میزان خسارت اقتصادی وارد شده به کشور در سال 1383، از سوی مواد مخدر 12 میلیارد دلار بوده است به این ترتیب سالانه 45 هزار میلیارد تومان از اقتصاد کشور به واسطه این پدیده از بین میرود.
علی هاشمی سرکرده کمیته مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت رژیم، ضمن اعتراف بالا افزود: بعد ازانقلاب و دوره جنگ، اولین اتفاق نابود کردن کشت 35 هزار هکتاری خشخاش بود، اما با از بین بردن زمینهای کشت خشخاش در کشور، بازار را دو دستی به مافیای مواد مخدر تقدیم کردیم!
در دوره هشت ساله ریاست رفسنجانی، هرچند مقداری با گرایشات سیاسی آغاز شد،80 درصد توجه به مقابله با عرضه مواد مخدر و 20 درصد به کاهش تقاضا اختصاص داشت.
اتفاق بزرگی که در دوره خاتمی رخ داد، تصویب «کشت خشخاش» در کشور بود. پس از نابودی کشت 35 هزار هکتاری خشخاش پس از انقلاب، مجددا مجمع تشخیص مصلحت با هدف مدیریت مصرف مواد با هدف تولید انبوه داروهای درمان کننده و نگهدارنده ارزانقیمت، کشت شقایق الیفرا را مصوب کرد.
در دوران ریاست احمدینژاد، متاسفانه کشت خشخاشی که در دولت اصلاحات تصویب شده بود، انجام نشد و مصوبه آن نیز همچنان روی زمین مانده و نتیجه آن نیز همین وضعیت خطرناکی است که در حال حاضر در حوزه مواد مخدر با آن مواجه هستیم.
زمانی که احمدینژاد دولت را تحویل گرفت تعداد مبتلایان به مواد مخدر صنعتی زیر هفت هزار نفر بود در حالی که طی آمارهای رسمی زمانی که وی دولت را به روحانی تحویل داد آمار مبتلایان به مواد مخدر صنعتی به 330 هزار و در آمارهای غیررسمی به 450 هزار نفر رسیده بود.
طی دوران هشت ساله دولتهای نهم و دهم به اندازه هشت سال دفاع مقدس از طریق مواد مخدر جوانان این کشور نابود شده و از بین رفتند.
در ابتدای سال 1384 قیمت مواد مخدر صنعتی کیلویی 167 تا 171 میلیون تومان بود در حالی که در انتهای دولت دهم این رقم به 8 تا 9 میلیون تومان رسید.“
علی هاشمی ضمن تاکید بر اینکه در حال حاضر شاخصهای کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر در وضعیت خوبی قرار ندارند، گفت: مهمترین عنصر مواد مخدر که «جذابیت اقتصادی» آن است همچنان پابرجاست.
به جرات میتوانم بگویم که از اول انقلاب تا الان حتی یک درصد هم به اقتصاد مافیای مواد مخدر در کشور خسارت وارد نشده و روزانه 110 میلیارد تومان از پول مردم در راه مواد مخدر از بین میرود.
جاذبه مصرف مواد مخدر در کنار جاذبههای اقتصادی همچنان پر قدرت در کشور پابرجاست و نتوانستهایم با وجود تمامی تلاشها، تقدیم شهداء و اقدامات دیگر، این دو جاذبه را از این حوزه بگیریم.
در حال حاضر مساله ورود مواد مخدر به زندانها نیز موضوع جدی است. وقتی مواد مخدر از در نیم متری زندان وارد میشود چه انتظاری دارید که ورود و خروج آن از مرز چند هزار کیلومتری قابل کنترل باشد؟
وی درخصوص اعدام افراد مرتبط با جرایم مواد مخدر گفت: شاید تاکنون تعداد زیادی به خاطر جرایم مربوط به مواد مخدر اعدام شدهاند و هزینههای بینالمللی آن را هم پرداخت کردهایم اما واقعا این اعدامها اثری جدی داشته است؟ جواب ما منفی است. این درحالی است که 99 درصد اعدامیهای ما از مافیای اصلی مواد نیستند بلکه رتبههای سوم، چهارم و پنجمی هستند که مافیای اصلی آنها را در مقابل تیر و تیغ قرار داده و خودشان قبراق و سرحال به زندگیشان ادامه میدهند.
هاشمی در ادامه علت پایین بودن جرایم مربوط به مواد مخدر در زمان رژیم گذشته را تشریح کرد و گفت: مساله دیگری که در آن دوره وجود داشت، ارائه «تریاک کوپنی» در راستای «مدیریت تقاضا» با قیمت پایینتر به مصرفکننده بود که این مساله عملا بسیاری از چالشهای موجود را حل میکرد. به همین دلیل معتقدم این مساله که مدیریت تقاضا بود، تدبیر خوبی بود که در آن دوره اتخاذ شده بود.