موج اعتراضات داخلی و بین المللی علیه سفر آخوند روحانی

همزمان با اعلام سفر آخوند روحانی به ایتالیا و فرانسه و به موازات تظاهرات و اکسیون های اعتراضی از سوی ایرانیان در شهرهای بزرگ اروپا و آمریکا، مجامع بین المللی، سازمان های حقوق بشری و زندان سیاسی در ایران طی بیانیه های مختلف نسبت به پذیرش «پادشاه اعدام» دست به اعتراض زده اند.

نخستین «استقبال» از نماینده دیکتاتوری مذهبی در ایتالیا صورت گرفته است. روزنامه ایل تمپو در سرمقاله خود ضمن حمله قراردادن سیاست های سرکوبگرانه آخوند روحانی در مطلبی تحت عنوان «رئیس کشور پر از اعدام» با براه انداختن یک ”هشتگ “ در شبکه های اینترنت از کاربران خواسته است تا آخوند روحانی را بخاطر وضعیت وخیم حقوق بشر مورد مواخذه قرار دهند.
 
همچنین در اقدامی دیگر شهردار منطقه یک پاریس با صدور اطلاعیه ای در این رابطه اعلام کرد: «در آستانه سفر برنامه‌ریزی شده حسن روحانی به فرانسه در ۲۸ ژانویه ۲۰۱۶ ٬ من برای همبستگی با کارزار «نه به اعدام در ایران و علیه افراط‌گرایی تحت نام اسلام» فراخوان می‌دهم. من عمیقاً نگران افزایش بی‌سابقه اعدامها در ایران هستم. بیش از ۲۰۰۰ نفر از اوت ۲۰۱۳، زمانی‌که روحانی قدرت را در دست گرفته، اعدام شده‌اند. ۷۱ شهروندان پناهنده در کمپ لیبرتی در عراق توسط عوامل رژیم ایران کشته شده‌اند».
به موازات اعتراضات بین المللی جمعی از زندانیان سیاسی در سیاهچال های دیکتاتروی ولی فقیه نیز طی نامه ای به پاپ فرانسیس از رهبر کاتولیک های جهان خواستار شدند تا از پذیرش نماینده خامنه ای خودداری نماید. در این نامه از جمله آمده است: “قطعا نیازی به توضیح نیست که افرادی چون «حسن روحانی» خود سالها در مشاغل امنیتی، تفتیش و نهایتاً «دبیر شورای عالی امنیت ملی» سالها در همه این فجایع دخالت داشته و حال به نام، نماینده و رئیس‌جمهور هم در همین دوره، آماری ۲۰۰۰ نفره از اعدام برای مردم کشورش ساخته است… تازه ‌این ۲۰۰۰ نفر به‌زعم خودشان مسلمان بوده‌اند، تصور کنید بر سر غیرمسلمان و اقلیتها از جمله برادران دینی و مسیحیان چه آورده‌اند؟ ؟! که اساساً گرویدن به مسیحیت را «ارتداد» می‌دانند و مستوجب مجازات و طبعاً همدردی و کمک به مسیحیان هم مورد مواخذه و بازجویی». (سایت مجاهدین خلق 5 دیماه 1394)
همچنین خبرگزاری رویتر در رابطه با سفر آخوند روحانی به ایتالیا ضمن بازتاب مسئله نقض حقوق بشر در ایران ازجمله گزارش کرده است: «درد و رنج مسیحیان در خاورمیانه و مقوله نقض حقوق بشر محتمل است که موردگفتگو قرار بگیرد. واتیکان با اعدام‌ها که طی دوران ریاست آخوند روحانی افزایش‌یافته قویاً مخالفت کرده است. طاهر بومدرا یک مقام حقوق بشر سابق در عراق گفت کشورهای اروپایی با سر روانه تهران هستند اما با اینکار آن‌ها در واقع برای منافع تجاری و اقتصادی کوتاه مدتشان، حقوق بشر را معامله می کنند».