گزارش ویژه پنتاگون در باره فعالیتهای تروریستی رژیم توسط نیروی ضربت قدس در منطقه و در آمریکای جنوبی

 گزارش پنتاگون اولین هشدار در یک گزارش رسمی دولتی آمریکا راجع به فعالیتهای شبه‌نظامی حکومت ایران در نیکره غربی می‌باشد. در این گزارش اخطار داده شده که نیروهای آمریکا محتمل است در آینده با شبه‌نظامیان ایرانی درگیر شوند.

واشنگتن تایمز 21 آوریل2010 ـ  بنا به اولین گزارش پنتاگون به کنگره، راجع به ارتش تهران،  ایران در حال افزایش عملیات نیروی شبه‌نظامی قدس در ونزوئلا می‌باشد و این درحالیست که به طور مخفی به طالبان و سایر شورشیان در افغانستان و عراق نیز سلاح و مهمات می‌فرستد.

 این گزارش در مورد ارتش ایران جزئیات جدیدی را در مورد قدرت نیروی قدس سپاه پاسداران که نیروی ضربت اسلامگراست و در اطراف جهان مستقر است تا منافع ایران را تأمین کند, ارائه می‌کند

 

واحدهای قدس با تروریستها در عراق، افغانستان، اسراییل، آفریقای شمالی و آمریکای لاتین همسو عمل می‌کنند و در این گزارش اخطار داده شده که نیروهای آمریکا محتمل است در آینده با شبه‌نظامیان ایرانی درگیر شوند.

 

بنا به این گزارش نیروی قدس در اطراف جهان توانمندیهای عملیاتی دارد و در خاورمیانه و آفریقای شمالی بسیار مجهز است و در سالهای اخیر هم حضور فزاینده ای در آمریکای لاتین و به‌خصوص در ونزوئلا پیدا کرده است.

 

در این گزارش هم‌چنین آمده است که اگر درگیری آمریکا در این مناطق عمیق شود مقابله با نیروی قدس سپاه پاسداران به طور مستقیم یا از طریق گروههای افراطی مورد حمایت قدس، بیشتر خواهد شد و از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود. این گزارش اولین هشدار در یک گزارش رسمی دولتی آمریکا راجع به فعالیتهای شبه‌نظامی ایران در نیکره غربی می‌باشد.

 

این گزارش هم‌چنین ارتباط بین حاکمان ایران و فعالیت ضدآمریکایی هوگو چاوز را برجسته می‌کند. چاوز متهم است که از تروریستهای مارکسیست در کلمبیا حمایت می‌کند. در این گزارش جزئیاتی در مورد فعالیتهای ایران در ونزوئلا و آمریکای لاتین داده نشده است.

 تروریستهای مورد حمایت ایران تعداد معدودی از حملات را در این منطقه انجام داده‌اند.

 

با اینحال مقامات اطلاعاتی آمریکا می‌گویند مأموران قدس، در حال توسعه شبکه‌هایی از  تروریستها در این منطقه هستند که ممکنست برای حمله به آمریکا در صورت وجود یک درگیری در ارتباط با برنامه اتمی ایران، به عمل فراخوانده شوند.

 

حمایت نیروی قدس برای افراطیون؛ تأمین سلاح، حمایت مالی و تعلیم شبه‌نظامیان را شامل می‌شود. این حمایت مشروط به ایدئولوژی اسلامگرایانه نیست.

 

در این گزارش آمده است که بسیاری از این گروهها که مورد حمایت قدس هستند عقیده مشترکی ندارند و بعضاً آشکارا با اصول انقلابی ایران مخالفند اما با اینوجود ایران از آنها حمایت می‌کند زیرا هر دو طرف، منافع یا دشمنان مشترکی دارند.

 

کماندوهای نیروی قدس از طریق سفارتهای ایران، مؤسسه‌های خیریه و مذهبی و فرهنگی که حامی مسلمانان شیعی هستند اعزام می‌شوند.

 

نیروی قدس درحالیکه بعضاً دست به حمایتهای انسانی می‌زند در عینحال در عملیات شبه‌نظامی نیز درگیر می‌شود تا از افراطیون و برای بی‌ثبات ساختن رژیمهای غیردوست حمایت کند.

 

در این گزارش، عوامل نیروی قدس و در کادر بزرگتر آن یعنی سپاه پاسداران را به حملات تروریستی 20 سال گذشته ربط داده است که عبارت بودند از؛ بمبگذاری سفارت آمریکا در 1983 در بیروت، بمبگذاری مرکز یهودیان در آرژانتین در 1994 و بمبگذاریهای برجهای خوبر در 1996 در عربستان و بسیاری از حملات شورشیان از سال 2003 در عراق.

 

نیروهای قدس در افغانستان از طریق سازمانهای غیردولتی و گروههای اپوزیسیون سیاسی فعالیت می‌کنند. بنا به این گزارش تهران هم‌چنین از رهبران شورشی به نام گلبدین حکمتیار و اسماعیل‌خان حمایت می‌کنند.

 

در این گزارش آمده است که محموله‌های سلاح، اخیراً در افغانستان کشف شده که میزان عمده‌یی از آنها ساخت ایران بوده‌اند از جمله راکتهای 107 میلیمتری [مینی‌کاتیوشا] که ارزیابی شده است که توسط نیروی قدس سپاه پاسداران به جنگجویان در افغانستان تحویل داده شده است.

 

این گزارش می‌افزاید حمایت تهران از طالبان مغایر خصومت تاریخی آنها می‌باشد اما با استراتژی ایران در حمایت از بسیاری از گروهها برای اطمینان از اینکه روابط مثبتی با رهبران نهایی آنها داشته باشد، همخوانی دارد. در عراق نیروهای قدس از تروریستها از طریق سفارت ایران حمایت می‌کند.

 

بنا به این گزارش، حسن کاظمی قمی که سفیر ایران در بغداد است و به‌زودی از این سمت کنار می‌رود خود یک عضو نیروی قدس است. حسن دانافر سفیر جدید ایران در بغداد نیز عضو قدس است. حمایت ایران از شبه‌نظامیان شیعی در عراق شامل تأمین بمبهای ضدزره نافذ پرتابی علاوه بر سایر بمبها، سلاحهای ضدهوایی، راکتها، آر.پی.جی و سایر مواد انفجاری می‌شوند.

 

باوجود تلاش این نیروهای ویژه که مستقل، عمل می‌کنند اما در این گزارش آمده است که جنگجویان ویژه ایران توسط دولت ایران کنترل می‌شوند. بنا به این گزارش گرچه عملیات قدس بعضاً در تضاد با تبلیغات عمومی رژیم ایران است ولی این، یک شعبه یاغی نیست و در کادر نیروی دولتی سپاه عمل می‌کند.

 

در این گزارش آمده است که نیروی قدس از بالاترین سطوح دولتی فرمان می‌گیرد و فرماندهان آن به طور مستقیم  گرچه غیررسمی به رهبری عالی خامنه‌ای گزارش می‌دهند.

 

کنیت کتسمن یک متخصص خاورمیانه در سرویس تحقیق کنگره گفت شناسایی فعالیت قدس در ونزوئلا در این گزارش قابل‌توجه بوده است. آقای کتسمن گفت اطلاعات جدید در مورد افزایش حضور نیروی قدس در ونزوئلا هشدارهای برخی کارشناسان راجع به روابط ضدآمریکایی فزاینده‌ و نزدیک بین ایران و دولت هوگو چاوز را تأیید و برجسته می‌کند.

 

پیش از این رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا نفوذ اخیر ایران در دولت ونزوئلا را کم‌اهمیت تلقی کرده بود.

وقتی راجع به روابط ایران با ونزوئلا و بولیوی و اکوادور سؤال شد، آقای گیتس گفت فکر کنم در زمینه روابط عمومی برای ایرانیها و ونزوئلایی‌ها مثبت است. آقای گیتس در دیداری از منطقه گقته بود در این نقطه ونزوئلا را یک چالش نظامی نمی‌بینم.

 

این گزارش می‌افزاید ایران ممکنست یک موشک دور برد را تا 2015 آزمایش کند و در حال حاضر موشکهایی دارد که می‌تواند با آنها اسراییل را مورد حمله قرار بدهد. در این گزارش هم‌چنین آمده است ایران کماکان به توسعه موشکهای بالستیک که بردش به دشمنانش در منطقه شامل اسراییل و اروپای مرکزی برسد ادامه داده است.

 

این توسعه موشکی هم‌چنین ادعاهای ایران در ساخت انواع پیشرفته موشکهای شهاب با برد 620 مایل و موشکهای پیشرفته بالستیک با برد 1242 مایلی بنام عاشورا را شامل می‌شود.

 

در این گزارش قید شده که ایران بزرگترین نیروی موشکی در خاورمیانه را داراست و حدود 1000 موشک با برد بین 90 تا 1200 مایل ساخته است. این برنامه موشکی با کمک کره شمالی و چین توسعه یافته است.

 

این موشکها با پیچیدگی در دقت افزوده، مرگبار بودن کلاهک آن و تکنولوژی پیشرفته که شامل پرتاب کننده [با سوخت] جامد برای پرتاب سریع و توانایی‌های ضدموشکی کلاهکهای جنگی هستند را شامل می‌شود.

 

بنا به این گزارش، ایران در حال تجهیز نیروهای ارتش با برخی سلاحهای غیر متقارن (آسیمتریک) می‌باشد از جمله هواپیمای بی‌سرنشین مسلح و موشکهای ضدکشتی ساحلی که می‌تواند اهدافی را در سراسر طول تنگه هرمز هدف قرار بدهد. از تنگه هرمز حدود 40 درصد نفت خام جهان عبور می‌کند.

 

این گزارش می‌گوید ارتش ایران در حال رشد است اما در مقابل یک حمله مستقیم توسط ارتش پیچیده و بخوبی تعلیم یافته‌یی مانند آمریکا یا متحدانش نسبتاً بی‌اثر و بی‌نتیجه خواهد بود. به گفته این گزارش درعینحال نیروهای ویژه ایران مانند نیروی قدس یک نیروی قدرتمندی را در خاک ایران نشان می‌دهند.

 

در این گزارش جزئیات جدیدی راجع به برنامه مخفی اتمی ایران که گفته شده به سَمت تسلیحاتی شدن، دنده عوض کرده ارائه نشده است.

 

موشکهای پیشرفته خریداری شده ضدهوایی اس-300 روسی تاکنون برای استفاده در سایتهای اتمی به ایران تحویل داده نشده‌اند. ایالات متحده آمریکا رهبری یک تلاش برای تحریم ایران به خاطر تلاشها برای توسعه سلاح اتمی در مغایرت با پیمان ان.پی.تی از طریق شورای امنیت ملل‌‌متحد را در دست دارد.