رتبه سوختگی در ایران ۱۵ برابر رتبه جهانی است

در جهان سوانح مختلفی باعث سوختگی می گردند ولی در حاکمیت ننگین آخوندهای ضدبشر راه خلاصی از فشارهای طاقت فرسای زندگی، برای اقشار به جان آمده از ظلم و نابرابری نیز بر آن می افزوده می گردد.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به این که خدا نکند کسی بسوزد ولی اگر کسی هم قرار است بسوزد باید دعا کرد مسئولان بسوزند تا تأثیری برای رفع مشکلات سوختگی در ایران داشته باشد، گفت: «سوختگی بیماری فقراست و محروم از بیمه‌‌هاست».

وی ادامه داد: «سوختگی ۳ مقولة پیشگیری، درمان و بازتوانی را در بر می‌گیرد که ما در هر سه مورد مشکلات جدی داریم و سوختگی در کشور ما بسیار شایع است به طوری که 10 تا 15 برابر جهانی رتبة سوختگی کشور ما بالاتر است و متأسفانه عدم استانداردهای فیزیکی مناطق مسکونی و همچنین عدم استاندارد در تجهیزات پخت ‌و پز است».
وی گفت: «بیمارستانهای سوختگی غالباً ورشکسته هستند، بنابراین استقبال دیگر بیمارستانها از تجهیز تختهای سوختگی بسیار پائین است، به طوری که ما در کشور فقط 5 بیمارستان سوختگی داریم و مابقی بخش سوختگی است و حتی بیمارستان خصوصی سوختگی نیز نداریم و تنها به بخشهای سوختگی خلاصه شده است ولی از آن طرف همة بیمارستانها دوست دارند بخش قلب و آنژیوگرافی داشته باشند چون سوددهی دارد».
فاطمی با اشاره به گرانی جایگزینی پوست برای مناطق سوخته بدن تصریح کرد: «جایگزینی پوست بسیار گران است به طوری که به اندازة یک کف دست پوست تا 16 هزار دلار هزینه می‌برد بنابراین اگر یک بیمار بخواهد درمان استاندارد برای سوختگی بگیرد به ازای هر یک درصد 5 میلیون تومان باید هزینه کند یعنی یک فردی که 20 درصد می‌سوزد باید 100 میلیون تومان هزینه کند در حالیکه یک دهم این هزینه‌ها نیز پوشش داده نمی‌شود و از آن طرف نیز کسانی که در ایران 60 درصد بسوزند امید به زندگی آنان بسیار پائین است».
وی با تأسف از خلأ قانونی در مقولة سوختگی، گفت: «خدمات به بیماران سوختگی باید به صورت رایگان صورت پذیرد در حالی که ما حتی مددکاری اجتماعی در حوزة سوختگی نداریم».
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم 25 بهمن 94

رییس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی رژیم به وضعیت وخیم بیمارستانهای رژیم به سوختگی اعتراف کرد و گفت: ”: در کشور ما روزی 10 نفر براثر سوختگی می‌میرند.
محمدجواد فاطمی که روز یکشنبه 25 بهمن 94 در نشست خبری در این باره شرکت کرده بود همچنین اعتراف کرد: ” ایران از نظر شیوع سوختگی جزو کشورهای با رتبه بالاست که دلایل عمده آن عدم رعایت استانداردها و آموزش‌های ناکافی در این زمینه است.
وی افزود:”یکی از مشکلات ما وضعیت نامطلوب فضای فیزیکی بیمارستان‌های سوختگی است. بیمارستان سوختگی مطهری 40 سال قبل در تهران ساخته شد و بعد از آن هیچ بیمارستان سوختگی در تهران ایجاد نشده است. به طوری که می‌توان گفت تهران از نظر تخت سوختگی فقیر است.
فاطمی با اشاره به اینکه در زمینه درمان سوختگی 30 تا 40 سال عقب هستیم، گفت: ”اکنون میزان مرگ و میر ناشی از سوختگی در کشور بالاست. تجهیزات بسیار کم است و آموزش، نظارت و ارزیابی نیز در این حوزه بسیار ضعیف است.
وی باا شاره به این که سوختگی با فقر همراه است، گفت: ”بیشتر افراد سوخته فقیرند و سوختگی بیماری فقراست؛ برهمین اساس بیماران توانایی انجام اقدامات بازتوانی را ندارند، …باید بگویم که دولت در این زمینه وظیفه خود را انجام نداده و البته با خلاء قانونی در این حوزه نیز مواجه هستیم
خبرگزاری حکومتی ایسنا - ۲۵ بهمن ۹۴