سونامی معتادان خیابانی در حاکمیت ولی فقیه

بحران روبه رشد اعتیاد به ویژه در میان زنان و جوانان روزانه حجم بزرگی از گزارشات رسانه های حکومتی را به خود اختصاص می دهد.

به تازگی یک آمار حکومتی از «افزایش 10 برابری معتادان خیابانی» در بزرگ شهر تهران خبرداده است. این رقم در حالی بیرونی می شود که براساس داده های رژیم تنها طی 8 سال گذشته آمار معتادان خیابانی رشدی 10 برابری را در حاکمیت فاسد و چپاولگر ولی فقیه تجربه کرده است. در این راستا و در حالیکه تعداد معتادان خیابانی در سال 1385 در «کل کشور 15 هزار نفر» بوده است، اکنون این رقم به «150 هزار نفر» رسیده است که از این رقم تهران با «15 هزار معتاد خیابانی» در صدر شهرهای کشور قراردارد.

یک کارگزار حکومتی در بخش کاهش اعتیاد در این رابطه می افزاید: «در تمام دنیا یک دهم درصد از کل معتادان را معتادان خیابانی تشکیل می‌دهد؛ یعنی افرادی که شرایط مصرفشان به صورتی است که از خانواده دور شده و تحت درمان اجباری قرار گرفته‌اند، اما متاسفانه در کشور ما این رقم بالا‌تر است؛ یعنی از یک میلیون و 300 هزار نفر جمعیت معتاد کشور 120 تا 150 هزار نفر معتادان متجاهر هستند که این رقم وحشتناک است». (خبرگزاری حکومتی ایلنا 9 دیماه 1394)
واقعیت این است که یکی از دلائل افزایش اعتیاد در رژیم آخوندی همان دست داشتن باندهای مافیایی حکومت در پخش و توزیع مواد مخدر به ویژه در میان جوانان است. سخن از درآمد های میلیاردی است که از این طریق نصیب صندوق تروریسم، جنگ افزار و بنیادگرایی دیکتاتوری ولایت فقیه می شود. همچنین نبود سیاست های پیشگیرانه و عدم اختصاص بودجه برای مقابله با این بحران گسترش یافته، خود تائیدی بر عدم تمایل متولیان رژیم برای کنترل آمار اعتیاد در کشور می باشد.

برای نمونه این کارگزار رژیم در پاسخ به اینکه «چرا جمعیت معتادان متجاهر به این رقم رسیده است»، گفت: «متاسفانه برنامه‌هایی که در قانون وجود داشت، کامل اجرا نشد از جمله می‌توان به تبصره ماده 15 قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد که وزارت رفاه را مکلف می‌کرد؛ تمامی معتادان بی‌بضاعت را تحت پوشش درمانی قرار دهند که این اتفاق نیفتاد».
وی با تصریح بر اینکه همچنین وزارت رفاه مکلف بود؛ معتادان را تحت پوشش بیمه قرار دهد، اظهار کرد:«با اینکه این قانون در سال 89 تدوین شد هنوز وزارت رفاه این اقدام را انجام نداده است؛ یعنی نه تنها معتادان بی‌بضاعت را تحت پوشش خود نبرد که در حوزه بیمه معتادان نیز فعالیت خوبی انجام نداد ».
همچنین در راستای بی عملی دولت آخوند روحانی برای پیشبرد پروژه ای منسجم در رابطه با بحران معتادان رئیس گروه کاهش اعتیاد با بیان اینکه در سال‌های 92 و 93 با توجه به تصویب هزینه، هیچ پولی بابت بیمه معتادان هزینه نشده است، گفت: «با اینکه دولت در آن سال‌ها 30 میلیارد تومان به این امر اختصاص داده بود، اما مشخص نشد؛ این اعتبار در کجا هزینه شد. در سال جاری نیز فکر نمی‌کنم؛ بیش از 20 درصد بیمه‌ها در این‌ خصوص هزینه کرده باشند و اینکه اعتبارات در نظر گرفته شده برای این موضوع کجا هزینه می‌شود؛ بحثی جداگانه است».