۱۰ درصد معتادان ایران و ۴ درصد معتادان خوزستان را زنان تشکیل می دهند

سرکردة ادارة کل امور بانوان و خانوادة استانداری خوزستان چهارشنبه ۲۱ بهمن گفت: «نباید وجود زنان معتاد را انکار کرد، در کل کشور بین ۹ تا ۱۰ درصد جامعه معتادان را زنان تشکیل می‌دهند ولی در خوزستان زنان ۴ درصد جامعه معتادان استان هستند».

وی در گفتگو با خبرگزاری حکومتی ایسنا عنوان کرد: «در دیگر کشورها، بیشتر افراد جامعة معتادان مجرد هستند ولی در کشور ما متأهلان بیشترین آمار معتادان را به خود اختصاص داده‌اند».

 در حالی که سرنخ مافیای مواد مخدر در دست عوامل رژیم است، وی ادامه داد: «اعتیاد یکی از والدین موجب مشکلات جسمی و روحی و روانی برای فرد معتاد و به تبع آن برای خانوادة وی خواهد شد و خانواده‌ها حتی از لحاظ مالی و اقتصادی نیز تحت‌ تأثیر قرار می‌گیرند».
موسوی گفت: «برخی زنان در راستای تأمین مواد مخدر مصرفی خود، به تن‌فروشی تن می‌دهند که به تبع آن فرزندان بدون پدر و بدون شناسنامه و بدون هویت متولد می‌شوند».

وی ـ ضمن اعتراف به فقر ناشی از بیکاری ـ افزود: «ایجاد اشتغال و فراهم آوردن زمینة فعالیتهای اجتماعی، موجب می‌شود زنان گرفتار اعتیاد نشوند و زنان در حوزة فقر بیش از مردان آسیب‌پذیر هستند».
پیش از این معاون روحانی در امور زنان و خانواده دربارة آمار زنان معتاد گفته بود: «نزدیک ۱۰ درصد معتادان، زن هستند. ۶۲ درصد از معتادان متاهل هستند و انواع آسیبها و خشونتها را بر خانوادة خود ـ اعم از زنان و فرزندان ـ اعمال می‌کنند. در حال حاضر سن اعتیاد دختران به ۱۳ سال رسیده است و شاهد تغییر الگوی مصرف مواد از سوی آنان از مواد سنتی به مواد صنعتی و روان گردان هستیم. این تغییر نشان دهندة آن است که دختران به دنبال شادی و نشاط هستند، چرا که افسردگی یکی از دلایل گرایش به اعتیاد محسوب می‌شود».
یکی از سرکردگان سرمایه‌های اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده هم گفته بود: «یکی دیگر از شاخصه‌های زنانه شدن فقر، تبعیض در بازار کار است؛ علاوه بر آن، ممکن است زنان با محدود بودن امکانات در برخورداری از خدمات رفاهی مواجه شوند. در واقع یکی از شاخصه‌های فقر زنان، کاهش خدمات اجتماعی دولتهاست. زمانی که کشورها مانند ایران با مشکل کسری بودجه مواجه می‌شوند، صرفه‌جویی را از خدمات اجتماعی و رفاهی آغاز می‌کنند و زنان از این سیاستها بیشترین تأثیر را می‌پذیرند».
خبرگزاری حکومتی ایسنا 21 بهمن 94