وضعیت کمیته امداد نشان از فقرآفرینی و به تباهی کشاندن جامعه تب دار ایران

پس از نزدیک به 40 سال که خامنه ای و باندهای رژیم با شعار حمایت از مستضعفین، نان خورده اند، درآستانه نمایش سالگرد انقلاب 57، سرکرده کمیته موسوم به امداد امام، از ریشه های ضخیم و زمخت فقر و فلاکت درایران آخوند زده می گوید:
پرویز فتاح سرکرده کمیته امداد خمینی می گوید: در نامه‌ای به خامنه ای و دست اندرکاران نظام، نوشته‌ام که وضعیت کمیته امداد برای مجموعه کارگزاران نظام یک شاخص است و مثل دماسنج، تب جامعه را نشان می‌دهد. وقتی ورودی کمیته امداد زیاد است نشان می‌دهد رکود و بیکاری بالا است.در دوره رکود، قشر آسیب‌پذیر بیشتر بیکار و ورودی ما زیاد می‌شود.

فتاح افزود: «فقر و اینکه اساساً چرا فقر تولید می‌شود باید ریشه‌یابی شود، این یک واقعیت است که ساختار اقتصاد ما تاکنون فقر‌آفرین بوده وگرنه نباید با وجود مؤسسات خیریه و کمیته امداد دیگر فرد فقیری داشته باشیم، این در حالی‌ است که افراد تحت پوشش امداد چند نسل تغییر کرده‌اند و متوسط ایستایی یک فرد در پوشش امداد 5 سال است، یعنی هر 5 سال نسل کمیته امداد عوض می‌شود؛ این نشان می‌دهد ساز‌وکار اقتصادی، تولید ملی، شیوه‌ کار بانک‌ها، تحریم‌ و ...دست به دست هم داده و فقرآفرین شده است».
وحالا پس از گذشت نزدیک به 40 سال از انقلاب سال 1357، سرکرده کمیته امداد خمینی می گوید «ما در حال حاضر وارد فاز ریشه‌یابی فقر شده‌ایم و بخشی از وقت خود را در دستگاه‌های مختلف صرف این موضوع می‌کنیم؛ یک ایراد بزرگ این است که جهت‌گیری دولت‌ها در راستای کاهش فقر نبوده و گاه فقرآفرین نیز بوده است. اگر ما بتوانیم جلوی ورودی فقرا را به کمیته امداد بگیریم یا سرعت آن را کاهش دهیم آن وقت می‌توانیم بر موجودی این نهاد تمرکز و مددجویان را خارج کنیم. ما نمی‌خواهیم کمیته امداد ابدی داشته باشیم بلکه باید ریشه فقر را بشناسیم. وضع موجود زیبنده انقلاب امام نیست».
پرویز فتاح از اواسط فروردین سال جاری سرکرده این نهاد شد و از همان ابتدا با برخی اقدامات از جمله تعیین قیمت کارشناسی برای ساختمان مرکزی کمیته امداد در سوهانک و نیت فروش آن و پرداخت حقوق کارکنان این نهاد پس از پرداخت مستمری مددجویان، وضعیت بغرنج کمیته را بازتاب داد.
فتاح می گوید، در دوره من، برنامه این است که فضای امداد را باز کنیم چون به‌نفع کمیته امداد است از این جهت که فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی در مردم هست که ما باید آن را خوب بشناسیم و مردم هم بیشتر به ما اعتماد کنند.
ما باید به ابهامات مردم پاسخ دهیم، سعی ما اتخاذ شیوه‌ای است که اعتماد مردم را به‌دنبال داشته باشد و اگر کاری انجام می‌شده که ابهام مردمی را به‌دنبال داشته از آن پرهیز کنیم.
در مورد پوشش تأمین اجتماعی 400هزار خانواده در کمیته امداد، می گوید”عمده این گروه، زنان سرپرست خانوار و افرادی هستند که به‌نوعی شغل دارند و فعالیتی را انجام می‌دهند.“
اما درپایان مصاحبه اش نکته جالبی درمورد خروج مدد جویان از پوشش کمیته می گوید که یکی از راه ها، فوت مدد جوست!
فتاح در پاسخ به خبرگزاری نیروری تروریستی قدس موسوم به تسنیم که اقدامات کمیته امداد برای خروج از حمایت و توانمند کردن مددجویان به چه شیوه‌ای انجام می‌شود؟ گفت:دامنه خروج مددجویان متنوع است؛ وقوع فوت یا ازدواج، فرد را از پوشش خارج می‌کند اما اصلی‌ترین عامل خروج، خودکفایی است.