ایران- خشک شدن دریاچه ارومیه تا دو سال دیگر

بحران محیط زیست در حاکمیت چپاولگر ولی فقیه که بخش بزرگی از آن به یقین ناشی از سیاست های نابخردانه و ضد ملی رژیم است، اکنون دریاچه تاریخی ارومیه را درمعرض خشکی کامل قرارداده است.

به گزارش دانشنامه ویکی پدیا: «دریاچه از اواسط دهه 80 شروع به خشک شدن کرد و امروزه در خطر خشک شدن کامل قراردارد. بررسی تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که در سال 2015 دریاچه 88 درصد مساحت خود را از دست داده است».
بسیاری از کارشناسان بین المللی در حوزه آب دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه را از جمله  «خشکسالی٬ احداث بزرگراه بر روی دریاچه، و استفاده بی‌رویه از منابع آب حوزه آبریز دریاچه» می دانند. این در حالی است که رژیم آخوندی عامدانه تلاش دارد تا  «کاهش بارندگی» را تنها عامل اصلی بروز خشکسالی قلمداد کند. در حالیکه بنا بر تحقیقات انجام شده از سوی محققان در آمریکا:  «خشک‌سالی تنها باعث کاهش 5 درصدی بارش در حوزه آبریز دریاچه شده و عوامل انسانی شامل پروژه‌های جاه‌طلبانه توسعه اقتصادی-آبی به همراه ساخت بزرگراه 15 کیلومتری بر روی دریاچه با دریچه کوچک 1 ،2 کیلومتری وضعیت دریاچه را به بحران کشانیده است».

یک کارشناس حکومتی در مسائل آبخیزی نیز با اشاره به بی عملی دولت آخوند روحانی و نبود سیاست های منسجم ، ضمن تائید این خبر گفت:  «باتداوم وضعیت فعلی، دریاچه ارومیه در سال 96 به کلی خشک می شود. در تابستان سال جاری کمتر از یک درصد از کل آب دریاچه ارومیه باقی بود که این میزان در سال آینده به نیم درصد کاهش می یابد».
این سخنان در حالی بیان می شود که پیش از برگزاری نمایش انتخابات دولت آخوند روحانی با پخش اخبار غیر واقعی از افزایش سطح آب در دریاچه ارومیه خبرداده بود. دراین رابطه دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه ( سایت حکومتی خبرآنلاین 20 بهمن 1394) گفت:  «خوشبختانه بر اساس برنامه احیای دریاچه ارومیه پیش می‌رویم و با بارش‌های اخیر سطح دریاچه بالاتر نیز آمده است».

این کارشناس حکومتی در ادامه با اشاره به علل بروز خشک شدن دریاچه ارومیه افزود: «تغییرات اقلیمی، زیاد شدن دما، عوامل انسانی، برداشت بی رویه آب از ذخایر آبی و سطحی و توسعه صنعتی از جمله مهم ترین دلایل بروز خشکی دریاچه ارومیه می باشد».
اعتراف به برداشت بی رویه آب و یا توسعه صنعتی به معنای همان سیاست های مخرب رژیم در زدن چاه های غیر مجاز و یا سد سازی های غیر استاندارد در اطراف دریاچه است. یک کارشناس مسائل آب پیشتر در این رابطه گفته بود: «در اطراف دریاچه ارومیه فقط 4 هزار چاه باید وجود داشته باشد نه 24 هزار تا. بعد از این گفتند اقلا یک سال در چاه ها را ببندیم تا آب دریاچه از زیر کشیده نشود. فکر نمی کنند 24 هزار حلقه چاه را اگر ببندند، چه بلایی سر کشاورزی می آید. تازه اگر در این چاه ها را ببندید، دریاچه احیا نمی شود؟».(سایت حکومتی الف 8 فروردین 1393)