بروکسل: اجلاس هیات رابطه با عراق: فراخوان به تامین حفاظت مجاهدین در لیبرتی

اجلاس هیأت رابطه با عراق به‌ریاست دیوید کمپبل بنرمن با حضور دکتر ظافر العانی سخنگوی فراکسیون متحدون و استرون استیونسون رئیس بنیاد اروپایی آزادی عراق -  12 آذر 94 (3 دسامبر 2015)
ظافر العانی عضو کمیسیون خارجة پارلمان عراق: فراخوان به تأمین حفاظت پناهندگان (مجاهدین) در کمپ لیبرتی و محاکمة عاملان حملات صورت‌گرفته علیه اشرفی‌ها

استرون استیونسون: ضرورت خلع ید از رژیم آخوندی در عراق و برکناری فالح فیاض و کمیتة سرکوب از مدیریت کمپ لیبرتی
روز پنجشنبه 12 آذر، جلسة هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا در مقر این پارلمان در بروکسل به ریاست دیوید کمپبل بنرمن و با حضور شماری از نمایندگان پارلمان عراق، از جمله دکتر ظافر العانی سخنگوی فراکسیون متحدون به‌ریاست اسامه نجیفی و هم‌چنین استرون استیونسون رئیس بنیاد اروپایی آزادی عراق، برگزار شد.
در این جلسه دیوید کمپبل بنرمن رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا، استرون استیونسون و دکتر ظافر العانی در سخنرانی‌های خود جنایات صورت‌گرفته علیه مجاهدین اشرفی در لیبرتی را به‌شدت محکوم کردند و بر لزوم تأمین امنیت و حفاظت آنها و رفع محاصرة ضد انسانی تأکید کردند.
سخنرانان هم‌چنین با تشریح مداخلات رژیم ایران در عراق به‌عنوان مشکل اصلی این کشور، به خلع ید از رژیم ایران و شبه نظامیان وابسته به آن فراخوان دادند و گفتند که این یک گام ضروری برای شکست‌دادن داعش و تحقق دموکراسی واقعی در عراق است.
استرون استیونسون، رئیس بنیاد اروپایی آزادی عراق که بین سال‌های 2009 تا 2014 ریاست هیأت رابطه با عراق را در پارلمان اروپا برعهده داشت در سخنرانی خود، پس از اشاره به سیاست‌های مخرب و جنایات صورت‌گرفته در دوران مالکی به‌عنوان دست‌نشاندة رژیم آخوندی در ایران در عراق، از جمله سرکوب و کشتار اهل سنت، اظهار داشت:
شیعیان، سنی‌ها و مسیحیان هزاران سال با صلح و آرامش در کنار هم زندگی می‌کردند. اما با دخالت رژیم ایران جنگ‌های فرقه‌یی آغاز شد و این امر به یکی از دلایل اصلی ظهور داعش و رشد گروه‌های افراطی در عراق (تبدیل) شد. این مورد در سوریه نیز اتفاق افتاد. آخوندها با حمایت از بشار اسد باعث کشته‌شدن بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر شدند که اکثر آنان از غیر نظامیان بودند.
زمانی‌که مالکی در قدرت بود آمار اعدام‌ها در عراق به بالاترین سطح خود رسید، در همین رابطه تعداد فزاینده‌یی از مخالفین سیاسی با اتهامات کاذب تروریسم مواجه شدند.
رئیس بنیاد اروپایی آزادی عراق با اشاره به استمالت کشورهای غربی از دولت دست‌نشاندة رژیم در عراق و حفظ مالکی، افزود: «من از اخراج مالکی به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور در ماه اوت، توسط حیدر عبادی بعنوان بخشی از اصلاحات استقبال کردم، اما سئوالی که دارم این است که چرا او را تاکنون دستگیر نکرده‌اند؟ چرا او را به‌خاطر جنایت علیه بشریت، نسل کشی، فساد و رشوه‌خواری تحت تعقیب قرار نداده‌اند؟ هنگامی که مالکی به قدرت رسید، قدم به قدم دولت او به (رژیم) ایران نزدیک‌تر شد. رویکرد مالکی نسبت به مخالفان اصلی رژیم ایران یعنی سازمان مجاهدین خلق ایران، بهترین بینة این امر است. قبل از خروج ایالات متحده از عراق و تحویل حفاظت اشرف به دولت مالکی، آمریکا قراردادی با تمامی افراد امضا کرد و در آن حفاظت آنها را در قبال گرد آوری سلاح‌هایشان تضمین کرد. شش قتل عام بی‌رحمانه از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ تحت نظارت مستقیم مالکی علیه ساکنان انجام گرفت. کمی بیش از یک‌ماه پیش، هفتمین حمله علیه پناهندگان بی‌سلاح در کمپ لیبرتی انجام گرفت که در آن بیش از ۸۰ موشک به کمپ شلیک شد.
از سال ۲۰۰۹ تا کنون بیش از ۱۴۰ نفر از  مجاهدین ساکن اشرف و لیبرتی کشته و صدها نفر دیگر نقص عضو و یا بشدت زخمی شده‌اند».
استرون استیونسون سپس به محاصرة غیر انسانی و توطئه‌های وزارت اطلاعات رژیم آخوندی علیه  مجاهدین اشرفی‌ پرداخت، و گفت: گزارشات متعدد بدست آمده حاکی از آن است که فالح فیاض، مشاور امنیت ملی، عوامل وزارت اطلاعات و امنیت رژیم را تحت پوش خانواده جهت جمع‌آوری اطلاعات برای عملیات‌های تروریستی آینده به در کمپ لیبرتی آورده است.
من از همکارانم در پارلمان عراق می‌خواهم که فوراً برای برکناری فالح فیاض فراخوان دهند، زیرا او، نماد دوران فاسد مالکی است و همچنین توسط دادگاه اسپانیا بدلیل «جرایم علیه جامعة بین‌المللی» تحت تعقیب است. برکناری هرچه سریعتر او از سمتش، به اعتبار عراق کمک خواهد کرد.
مشکل اصلی در عراق، رژیم ایران است. رژیم ایران از حربه جنگ علیه داعش برای کنترل عراق استفاده می‌کند. توصیة من به خواهران و برادرانم در عراق این است که اجازه ندهید این اتفاق بیفتد. عراق کشور بزرگی است و سزاوار آن است که مستقل باشد. این فرصت باید به عراق داده شود و انشاالله از افراط‌گرایی رها خواهد شد.
ما چشمانمان را به نقض حقوق بشر در عراق به‌خصوص توسط شبه نظامیانی که با (حکومت) ایران رابطة نزدیکی دارند نخواهیم بست. گزارشات متعددی از شهرستان‌های مختلف عراق در رابطه با جنایاتی که شبه نظامیان شیعی با حمایت آخوندها مرتکب می‌شوند، به‌دست من رسیده که بیانگر آن است که آنها از داعش هیچ‌چیز کم ندارند.
بنابراین ما از نخست‌وزیر حیدر عبادی می‌خواهیم که رژیم ایران را از عراق بیرون انداخته و شبه نظامیان وحشی وابسته به آن‌را منحل کند.
رژیم ایران نه تنها بخشی از راه حل نیست بلکه منبع اصلی مشکلات در عراق و سوریه است.

پس از سخنرانی استرون استیونسون، دیوید کمپبل بنرمن رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا با اشاره به بیانیه‌یی که در محکومیت حملة موشکی 7 آبان به لیبرتی صادر کرده بود، گفت: “من آن حمله وحشیانه علیه کمپ لیبرتی را که در آن بیش از ۲۰ نفر از مجاهدین جان خود را از دست دادند محکوم کردم. من این را با دفتر نخست‌وزیر مطرح کردم و آنها اخیرا به من اطمینان دادند که این حمله را بسیاری جدی می‌گیرند و یک تحقیقات عمدة امنیتی در جریان است،
رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه دربارة فعالیت‌های استرون استیونسون به‌عنوان رئیس قبلی این هیأت، گفت: “استرون (استیونسون) به عنوان رئیس این هیأت ۵ سال به‌خوبی کار کرد و من به آن احترام می‌گذارم. او آگاهی عمیقی از عراقی‌ها دارد.
در ادامة این جلسه دکتر ظافر العانی به سخنرانی پرداخت و دربارة لزوم فراگیری در عراق برای شکست‌دادن داعش، گفت: ما بر این باوریم که داعش را جز از طریق اعراب سنی نمی‌توان از بین برد. شاید بلحاظ نظامی بر داعش پیروز بشویم، اما بدون حل ریشه‌یی مشکلات سیاسی در عراق، ظهور سازمان‌هایی حتی افراطی‌تر از داعش، خیلی محتمل است. وقتی سنی‌ها طی تجربة شوراهای بیداری پیشقدم شدند، ما تجربة خوبی در نبرد با تروریسم داشتیم. الآن سنی‌ها به‌طور سیستماتیک کنار گذاشته می‌شوند
نمایندة پارلمان عراق سپس به مداخلات گستردة رژیم آخوندی در ایران در این کشور پرداخت، و گفت: “دخالت گسترده و منفی رژیم ایران در عراق (شامل) سرپرستی مستقیم گروه‌های مسلح و دخالت مستقیم در امور عراق است؛ (این رژیم) سعی می‌کند آیندة عراق و امنیت را به ادامة رژیم خونریز بشار در سوریه ربط بدهد. (حکومت) تهران می‌خواهد امنیت عراقیان را با بقای رژیم منفور در دمشق معامله کند.
دکتر ظافر العانی در ادامه سخنان خود بر ضرورت تامین حفاظت مجاهدین (ساکنان) لیبرتی تاکید کرد و گفت:ما در رابطه با آن‌چه در کمپ لیبرتی رخ داده است، احساس تأسف می‌کنیم. در حملة موشکی دهها تن از (مجاهدین) ساکنان کمپ لیبرتی قربانی آن شدند و صدها تن نیز مجروح شدند؛ من فکر می‌کنم دولت بایستی تلاش بیشتری برای تأمین حفاظت پناهندگان در کمپ لیبرتی بکند؛ آنها از زمانی که در کمپ اشرف بودند مورد حملات مکرر قرار گرفته‌اند، اما تاکنون هیچ‌کس به محاکمه کشیده نشده است. فکر می‌کنم کشوری مثل عراق که از مشکل رانده‌شده‌گان و پناهندگان رنج می‌برد، بایستی در تعامل با پناهندگان الگویی را ارائه دهد.