مراسم تشییع و بزرگداشت آندره گلوکسمن فیلسوف برجسته فرانسوی

عصر جمعه 13نوامبر 2015 مراسم تشییع و بزرگداشت آندره گلوکسمن فیلسوف برجسته فرانسوی، از حامیان بزرگ مقاومت ایران و مجاهدان اشرفی، که روز 9نوامبر در پاریس درگذشت، در گورستان پر لاشز پاریس برگزار شد. رئیس جمهور برگزیده مقاومت، خانم مریم رجوی، در این مراسم شرکت داشت و بانثار شاخه های گل، یاد این مدافع ازادی و حقوق مردم ایران را گرامی داشت.

در مراسم گرامیداشت آندره گلوکسمن در پرلاشز، که باحضور اعضای خانواده و دوستان او برگزار گردید، ازسوی دولت فرانسه خانم فلور پرلن وزیر فرهنگ فرانسه شرکت کرد.
همچنین، نیکولا سارکوزی رئیس جمهورپیشین فرانسه، برنارد کوشنر وزیرخارجه پیشین، راما یاد وزیرپیشین حقوق بشر، ژاک لانگ وزیر سابق فرهنگ ومدیر انستیتوی جهان عرب، فیلسوف فرانسوی برنار هانری لوی، و بسیاری دیگر از شخصیتهای هنری و فرهنگی فرانسه همچون ایزابل آدجانی، اریل دونبال، و فیلمساز فرانسوی رومن گوبیل، دراین مراسم شرکت داشتند.
در این مراسم دوستان و یاران آندره گلوکسمن، این فیلسوف و نویسنده فرانسوی را انسانی والا و سرشار از محبت توصیف کردند که و ظیفه خود می دانست در هر کجا کسی قربانی ستم باشد، از او دفاع کند.
سپس فرزند او، رافائل گلوکسمن برای آخرین وداع سخنانی ایراد کرد و در پایان، حاضران، یک به یک، با گذاشتن شاخه گلی بر روی تابوت او یاد و خاطره اش را گرامی داشتند.
رافائل گلوکسمن، فرزند فیلسوم فقید، به خانم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت یادآوری کرد که پدرش از حکومت آخوندی نفرت داشت.
خانم رجوی در پیام تسلیت خود به همسر و پسر وی گفته بود: از کارزار برای نجات آوارگان جنگ‌های جنوب شرقی آسیا تا اعتراض به سرکوب و کشتار در چچنی، ‏بوسنی و سوریه همه جا او علیه مستبدانی بود که خود در آخرین اثرش آن‌ها را آدمخوار نامیده بود. اما آنچه ‏به‌ ویژه در خاطره مردم ایران همیشه باقی خواهد ماند دفاع پرشور این فیلسوف انسان‌دوست از مجاهدان آزادی ‏در اشرف است.
آندره گلوکسمن در دفاع از قهرمانان اشرف لحظه ای درنگ نکرد او در 10دسامبر 2011 در کنفرانسی در پاریس گفته بود: «اگر بگذاریم که جنایت علیه اشرف در عراق ادامه یابد، یک برگ سفید به ‏همه دیکتاتورهای جهان، به‌ویژه به رژیم مذهبی ایران، می‌دهیم».
‏او در کنفرانس بین المللی به مناسبت سالگرد قیام ضد سلطنتی درسال 1390گفت: من، هم به مردمی که خیلی زود مقاومت علیه استبداد در ایران را آغاز کردند، بدهکارم، و هم، به مردمی که در سال2009 به قیام برخاستند.
در همین جلسه او گفت: «اگر در مورد اشرف وا بدهیم در واقع در برابر یک ضدانقلاب که در چین، روسیه و ایران در جریان است تسلیم شده ایم. داو اصلی همین است، نباید تسلیم شد».
آندره گلوکسمن از «شرافت دمکراسی» و از حقوق بشر به عنوان«بالاتر از حقوق دولتهاست» سخن گفت و تاکید کرد که این همان چیزی است که در اشرف موضوع بحث است.
وی در سخنرانی خود در روز جهانی حقوق بشر در 10 دسامبر 2011- 19 آذر 1390 نیز «جنایت بی‌تفاوتی» را سرزنش کرد و با اشاره به قیام‌های مردم ایران در سال2009 گفت مردم ایران یک جنبش عملی جهانی علیه جنایت بی‌تفاوتی را آغاز کرده‌اند و دولت‌های غرب را فراخواند در کنار این جنبش قرار گیرند. او هشدار داد: «در غیر این‌صورت خود را در طرف رژیمهای ایران و عراق و سوریه قرار خواهند داد».
آندره گلوکسمن طی مقاله یی در روزنامه فیگارو در ژانویه2012 به دولتهای مماشات‌گر هشدار داد که «در حال آماده کردن یک بهانة بی خاصیت برای توجیه بی‌حسی همیشگی خود نباشند». آندره گلوکسمن سپس تأکید کرد که «اشرف یک شاخص است».