وی روز چهاردهم دیماه 94، به تلویزیون سی ان ان گفت: ما با رهبران سراسر منطقه در تماس هستیم. عربستان یک شریک و یک دوست کلیدی در منطقه است. آنها عضو ائتلاف بین المللی علیه داعش هستند و بطور فوق العاده ای در نقش رهبری کننده، مفید بوده اند. آنها سعی کرده اند که روند سیاسی در سوریه را پیش ببرند. آنها درست قبل از تعطیلات، میزبان یک کنفرانس بزرگ در ریاض بودند که 116 گروه اپوزیسیون سوریه در آن شرکت داشتند...
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به تلویزیون سی ان ان گفت: بنابراین، درست است که ما بر سر همه چیز اتفاق نظر نداریم، اما عربستان یک شریک کلیدی و یک دوست کلیدی در منطقه است. ما بر روی این روابط همچنان کار خواهیم کرد.
روابط ما با عربستان روابط پیچیده یی است. آنها یک شریک کلیدی در جنگ علیه تروریسم در منطقه هستند. در نتیجه تجهیز آنها به سلاحهای پیشرفته، حائز اهمیت است و تردیدی در این باره نیست.
جان کربی در این گفتگو به تنش میان عربستان و رژیم ایران اشاره کرد و گفت: روشن است که سیاست ما دوری از تنش است. ما می خواهیم تمرکز روی مسائلی مانند عراق، سوریه، یمن، جنگ علیه داعش و سایر چالشهای منطقه باشد. در حال حاضر هم بحث میانجیگری مطرح نیست. موضوع این است که خود این کشورها به تفاهم برسند
در همین زمینه تلویزیون سی ان ان گفتگویی با جمال قاشقچی روشنفکر و روزنامه نگار و از نزدیکان خانواده پادشاهی عربستا ن پخش کرد. وی در این گفتگو تاکید کرد: ما هیچ گزینه ای جز جنگ با رژیم ایران نداریم. مو ضوع هژمونی طلبی و سلطه جویی رژیم ایران است.
وی بنقل از عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان گفت: ما تصمیم گرفتیم تمامی روابط دیپلوماتیک را با رژیم ایران قطع کنیم، ما تمامی پرواز ها به ایران و ازایران را قطع می کنیم. ما تمامی روابط اقتصادی را با رژیم ایران قطع می کنیم. ما سفر افراد به ایران را ممنوع می کنیم. در روابط بسیار بد میان عربستان سعودی و رژیم ایران، کارد به استخوانمان رسیده است. هرنوع رابطه یی از بین رفته است.
اوضاع بین ما و رژیم ایران طی 5-6 سال گذشته بسیار بد بوده است. تجاوز رژیم ایران و شبه نظامیان این رژیم و سیاست فرقه گرایی آن مستمر ادامه داشته است.
شبه نظامیانی که در سوریه می جنگند و هزاران تن ازمردم سوریه را می کشند. رژیم ایران برای آنها سلاح ارسال کرده است. آنها احزاب فرقه ای برای درهم شکستن یمن ایجاد کرده اند. قطع روابط، تنها بخش کوچکی از یک مشکل عمده است که به بازسازی یک خاورمیانه جدید بر می گردد.
قاشقچی روشنفکر و روزنامه نگار افزود: دو پروژه وجود دارد که باهم در تضادند. اولی، هژمونی و سلطه جویی رژیم ایران و پروژه فرقه گرایی آن است.
در مقابل آن، پروژه آزادی مردم قرار دارد. چیزی که مردم سوریه و یمن خواستار آن هستند. آنان خواستار تاسیس کشور خود بر مبنای آزادی و خواسته های خود می باشند. عربستان این پروژه را برگزیده است. ما در حال حاضر در جنگ هستیم. هزاران نفر از شبه نظامیان رژیم ایران در سوریه، علیه سنی های سوری می جنگند. انها در کنار اسد هستند. این فرقه گرایی است. به هرجایی در خاورمیانه نگاه کنید، می بنید که رژیم ایران درکنار فرقه خود ایستاده اند.
رژیم ایران اکنون درکنار دیکتاتورها ایستاده است. آنها بدنبال آینده آن کشور نیستند.
این وضعیت، حتی برخلاف قانون اساسی خودشان است. آنها در آن مدعی هستند باید درکنار آزادی مردم باشند.
دوستان رژیم ایران در خاورمیانه چه کسانی هستند؟ بشار اسد و علی عبدالله صالح، دیکتاتورهای منطقه.
لذا، ما هیچ گزینه ای جز جنگیدن با رژیم ایران نداریم. بحث زمین نیست. بحث اقلیت یا اکثریت نیست. بحث هژمونی طلبی و سلطه جویی رژیم ایران است.
جامعه بین المللی باید بطور جدی به مشکلات خاورمیانه نگاه کند، در غیر اینصورت ما سعودی ها خودمان باید موضوعات را دست بگیریم زیرا این ما هستیم که مورد حمله قرار می گیریم.