خبرگزاری حکومتی ایرنا روز چهارشنبه 11آذر 94 گزارش داد بخشی از جنگلهای گالیکش در شرق استان گلستان طعمه حریق شد و آتش سوزی در جنگل های نور مازندران یک هفته ادامه داشت.
اسحاق محسنی یکی از کارگزاران رژیم در یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران گفت: ”بر اثر آتش سوزی در جنگلهای گالیکش حدود شش هزار مترمربع دچار آسیب و خسارت شد”.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری رژیم در شهرستان نور، وسعت سوختگی جنگل های منطقه شرقی 'واز ' بخش چمستان این شهرستان را حدود 100 هکتار اعلام کرد. مرتضی مهدیزاده در گفتگو با خبرگزاری حکومتی ایرنا گفت: این آتش سوزی که از پنجشنبه هفته پیش در جنگل های این منطقه به وقوع پیوست، به دلایلی چون سخت گذر بودن راه دسترسی و صخره ای بودن منطقه، عملیات مهار آتش تا ساعت های پیش نیز ادامه داشت.
جنگلهای مازندران از مناطق نادر جهان با گونههای بسیار کمیاب و حفاظت شده است . حدود 80 گونه ارزشمند و نادر درختی در جنگلهای شمال کشور وجود دارد که معروف ترین آنها راش، بلوط، توسکا، نارون، گیلاس وحشی، بارانک، سرخدار و نمدار است.
از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 40 مورد آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی شهرستان گالیکش در سطح بیش از 17 هکتار رخ داده و انواع درختان پهن برگ، بلوط، افرا،توسکا و درختچه هایی همچون انجیلی و انواع درختان دست کاشت سوزنی برگ را دچار خسارت کرده است.
آتش سوزی جنگلها منحصر به شمال کشور نیست. بلکه سالانه قسمت زیادی از جنگلهای ایلام نیز دچار حریق می شوند.
خیرالله آذرکردار سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری رژیم در استان ایلام در این باره گفت: در آتشسوزی اخیر جنگلهای ایلام 120 هکتار از جنگلهای استان طعمه حریق شدکه در 40 هکتار آن بین 10 تا 15 درصد از درختان تر آسیب دیدند.
مناطق جنگلی استان ایلام از ابتدای سال جاری تاکنون بارها طعمه حریق شده و بخشهای وسیعی از این مناطق بر اثر همین آتشسوزیها از بین رفته است. استان ایلام دارای ۶۴٠ هزار هکتار جنگل است که بخش اعظمی از این مساحت را جنگلهای بلوط تشکیل میدهند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع رژیم در ایلام از افزایش ۲۰ درصدی تعداد فقرات آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور طی سه ماه بهار امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد.
سبزعلی تاکید کرد: میزان آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور در بهار سال جاری در استانهای فارس، کرمان و لرستان بیشتر از سایر مناطق کشور رخ داده است.
سایت سازمان محیط زیست رژیم درباره آتش سوزی جنگلهای ایلام نوشت: یک ماه پس از آتشسوزی در «یکصد هکتار» از جنگلهای ایلام، این بار «۲۰۰ هکتار» از جنگلهای شهرستان «سیروان» این استان، دچار حریق شده و پس از گذشت یک روز از آتش سوزی هیچ اقدامی برای خاموش کردن آتش صورت نگرفت.
خبرگزاری رسمی رژیم موسوم به ایرنا روز جمعه بیست و ششم تیر ماه سال جاری، نیز گزارش داد، آتشی که روز پنجشنبه جنگلهای منطقه حفاظت شده قلارنگ و دره شاه قلندر شهرستان سیروان در استان ایلام را طعمه خود کرده بود پس از یک روز هنوز مهار نشده و این منطقه هنوز شعلهور است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست رژیم در استان ایلام، گفت درخواست اعزام بالگرد آب پاش به منطقه کردهاند که هنوز هیچ بالگردی وارد منطقه نشده است.
تنها وسیله ممکن و مفید برای اطفای کامل حریق، هلیکوپتر آبپاش است که مراکز حفاظت از جنگلها فاقد آن می باشد. در آتش سوزی هفته گذشته جنگلهای نور یکی از کارگزاران رژیم در این باره گفت: در دومین روز از آتشسوزی با درخواست مسئولان محلی یک فروند بالگرد آبپاش به منطقه اعزام شد که پس از فرود و ظاهرا آبگیری با نقص فنی مواجه شد و زمینگیر گردید. این بالگرد پس از 24 ساعت با رسیدن قطعه از تهران رفع نقص و فعال شد و با آبگیری از آببندان منطقه آماده عملیات شد که به دلیل مهگرفتن منطقه و نزدیک شدن به تاریکی هوا امکان پرواز نداشت و صبح روز بعد با پرواز روی منطقه آتشسوزی اقدام به آبپاشی و اطفای کامل حریق کرد.
این یک نمونه از بی توجهی کارگزاران رژیم به حافظت از منابع طبیعی و جنگلها است. نابودی جنگلها و مراتع در حاکمیت آخوندهای چپاولگر دزد و فاسد،تبدیل به یک فاجعه شده است.به اعتراف کارگزاران رژیم در سازمان محیط زیست،درهر ثانیه ۳۵۰ متر مربع جنگل و مرتع نابود میشود.