعش را بیشتر هماهنگ کنیم.
آن ایدالگو شهردار پاریس گفت: ما از کسانی که میخواهند ما را به سکوت وا دارند، قدرتمندتر خواهیم بود.
دفتر ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد که ١٥٠٠ تن از نفرات ارتش این کشور برای تقویت نیروهای انتظامی بسیج شده اند.
خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران کشتار مردم بیگناه در پاریس را تروریسم وحشیانه و جنایت علیه بشریت توصیف کرد و آن را قویا محکوم نمود. او این فاجعه بزرگ را به رئیس جمهور، دولت و مردم فرانسه تسلیت گفت و صمیمانه ترین همدردیهایش را به خانواده قربانیان ابراز کرد.
وی افزود: امشب وجدان بشریت در شوک و ناباوری و حیرت فرو رفته است که چگونه می توان تحت نام خدا و دین چنین جنایتی را مرتکب شد. مردم ایران که 37 سال است تحت حاکمیت سیاه دیکتاتوری مذهبی و تروریستی آخوندی، یعنی پدرخوانده داعش، قرار دارند با این جنایتها به خوبی آشنا هستند و مردم فرانسه و احساساتشان را در این لحظات سخت کاملاً درک می کنند و با آنها همدرد هستند.
خانم رجوی تأکید کرد بنیادگرایی تحت نام اسلام چه در لباس شیعه و ولایت فقیه و چه در لباس سنی و داعش و جنایات ضد بشری آنها هیچ ربطی به اسلام ندارد و این پدیده شوم در هر کجا که باشد دشمن صلح و بشریت است.
عملیات تروریستی پاریس توسط شخصیتها، احزاب مختلف فرانسه و جوامع مسلمانان در این کشور، بهشدت محکوم شد.
شورای مسلمانان فرانسه در موضعگیری خود حملات تروریستی پاریس را محکوم کرد و مردم را به اتحاد و همبستگی فراخواند.
حزب سوسیالیست فرانسه طی بیانیهیی گفت: ما به اتحاد فراخوان میدهیم و کارزار انتخاباتی خود را بهحالت تعلیق در میآوریم. ما اطمینان کامل خود را در تعهد نیروهای امنیتی برای مقابله با این وقایع، مجدداً اعلام میکنیم.
کلود بارتولون رئیس مجلس ملی بههمراه همة رؤسای گروههای سیاسی فرانسه طی اطلاعیة مشترکی، به اتحاد ملی برای مقابله با این آزمایش بسیار سخت فراخوان دادند.
ژان لوک ملانشون کاندیدای ریاستجمهوری جبهة چپ در سال 2012 نیز گفت: نباید هیچ مذهبی را انگشتنما کرد و باید تفرقه را رد کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که فرانسه بتواند در برابر کینه و وحشت قاتلان بایستد. و
نیکولا سارکوزی رئیس جزب جمهوریخواه فرانسه از اعلام وضعیت اضطراری و کنترل مرزها توسط فرانسوا اولاند حمایت کرد.
فرانسوا بایرو رئیس حزب مودم گفت: در برابر حملات تروریستی در پاریس باید متحد، محکم و همبسته باشیم.
سران و مقامهای کشورهای سراسر جهان بهطور یکپارچه، حملات تروریستی پاریس را بهعنوان یک جنایت بزرگ علیه بشریت محکوم کردند و بر همبستگی خود با فرانسه تأکید کردند.
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا گفت، این حملات فقط علیه پاریس نیست؛ بلکه علیه همة بشریت و ارزشهای جهانشمول است... آمریکا برای سپردن عاملان حملات بهپای میز عدالت، فرانسه را کمک خواهد کرد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز با محکومکردن این حملات تروریستی همبستگی خود را با فرانسه اعلام کرد و گفت که این حملات فقط پاریس را هدف قرار نداده است؛ بلکه همة ما را هدف قرار میدهد.
بان کی مون دبیرکل ملل متحد ضمن محکومیت حملات تروریستی پاریس گفت که من در کنار دولت و مردم فرانسه هستم.
شورای امنیت ملل متحد این حملات را وحشیانه و بزدلانه توصیف کرد.
احمد طیب شیخ الازهر حملة تروریستی در پاریس را محکوم کرد و آنرا برخلاف تمامی ارزشهای دینی و اسلامی دانست؛ وی تأکید کرد: زمان آن فرا رسیده است که در مقابل تروریسم وحشی بایستیم.
همچنین اتحادیه سازمانهای اسلامی در اروپا تهاجمهای تروریستی پاریس را محکوم کرد.
سخنگوی واتیکان ضمن محکومیت حملات پاریس بهعنوان «خشونت تروریستی دیوانهوار»، گفت: همة ما بههمراه پاپ و تمام کسای که صلح را دوست دارند، این حملات را بهقاطعانهترین صورت محکوم میکنیم.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفت: «ما در نبرد علیه تروریسم همچنان قدرتمند و متحد هستیم. تروریسم هرگز دموکراسی را شکست نخواهد داد».
ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا و فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیة اروپا نیز حملات پاریس را محکوم کردند.
دیوید کامرون نخستوزیر انگلستان همبستگی خود را با فرانسه اعلام کرد و گفت که انگلستان نیز باید آمادة مقابله با چنین تهدید تروریستی باشد
نخستوزیر کانادا ضمن محکومیت این حملات، همبستگی خود را با فرانسه اعلام کرد.
حملات پاریس همچنین توسط رهبران کشورهای مختلف در آسیا و آفریقا محکوم شد.
وزیر خارجة عربستان گفت که چنین حملاتی، نقض هرگونه اخلاق و هرگونه مذهبی است. وی از جامعة جهانی خواستار مبارزه با تروریسم شد.
دولت قطر نیز تهاجم تروریستی پاریس را بشدت محکوم کرد. کویت اعمال جنایتکارانه در پاریس را محکوم کرد و آنرا علیه قوانین آسمانی دانست.
نخستوزیران اسپانیا و ایتالیا، رئیسجمهور ترکیه، و بسیاری از دیگر رهبران و مقامات کشورهای جهان نیز حملات پاریس را محکوم کردند و همبستگی خود را با فرانسه اعلام کردند.
پس از اعلام شرایط فوقالعاده در فرانسه توسط رئیسجمهور این کشور، نیمهشب گذشته سفر آخوند روحانی به فرانسه لغو شد.
پس از لغو سفر روحانی به فرانسه و ایتالیا، کمیتة برگزاری تظاهرات ایرانیان علیه سفر رئیسجمهور دیکتاتوری مذهبی و تروریستی اعلام کرد که تظاهرات روز دوشنبه 16 نوامبر منتفی و به زمان آمدن روحانی موکول میشود.
ر