سناتور دموکرات بن کاردین از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنا، در همین رابطه اعلام کرد:سناتورها طی یک جلسه در ماه دسامبر پیشنهاد کردند تمدید تحریمهای رژیم ایران را در ماه ژانویه یا فوریه بررسی کنند. آنها در تلاشند تا با استفان مال مسئول اجرای برجام در دولت اوباما رایزنی کنند تا به بررسی جدول زمانی احتمالی آن بپردازند.
سناتور دموکرات کریس کونز در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا تائید کرد که در ماه ژانویه بسیاری از اعضای کنگره خواستار تمدید سریع قانون تحریمهای رژیم ایران خواهند شد.
سناتور دموکرات رابرت منندز نیز خواستار تمدید تحریم رژیم ایران است.
این سناتورهای دموکرات، همراه با جمهوریخواهان سنا معتقد هستند آزادسازی پولهای مسدود شده رژیم ایران به حمایت این رژیم از تروریسم و سیاست بی ثبات کننده آن کمک می کند
از سوی دیگر، چشم انداز اقتصاد رژیم ایران حتی پس از لغو تحریمها تیره است .
این نتیجه گیری پاتریک کلاوسون مدیر بخش خاورمیانه انستیتوی تحقیقاتی واشینگتن برای خاور نزدیک است.
کلاسون در مقالهای تحلیلی به وضعیت اقتصادی رژیم ایران پس از لغو تحریمها پرداخته است. براساس این تحلیل، چالشهای ناشی از تضادها، مشکلات ساختاری و سیاستهای داخلی به رژیم ایران اجازه نخواهد داد تا پس از برداشتن تحریمها بتواند اوضاع اقتصادی خود را سروسامان دهد
گزارش بیست و یکم ماه دسامبر صندوق بینالمللی پول میگوید که حتی اگر تحریمهای غرب به موقع برداشته شود، اقتصاد ایران با چالشهای عمده دیگری روبروست.
مدیر بخش خاورمیانه موسسه واشینگتن برای خاور نزدیک نوشته است: حسن روحانی در لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ دولت، راه حلی برای برون رفت از رکود اقتصادی و مقابله با چالشهای موجود، از جمله مشکلات ساختاری، اصلاحات اقتصادی، تضادهای جناحی و تغییر قوانین و سیاستهای اقتصادی ارائه نکرده است.
به نوشته پاتریک کلاسون، علاوه بر رکود اقتصادی، سیستم مالی رژیم ایران، در وضع بدی قرار گرفته است . از ارزش برابری ریال در برابر ارزهای معتبر مرتب کاسته میشود. این در حالیست که در مورد میزان بدهی دولت و بانکها پنهان کاری میشود.
پاتریک کلاسون در ادامه مقاله خود با اشاره به تعدد مراکز تصمیم گیری از جمله دخالت خامنه ای در کار دولت نتیجه گرفته است که بهبود وضع اقتصاد ایران با برداشتن تحریمها عملی نخواهد شد