کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد از سرکوب مخالفان در ایران ابراز نگرانی کرد

خبرگزاری رویتر روز شنبه از ابوظبی خبر داد که کمیسرعالی حقوق بشر ملل متحد نگرانی خود را در باره سرکوب مخالفان بعد از انتخابات مناقشه انگیز سال گذشته اعلام کرد. ناوی پیلای در پی اعلام نگرانی از وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام کرد سال آینده از ایران دیدار خواهد داشت.

به گزارش رویتر خانم پیلای ماه گذشته گفته بود که درباره وضعیت رو به زوال حقوق بشر، با مقامهای رژیم ایران گفت و گو کرده و پیشنهاد داده بود که سفری رسمی به این کشور داشته باشد.

خانم پیلای که قاضی سابق جنایتهای جنگی است, روز شنبه در دیداری که از کشورهای خلیج فارس دارد, گفت: این یک دیدار رسمی از ایران خواهد بود. 

به گزارش رویتر, هنوز از سوی رژیم ایران، که معمولاً انتقادات بین المللی در باره حقوق بشر را نادیده می گیرد, واکنشی در باره  برنامه سفر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به تهران، منتشر نشده است.

دیپلوماتهای سازمان ملل گفتند که رژیم ایران به سایر هیأتهای دیپلوماتیک آسیایی گفته بود که از کاندیداتوری اش برای عضویت در شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو که دارای 47 عضو می باشد و انتقادات گروههای حقوق بشری را برانگیخته بود, عقب نشینی کرده است.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا, رامین مهمانپرست, سخنگوی وزارت خارجه رژیم آخوندی در توجیه این عقب نشینی گفت این رژیم, در گفتگو با سایر هیأتهای آسیایی موافقت کرده که عضویت در ارگان حقوق زنان را دنبال کند.

خبرگزاری رویتر افزود: دولتهای غربی و گروههای حقوق بشری سرکوب مخالفان را بعد از انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری مورد انتقاد قرار داده اند.

رویتر ادامه داد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد سرکوب خشونت آمیز مخالفان بعد از انتخابات سال گذشته را که به گفته مخالفان, انتخابات تقلبی بوده, در ماه دسامبر محکوم کرد.

بنا به این گزارش, هزاران نفر از تظاهرکنندگان بعد از انتخابات دستگیر شدند. بیش از 80 نفر به زندانهای طویل المدت 15 سال محکوم شدند. دو نفر که بعد از انتخابات محاکمه شده بودند نیز اعدام شدند.

گزارش رویتر می افزاید: مقامات رژیم تقلب در انتخابات را تکذیب می کنند و تظاهرات مخالفان را به تلاشهای خارجی برای از بین بردن ثبات حکومت مذهبی ایران نسبت می دهند.

شایان ذکر است که دیپلوماتهای غربی علت عقب نشینی رژیم ایران از کاندیداتوری عضویت در شورای حقوق بشر ملل متحد را پرهیز از یک رسوایی در رأی گیری در مجمع عمومی میدانند, چرا که به گفته دیپلوماتها رژیم می دانست که رای کافی برای عضویت را در مجمع عمومی که دارای 192 عضو می باشد, به دست نخواهد آورد.