با وجود رشد تعداد کاربران اینترنت، اما هنوز هم بیش از ۴ میلیارد نفر در زمین هستند که به این پدیده دسترسی ندارند.
تعداد کل کاربران اینترنت در سراسر جهان با افزایش ۲۰۰ میلیون نفری در سال ۲۰۱۵ به ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر رسیده است. در ۱۰ سال اخیر تعداد کاربران اینترنت در هر سال بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون نفر رشد کرده است.
به گفته کارشناسان روند رشد اینترنت مداوم، پایدار و امیدوارکننده است. جالب است که در سی سال اخیر تقریبا نیمی از جمعیت جهان آنلاین شده و قادر به دسترسی به حجم عظیم اطلاعات موجود در وب سایتها هستند.
باوجود رشد خوب، آمار یاد شده هنوز بدان معناست که حدود ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر در جهان آنلاین نیستند و به اینترنت و دیگر امکانات دنیای مجازی دسترسی ندارند. گزارش فیسبوک در این زمینه نشان میدهد چهار مانع اصلی بر سر راه افزایش دسترسی به اینترنت در سراسر جهان وجود دارد.
این موانع عبارتند از نبودن زیرساخت در نقاط دورافتاده و محروم، نداشتن مهارت، نرسیدن بسیاری از مردم به ضرورت اتصال به اینترنت و نپذیرفتن فرهنگی اینترنت
در گزارش یاد شده تصریح شده برای رفع موانع اتصال به اینترنت، شرکتها، دولتها، سازمانهای غیردولتی و غیرانتفاعی باید با یکدیگر همکاری کنند و اطلاعات دقیقتری در مورد وضعیت اتصال به اینترنت در سراسر جهان به دست آورند. آنها باید استانداردهایی جهانی برای جمع آوری، گزارش دهی و توزیع این دادهها ابداع کنند.
در برخی کشورها مانند ایران یکی از موانع، سانسور و محدودیتهای رژیم آخوندی و مجازاتهای سنگین است.