رئیس انجمن سنگ از تعطیلی ۷۰۰ معدن سنگ در کشور طی ۳ سال اخیر خبر داد و گفت: تعطیلی معادن سنگ، میزان تولید این صنعت را ۳۵ درصد کاهش داده است. به دلیل تشدید رکود، بسیاری از کارخانههای سنگبری کشور تعطیل شدهاند، در حال حاضر حدود ۴۰ درصد معادن سنگ غیرفعال هستند که اگر فکری به حال آنها نشود، این تعطیلی به میزان ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه تعطیلی معادن سنگ، میزان تولید این صنعت را ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش داده است، افزود: کارخانههای سنگبری به دلیل رکود و کاهش تولید مجبور به تعدیل و اخراج بخشی از نیروی کار خود شدهاند که میتوان به تعطیلی 3 معدن در آذربایجان غربی و بیرجند که هر کدام ۶۰ تا ۷۰ کارگر داشتهاند، اشاره کنیم.
وی با اشاره به مشکل صادرات سنگ از کشور، گفت: طی سالهای گذشته به دلیل تحریمها، بازارهای صادراتی را از دست دادهایم که دوباره باید در این بخش فعالیت کنیم.
وی با اشاره به مشکل تأمین منابع مالی بخش صنعت توسط بانکها، درباره معادن گفت: پرداخت حقوق دولتی نیز یکی از مشکلات معادن است که باید در این زمینه تعدیل ایجاد شود، زیرا بسیاری از کارخانهها تعطیل شدهاند.
ماه گذشته، ۵۰ نفر از کارکنان و کارگران معادن شرکت البرز شرقی شهرستان شاهرود به علت پرداخت نشدن مطالبات این شرکت توسط دولت مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
معاون مالی اداری معدن البرز شرقی با اشاره به مشکلاتی که طی دو سال گذشته برای این شرکت ایجاد شده است، گفت: این شرکت در حال غرق شدن است و راه نجاتی برای آن به جز کمک دولت نیست. اما تاکنون هیچکس توجهی به درخواست های ما نداشته است. هیچ پاسخی از سوی نهاد ریاست جمهوری دریافت نکردهایم، فقط به ما اعلام کردهاند که یک گزارش به آنها ارائه کنیم، اما باید بگوییم با گزارش و نامهنگاری کار معدن البرز شرقی حل نخواهد شد.
همچنین یک جوان ۳۰ ساله لباس خود را به بنزین آغشته کرده بود و با حضور در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری رژیم تصمیم به خودسوزی داشت.
طبق استانداردهای بین المللی کار در معادن جزو سخت ترین و زیان آورترین شغلهای موجود است اما کارگران و معدنکاران ایران تحت حاکمیت اخوندها همچنان از حقوق اولیه خود در این شرایط سخت محروم هستند.