سازمان حقوق بشری هیومن رایتس واچ اعلام کرد ”مذاکرا حول مسائل اقتصادی و سیاسی نباید مانع این شود که دو رئیس جمهور موضوعات مورد نگرانی خود را مطرح کنند. این موارد در ایران شامل حکم اعدام، نقض حقوق زنان و اقلیتها، نقض آزادی بیان، و بازداشت فعالان و زندانیان سیاسی است.
بندیکت ژانرود، (Bénédicte Jeannerod)، مدیر هیومن رایتس واچ در فرانسه گفت: ”رژیم ایران باید تمامی افرادی را که به دلیل اجرای حقوق آزادیشان در امر آزادی بیان و تجمعات، زندانی کرده است را آزاد کند“.
بنا به این گزارش رژیم ایران برای سالها، بالاترین نرخ اعدام در جهان را داشته است. رژیم ایران حکم اعدام را برای خلافهایی که در قوانین بین المللی بعنوان ”مهمترین جنایات” شناخته نمیشود، از جمله مواد مخدر، حکم اعدام صادر میکند. در بسیاری از موارد، حکم اعدام بعد از پروسه قضایی که مطابق با استانداردهای محاکمه منصفانه بین المللی نمیباشد اعمال میگردد، و برخیها بر اساس اعتراف اجباری است“.
زنان در معرض تبعیض سیستماتیک به روشهای مختلف قرار دارند…نقض آزادی بیان، با دستگیریهای مستمر روزنامه نگاران، وبلاگ نویس ها و محاکمه جرمهای مربوط به اینترنت توسط نیروهای امنیتی و دادگاههای انقلاب، فراگیر است. بر اساس گفته کمیته حمایت از روزنامه نگاران، رژیم ایران یکی از کشورها،با بالاترین تعداد روزنامه نگاران زندانی در جهان است“.
هیومن رایتس واچ می افزاید فرانسوا اولاند طی مذاکراتش با آخوند روحانی باید روی احترام به حقوق بشر تاکید کند، بخصوص روی آزاد کردن روزنامه نگاران، مدافعان حقوق بشر، فعالان و دیگر افرادی که در ایران در پی محاکمات غیر منصفانه زندانی شده اند.. همچنین پایان دادن به إعمال تبعیض علیه زنان، و اصلاح قوانینی که اجازه به اعدام افرادی با تخلفاتی میدهد که طبق استاندارد ”مهمترین جرمها” نمیباشد، و همچنین کلیه زندانیانی که به اعدام محکوم شده اند، به حالت تعلیق در آورد“.
دیدبان حقوق بشر 8بهمن 94-28ژانویه 2016