کنفرانس بین المللی تغییرات آب و هوا در پاریس

روز دوشنبه ۹ آذر کنفرانس بین المللی تغییرات آب و هوا در پاریس برگزار می شود. در این کنفرانس سران بیش از ۱۴۰ کشور جهان از جمله روسای جمهوری آمریکا، روسیه، چین، آلمان و انگلستان شرکت می کنند.

به دلیل فاجعه تروریستی ۱۳ نوامبر پاریس، تدابیر شدید امنیتی اتخاذ شده است و پلیس برگزاری هرگونه تظاهراتی را لغو کرده است.
کنفرانس پاریس اگرچه به موضوع تغییرات آب و هوایی می پردازد اما به شدت تحت تأثیر حملات تروریستی پاریس و تنش میان ترکیه و روسیه در سوریه است.

تظاهرات جهانی علیه تغییرات اب و هوا:‌
   
همزمان با آغاز بیست و یکمین کنفرانس بین المللی آب و هوا، صدها هزار نفر در سراسر جهان در اعتراض به سیاست های محیط زیستی راهپیمایی کردند. شرکت کنندگان در این راهپیمایی از دولت های خود در این کنفرانس خواستند اقدامی سریع را در مقابله با افزایش گازهای گلخانه ای و گرم شدن هوا صورت دهند.

سخنگوی سازمان غیردولتی آواز از حضور نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر در سراسر دنیا در این راهپیمایی ها خبر داده است.

تظاهرات و زنجیره انسانی تشکیل شده در پاریس به درگیری میان پلیس و تظاهرات کنندگان انجامید و در پی آن، پلیس نزدیک به ۳۰۰ نفر را دستگیر کرده است که بیشتر آنها آزاد شده اند.

در لندن نیز راهپیمایی عظیمی با حضور مردم و تعدادی از شخصیت های فرهنگی و هنری برگزار شد. اما تامسون هنرپیشه بریتانیایی که در این راهپیمایی حضور داشت  گفت: «از ۲۰ سال پیش تظاهرات در اعتراض به تغییرات آب و هوا برگزار می شد و همه به آن به عنوان یک جریان فرعی نگاه می کردند اما امروز این مساله به معضل قرن بیست و یکم تبدیل شده است.»

پیتر گابریل، خواننده و آهنگساز بریتانیایی نیز از دیگر شرکت کنندگان در این راهپیمایی بود. وی در مورد علت حضور خود در این راهپیمایی گفت: «این یک تهدید جدی برای آینده فرزندانم است برای همین به اینجا آمده ام.»

این تظاهرات از روز جمعه و به فاصله دو روز مانده به این کنفرانس بین المللی آغاز شده و هدف از آن تحت فشار قرار دادن رهبران این کشورها برای اقداماتی سریع به منظور کاهش گازهای گلخانه است.

افزایش گازهای گلخانه ای که بخش اعظم آن ناشی از گاز دی اکسید کربن حاصل از سوخت های فسیلی است موجب شده که دمای زمین به سرعت بالا برود. همین امر آب شدن یخچال های عظیم قطب شمال و جنوب بخصوص در منطقه آلاسکا و گروئلند را در پی داشته و منجر به آزاد شدن گاز متان شده است.

کاهش دو درجه ای گرمای زمین یکی از اهدافی است که رهبران شرکت کننده در این کنفرانس دنبال می کنند اما کارشناسان محیط زیست می گویند با توجه به افزایش گازهای ناشی از تولیدات صنعتی و سوخت های فسیلی سرعت عمل برای کاهش این میزان گرما نسبت به مضرات ناشی از آن به طبیعت همخوانی ندارد.

این کنفرانس که در منطقه بورژه در نزدیکی پاریس برگزار می شود تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد. نزدیک به ۳۰۰۰ پلیس در اطراف محل این کنفرانس مستقر شده اند.