توزیع هزاران تن قاچاق میوه توسط باندهای رژیم

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر رژیم در تهران روز چهارشنبه 12 اسفند گفت "چهار هزار تن میوه قاچاق در کشور توزیع" شده در حالیکه سیب‌ها روی زمین در شهرضا و ارومیه در حال از بین رفتن هستند.

همچنین در همین روز پرویز سروری، رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در انتقاد از قاچاق میوه خطاب به محمد حجتی، وزیر جهاد کشاورزی رژیم گفت: "چرا برای قاچاق میوه اقدامی نمی‌کنید در حالیکه متولی کشاورزی و پدر خانواده کشاورزان هستید؟"
روز سه شنبه11 اسفند، استاندار رژیم در تهران، گفت: "با توجه به تولید میوه‌های مرغوب در کشور تعجب می‌کنم چرا میوه قاچاق و لوکس وارد می‌شود؟ و باید از ورود آن جلوگیری کرد. قطعا این افراد کانال‌های خاصی دارند و حرفه‌ای هستند که در این مورد باید جلوی مرزها را گرفت."
براساس گزارش‌های منتشر شده اواخر بهمن ماه مقادیر زیادی میوه قاچاق از کشورهای آمریکای جنوبی، استرالیا و چین در میادین میوه و تره بار توزیع شده است.

به گفته وزیر کشاورزی رژیم میوه‌های قاچاق نه تنها آسیب زا هستند بلکه "دو نوع آفت نباتی" نیز با این میوه ها وارد ایران شده است.. وی افزود مگس زیتون و مگس مدیترانه‌ای دو آفتی هستند که به دلیل قرنطینه نشدن میوه‌های قاچاق، وارد ایران شده‌اند. او نابسامانی مرزها را دلیل این قاچاق دانسته و وزارت صنایع، معادن و تجارت را مسئول دانسته بود.
اما وزارت صنایع رژیم معتقد است که با تغییر قانون در سال ۱۳۹۱، رسیدگی به این موضوع به وزارت کشاورزی محول شده است.
از سوی دیگر،  گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران یکشنبه‌شب 9 اسفند با حضور در میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران نزدیک به پنج تن میوه قاچاق شامل گلابی، آلو و انبه آفریقایی، لیموترش برزیلی، گریپ‌فروت چینی، سیب فرانسوی، انگور شیلیایی و میوه‌ "اژدها" کشف کرد.
به گفته یکی از فروشندگان این میوه و تره بار گلابی آفریقایی به‌قیمت هر کیلو ۱۰هزار تومان و سیب فرانسوی نیز به‌قیمت هر کیلو ۱۲هزار تومان در میدان مرکزی تره‌بار به فروش می‌رسد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز رژیم در استان تهران در مورد قاچاق میوه گفت: "متاسفانه این میوه‌ها طی یک روند خلاف وارد کشور می‌شوند؛ به این صورت که تریلی‌های حاوی میوه‌های قاچاق که به نام تزانزیت وارد کشور شدند، در انبارهای اطراف استان تهران تخلیه و سپس محموله‌های آن با محموله‌های مشابه جابه‌جا می‌شود و این محموله‌ها سر از میدان یا فروشگاه‌ها در می‌آورند."
براساس مصوبه سازمان مبارزه با قاچاق کالا به‌غیر از چهار میوه گرمسیری موز، انبه، آناناس و نارگیل که امکان تولید آنها در ایران نیست، هیچ میوه‌ خارجی اجازه ورود ندارد.
به‌گفته رئیس بازرسی اصناف میوه‌وتره‌بار، لیموترش آفریقایی هفت تا ۱۱ هزار تومان، گریپ‌فروت ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان، آلوی آفریقایی هر کیلو ۲۰ هزار تومان، گلابی چینی هر کیلو هشت هزار تومان در سطح شهر به فروش می‌رسد.
وزیرکشاورزی رژیم پیشتر گفته بود قاچاق میوه به دلیل نابسامانی در مرزها است. او خواستار برخورد با این موضوع شد و تاکید کرد که نظارت در سطح خرده فروشی‌ها وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان رژیم، زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، معتقد است که این میوه ها از "مبادی رسمی و با امکانات مجهز" وارد ایران شده‌اند.
استاندار رژیم در تهران نیز در واکنش به ورود میوه‌های قاچاق به میادین میوه و تره بار گفت: "با توجه به کشفیات میوه‌های قاچاق باید گفت که این کار را حرفه‌ای‌ها انجام داده‌اند"