اعضای شرکت اینترنتی نامها و شماره های واگذار شده، معروف به آی کان (ICANN ) پذیرفته اند که نظارت بر اینترنت جهانی، به یک گروه بین المللی واگذار شود. آی کان در آمریکا مستقر است و از زمان پیدایش اینترنت در جهان، بر آن نظارت می کند.
گروه آی کان این هفته در اجلاس خود در مراکش برنامه انتقال نظارت فنی بر وب، به یک تیم بین المللی را تایید کرد. این برنامه قبل از اجرایی شدن باید به تصویب وزارت خزانه داری آمریکا برسد.
این طرح که مورد حمایت دولت اوباما است، از سوی شرکتهای بزرگ اینترنتی چون گوگل، فیسبوک، و ورایزن (Verizon ) نیز تایید شده است.
منتقدان این طرح نگران اند که انتقال نظارت فنی به گروهی بین المللی باعث نفوذ برخی دشمنان اینترنت نظیر روسیه، چین و رژیم ایران شود. اما مدافعان این طرح می گویند با مکانیزمهایی که ایجاد می کنند مانع چنین تهدیدی می شوند
گوگل نسل جدید کتابها را خلق میکند
شرکت گوگل بهتازگی اختراعی را ثبت کرده است که در حقیقت نسل جدیدی از کتابهای سهبعدی هستند و با کمک واقعیت افزوده عمل خواهند کرد.
گوگل موفق شده است تا در مرکز ثبت اختراعات آمریکا دو اختراع جدید را به ثبت برساند که بر اساس گزارشها، این اختراع نحوه تعامل انسانها با یکدیگر را مجددا بازسازی میکند.
اولین اختراع مربوط به یک کتاب است که در میان صفحات آن حسگرهای حرارتی و فشارسنج قرار دارد. این حسگرها هرگاه که کاربر آنها را فعال کند قادر خواهند بود تا با استفاده از واقعیت افزوده، ویژگیهای بصری موجود را به نمایش دربیاورند.
کاربر برای استفاده از این کتابها نیازمند به عینکهای واقعیت افزوده نخواهد بود و به جای آن دستگاهی کوچک که در شیرازه کتاب جاسازیشده است میتواند تصاویر را بر روی صفحات طرحریزی کند. علاوه بر این بلندگوی کوچک تعبیهشده در این کتاب نیز فعالیتهای روی صفحه را افزایش میدهد.
دومین اختراع گوگل مربوط به کتابهای ویژه دارای محتوای سهبعدی است. این کتابها در طول سالیان متوالی با استفاده از کاغذ و مقوا در اختیار کودکان قرار داشتند ولی گوگل با ارتقای آنها اقدام به ساخت نسخه دیجیتالی و ویژهای از آنها کرده است که در آن بهجای استفاده از پروژکتورهای کوچک از دستگاههایی مانند تلفن همراه و تبلت برای افزودن محتوا استفاده خواهد شد.
هر یک از صفحات این کتاب دارای یک لایه دیجیتالی مجازی نیز هستند که بهصورت همزمان با گشوده شدن صفحه بر روی تلفن همراه نیز گشوده خواهند شد.
البته نمیتوان مطمئن بود که این اختراع به مرحله تولید نهایی برسد و حتی شاید مانند بسیاری دیگر از ابداعات ثبتشده توسط گوگل، طرح پیش ساخت یا پروتوتایپ آن نیز تولید نشود.