قرار است در این کنفرانس یازده روزه سران و نمایندگان کشورها به گفتگو درباره تغییرات اقلیمی زمین بپردازند و در پایان این اجلاس توافقنامه جدیدی امضا کنند.
دانشمندان و محققان هشدار داده اند اگر در نزدیکترین زمان ممکن گامی اساسی برای کنترل گازهای گلخانهای برداشته نشود، تاثیرات ناشی از تغییرات اقلیمی، از جمله خشکسالی، فقر، کمبود آب و غذا بر آتش جنگها و نبردها خواهد افزود.
به گفته بانک جهانی گرمایش زمین میتواند بیش از صد میلیون نفر از ساکنان کره زمین را طی تنها ۱۵ سال آینده به فقر بکشاند.
یکشنبه هشتم و دوشنبه نهم آذر ماه، مردم در کشورهای مختلف از برزیل گرفته تا آمریکا و بریتانیا، هلند، ژاپن و استرالیا به خیابانها آمده اند تا از رهبران خود بخواهند اختلافات را کنار گذاشته و عزم خود را برای رسیدن به توافقی مناسب جزم کنند. اعتراضی که حرف اصلی آن یکی است: «زمین ما را نجات دهید».
تولید گازهای گلخانهای، که مهمترین آنها گاز کربنیک است، در دهه های اخیر همواره افزایش یافته است. در حالیکه میزان تولید گازهای گلخانه ای در سال ۲۰۰۰، ۳۷ میلیارد تن گاز کربنیک بوده، دوازده سال پس از آن جهان ۴۷۵۹۹ میلیارد تن از این گازها را در جو زمین رها کرده است. پنج کشور به تنهائی بیش از نیمی از گازهای گلخانه ای جهان را تولید می کنند. این کشورها عبارتند از چین، آمریکا، هند، روسیه و اندونزی. …از میان بردن جنگلها و تبدیل مزارع کشاورزی به زمینهای ساختمانی یکی از عوامل تولید گازهای گلخانهای است.
میانگین میزان گاز کربنیک در اتمسفر بزودی از مرز ۴۰۰ پ پ ام (واحد در میلیون) عبور خواهد کرد. این میزان در دوران پیش صنعتی هرگز از ۲۷۰ پ پ ام تجاوز نکرده بود.
باراک اوباما در مورد رسیدن به یک توافق در این اجلاس ابراز خوش بینی کرده و گفته است ما در این کنفرانس تلاش خواهیم کرد برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای یک چارچوب بلند مدت ایجاد کنیم.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه و رئیس این کنفرانس، ابراز خشنودی کرده است که ۱۸۳ کشور جهان که ۹۵ درصد گازهای گلخانه ای را تولید می کنند، رقم هائی برای کاهش تولید این گازها ارائه داده اند.
شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، در سخنان خود در جمع شرکتکنندگان نشست پاریس گفت که این کنفرانس خط پایان نیست بلکه نقطه آغاز تازهای برای مقابله با خطرات تغییرات اقلیمی است.
ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه طی سخنانی گفت: "ما نشان دادهایم که که میتوانیم توسعه اقتصادی را تضمین کنیم و همزمان از محیط زیست خود، مراقبت کنیم."
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در سخنان خود بر تعهد کشورش و اتحادیه اروپا برای حرکت بسوی اقتصادی بدون تکیه بر استفاده از کربن، تاکید کرد.
رهبر چین از کشورهای جهان بویژه کشورهای توسعه یافته خواست تا برای رسیدن به نتیجهای که آنرا "برد-برد" برای همه خواند، مسئولیت بیشتری را برعهده بگیرند.
فرانسوا اولاند رئیسجمهور فرانسه در سخنرانی خود، از جمله گفت، هیچ کشوری و هیچ منطقهیی از اثرات تغییرات آب و هوا در امان نیست.
وی افزود: چگونه می توان پذیرفت که کشورهای فقیر که کمتر از دیگران گازهای گلخانهیی تولید میکنند و بسیار آسیبپذیرند، بیش از دیگران قربانی گرمایش زمین و اثرات آن شوند؟».
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل از اینکه فرانسه بهرغم وقایع تروریستی پاریس این اجلاس را برگزار کرده، از فرانسوا اولاند تقدیر کرد.
وی در سخنان خود دربارة خطاب به کشورهای شرکتکننده در کنفرانس آب و هوا در پاریس گفت: شما دربرابر جهان و نسل های آینده، مسئولیت اخلاقی و سیاسی دارید.
باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا در اجلاس پاریس اظهار داشت: ما میخواهیم از مردم فرانسه تمجید کنیم که برای برگزاری این نشست مهم در پاریس تأکید کردند. با این نشست، ما تروریستها را در معرض یک آزمایش قرار میدهیم.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان تاکید کرد که کشورهای شرکت کننده باید به هدف تخصیص سالانه ١٠٠ میلیارد دلار برای کمک به کشورهای فقیر در مبارزه علیه تغییرات اقلیمی دست یابند.
وی همچنین گفت: امروز ما خود را نیرومندتر از تروریستها نشان خواهیم داد.
از سوی دیگر، روزنامه لوموند خبر داد: روز یکشنبه بیش از۷٠٠ هزار نفر در سراسر جهان، در راهپیمایی جهانی بمناسبت تغییرات اقلیمی شرکت کردند.