خلیل مرون مدیر مسجد بزرگ اوری در فرانسه سخنران بعدی این مراسم، همبستگی خود را با مجاهدان اشرفی بهعنوان رئیس کمیتة دفاع از اشرفیها، اعلام کرد و سپس به جنایات تروریستی پاریس پرداخت و گفت: «اگر خود را اشرفی نامیده ام یا تونسی نامیده ام، برای این بوده که اشرفیها مورد حمله قرار گرفته بودند. و برادران من در تونس نیز مورد حمله قرار گرفته بودند. امروز من نیاز ندارم که اعلام کنم من فرانسوی هستم. من فرانسوی هستم. من خود را همبسته با هموطنانم می دانم که جان خود را از دست دادند.
تروریستهای 13نوامبر مرتکب بزرگترین اشتباه شدند که علیه آنها چرخید. آنها فکر کردند که می توانند ما را به دام بیندازند، یعنی ایجاد یک شکاف بین مسلمانان واقعی این کشور و بقیة مردم فرانسه. اما چون آنها تنوع و گوناگونی ما را هدف قرار داده بودند، یهودی، مسیحی، مسلمان، بی خدا. خون همة آنها با هم ریخته شد.
خلیل مرون هم چنین گفت: آنچه امروز مهم است، در برابر کسانی که خواهان آن هستند که جنگ داخلی در میان ما روی دهد، (این است که) به آنها بگوییم، شما مانع شعلهور کردن نور آگاهی ما نخواهید شد تا با یکدیگر به دور آزادی، برابری و برادری متحد شویم. بدون جدایی دین از دولت، من نمیتوانستم مسجدی به این بزرگی در اوری برپا کنم».
در ادامة این مراسم، آلن ویوین وزیر پیشین دولت فرانسه در امور اروپایی سخنرانی کرد، و گفت: «در این لحظات سخت همة ما شاهد همبستگی واقعی هستیم. از سالها پیش دموکراتهای ایرانی تلاش میکنند در کشورشان یک دموکراسی برقرار کنند که به حقوق زنان و مردان احترام بگذارد. آنها تلاش می کنند تا دولتی به وجود بیاورند که وارد جامعة جهانی بشود و جایگاهش را بهدست بیاورد. امروز، دوستان در تبعید ما توجه زیادی داشتند تا در این گردهمایی یاد کسانی که در کشتار پاریس کشته شدند گرامی داشته شود.
ایرانیان در تبعید که یاد قربانیان کشتار فرانسه را گرامی میدارند، (خودشان) از سالها پیش سرکوب شدهاند و آخرین آن، رگبار موشکهایی بود که به کمپ لیبرتی اصابت کرد. آنها زنان و مردانی هستند که خواهان این نوع از تبعید شدهاند تا برخیزند و یک ملت خوشبخت و صلحجو را بهوجود بیاورند. ما فقط میتوانیم به آنها درود بفرستیم. آنها همواره در رنجها و ناراحتیها، در کنار فرانسه بودهاند».
در گردهمایی همبستگی مقاومت ایران با مردم فرانسه در اور سور اواز، بلال بلی موکونو از شاهدان و مجروحان حملة تروریستی در استاد دو فرانس پاریس، ضمن تشریح صحنههای انفجاری توسط دو تن از تروریستها در استادیوم ورزشی پاریس که از نزدیک شاهد آن بوده، مشاهداتش از کشته و مجروح شدن مردم بیگناه در استادیوم و اقدامات مردم برای نجات جان قربانیان بعد از این عملیات تروریستی، شرح داد. وی در ادامه درباره بنیادگرایان گفت: من آنها را یک مشت افراطی مینامم. آنها گمراهند و ربطی به اسلام ندارند.
من آمدم در این مورد شهادت بدهم، زیرا وقتی این اتفاق در فرانسه افتاد من یازده سپتامبر 2001 را بهخاطر آوردم. کشتار مردم ایران را بهیاد آوردم. کشتار در آفریقا را بهخاطر آوردم.
ما باید به خودمان بگوییم، ما برای اشرفیها میایستیم. برای فرانسه میایستیم ولی باید برای تمامی کشورها بلند شد و ایستادگی کرد. همة کشورهایی که دموکراسی در آن وجود ندارد. جایی که زنان و کودکان سرکوب و کشته میشوند.
پائولو کازاکا نمایندة پیشین پارلمان اروپا سخنران بعدی این گردهمایی همبستگی بود؛ وی گفت:
ما اینجا با هم هستیم تا برای کشتار وحشتناک 13نوامبر سوگواری کنیم. همانطور که سایر سخنرانان یادآوری کردند، ما نمیتوانیم کشتارهای دیگر، بهخصوص آخرین کشتار در 29 اکتبر در کمپ لیبرتی را فراموش کنیم. این هفتمین کشتار توسط رژیم ایران در عراق علیه پناهجویان ایرانی است که در عراق هستند.
پائولو کازاکا اضافه کرد:
بنیادگرایی و افراطگرایی اسلامی با اسلام متفاوت است. یک کتاب در مورد بنیادگرایی توسط محمد محدثین نوشته شده که فکر میکنم همة کسانی که میخواهند چالشهای فعلی ما را درک کنند، باید آنرا بهدقت بخوانند...
وی سپس با تأکید بر همجبهگی رژیم آخوندی با داعش و ماهیت یکسان بنیادگرایان اسلامی، گفت: «این بنیادی است که درک کنیم، ایرانیهایی مانند خانم رجوی وجود دارند که بهصورت روشن و آشکار و بدون ملاحظهیی، همبستگی خود را با قربانیان فرانسه اعلام میکنند. در حالیکه آخوندها در ایران دارند می گویند که اشتباه از فرانسه بوده است؛ اشتباه از طرف قربانیان بوده است. باید این تمایز را قائل شد. من فکر می کنم که این برنامه دارای اهمیت است و غیر ممکن است که بتوانیم علیه بنیادگرایی اسلامی مبارزه کنیم، بدون آنکه از مقاومت ایران حمایت کنیم.
توفیق سبتی معاون شورای مسلمانان فرانسه آخرین سخنران این گردهمایی در سخنرانی خود، تصریح کرد: اسلام ایدئولوژی تنفر و جنایت و تروریسم نیست. ما هرگز نباید از توضیح در این مورد خسته بشویم که هرگونه خشونت و یا تروریسمی را رد میکنیم. خشونت و تروریسمی که نافی ارزشهای صلح و برادری است. این تروریسم که وحشت را در جهان می پراکنَد، تجسم ایدئولوژی قرون وسطایی یک گروه معاند است که با پیامبر خدا جنگیدند. منظور خوارج عصر معاصر است که در داعش در عراق و سوریه و آخوندها (در) ایران تجسم مییابد. همة آنها خون بیگناهان را میریزند و بذر ترور و وحشت را میپراکنند.
اور سور اواز- 21 نوامبر 2015